Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MaryLux pisze:Sigrid pisze:MB&Ofelia pisze:Mam pytanie.
Jak długo bawią się/ bawiły wasze 12-letnie koty?
Zalecenie behawiorysty - wybawiać Carmen, kilka razy dziennie po 5 minut. Taaa... Po 5 minutach zwykle Ciorna dopiero zaczyna się rozbrykiwać. Zabawa trwa co najmniej 10 minut, a czasami po 30 minutach odpadam ja, a nie kot! Ona by jeszcze bawiła się dalej! Jakby była małym kociakiem!
Czy tylko ja mam taki koci ewenement?
Nie. Marlon się też tak potrafi rozbrykać. Z tym, że na szczęście w brykanie angażuje Aramisa, a nie mnie.
A potem mój opiekujący się ostatnio kociastymi przyjaciel relacjonuje: koty zrobiły imprezkę. włączyły telewizor i wywaliły wszystko ze stołu
Normalnie strach się bać
mir.ka pisze:Mam fotki dla MCC, ale musi mi uwieżyć na słowo że Negrusi nic nie jest
mir.ka pisze:Kotów nie widziałam na żywo bo nie było kiedy, niestety
MB&Ofelia pisze:Światła to moje nie włączają, ale Ciorna ma nawyk otwierania szuflad. Już dwoje catsitterów relacjonowało mi, jak to weszli do domu i myśleli z przerażeniem że jakieś włamanie było, bo szuflady pootwierane![]()
A kociej pamięci Mucha, która u mnie była dawno temu tylko tymczasowo, była fanką siatkówki i włączyła sobie tv, żeby obejrzeć mecz.
Sigrid pisze:MaryLux pisze:Sigrid pisze:MB&Ofelia pisze:Mam pytanie.
Jak długo bawią się/ bawiły wasze 12-letnie koty?
Zalecenie behawiorysty - wybawiać Carmen, kilka razy dziennie po 5 minut. Taaa... Po 5 minutach zwykle Ciorna dopiero zaczyna się rozbrykiwać. Zabawa trwa co najmniej 10 minut, a czasami po 30 minutach odpadam ja, a nie kot! Ona by jeszcze bawiła się dalej! Jakby była małym kociakiem!
Czy tylko ja mam taki koci ewenement?
Nie. Marlon się też tak potrafi rozbrykać. Z tym, że na szczęście w brykanie angażuje Aramisa, a nie mnie.
A potem mój opiekujący się ostatnio kociastymi przyjaciel relacjonuje: koty zrobiły imprezkę. włączyły telewizor i wywaliły wszystko ze stołu
Normalnie strach się bać
Aha, i jeszcze kubek metalowy przestawiały. Kumpel był mocno skonfundowany i pytał, czy jeszcze ktoś ma do mnie kluczePotem jednak złapał na gorącym uczynku Muszkieterka.
Moja poprzednia trójca dała z siebie jeszcze więcej. Oprócz telewizora światło w kuchni któryś włączył. Wchodzę późnym wieczorem do domu (a sama byłam, chłopaki były wyjechane) i widzę i słyszę. No i tak stoję w progu i boję się wejść, bo jak ktoś jest, to co zrobię? Przemogłam się. Poza kotami istot żadnych nie odnotowałam. Ale serce długo nie chciało mi wyjść z gardła, a dusza przylepiła się do ramienia.
jolabuk5 pisze:MB&Ofelia pisze:Światła to moje nie włączają, ale Ciorna ma nawyk otwierania szuflad. Już dwoje catsitterów relacjonowało mi, jak to weszli do domu i myśleli z przerażeniem że jakieś włamanie było, bo szuflady pootwierane![]()
A kociej pamięci Mucha, która u mnie była dawno temu tylko tymczasowo, była fanką siatkówki i włączyła sobie tv, żeby obejrzeć mecz.
Moje koty lubia otwierać szafki. Czasem wchodza do nich, wywalają trochę z środka i zostawiają otwarte.
Silverblue pisze:jolabuk5 pisze:MB&Ofelia pisze:Światła to moje nie włączają, ale Ciorna ma nawyk otwierania szuflad. Już dwoje catsitterów relacjonowało mi, jak to weszli do domu i myśleli z przerażeniem że jakieś włamanie było, bo szuflady pootwierane![]()
Moje koty lubia otwierać szafki. Czasem wchodza do nich, wywalają trochę z środka i zostawiają otwarte.
Szafki po prostu wymagają przewietrzenia
Silverblue pisze:Wg kotów znacznie częściej.
jolabuk5 pisze:MB&Ofelia pisze:Światła to moje nie włączają, ale Ciorna ma nawyk otwierania szuflad. Już dwoje catsitterów relacjonowało mi, jak to weszli do domu i myśleli z przerażeniem że jakieś włamanie było, bo szuflady pootwierane![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 100 gości