Na Kocią Łapę pisze:Katarzynka01 pisze:Teraz dopiero zauważyłam to o krwiaku. Nie doczytałam, czy dodałaś? Zresztą to najmniej ważne.
Ja kiedyś miałam do czynienia z czymś takim i zagadka nigdy się nie wyjaśniła. Pojechałam z Draculem na USG i przy okazji badania okazało się, że ma ogromny krwiak/siniak na brzuchu. Skąd i dlaczego? Nie dostawał kroplówek podskórnych, to w jego przypadku nie było możliwe, raczej zginęlibyśmy rozszarpani niż zrobili mu kroplówkę.
To wszystko jest bardzo trudne. U jednych kotów kroplówki się sprawdzają, u innych nie. I nie sądzę, żeby ktoś był w stanie wyjaśnić ten fenomen.
U moich nerkowców kroplówki się sprawdzały.
Raczej juz bylo napisane.
I co poczyniliscie z tym krwiakiem?
Dzisiaj czerwien zmienila sie w beż...
pibon pisze:Trzymajcie sie, nie dawaj sie tej "brazowej zgniliznie". Robicie tak duzo i wszystko co mozecie - na reszte juz sie nie ma wplywu.
Wszedzie niestety jest duzo koltunerii - nie mozna sie nimi przejmowac. I pamietaj - one day at a time. Podczytuje i przesylam dobre mysli.
tosiatosia1 pisze:Tak mi żal Benusia i Was. Nie znamy się, ale przez taka sama walkę która prowadzimprowadzimy jesteście mi bliscy. Przeżyłam już w życiu dużo, długo by opowiadać powiem tylko że donosy, anonimy na mnie pisali ludzie z którymi nigdy nie rozmawiałam, nie wiem jaki cel w tym mieli, ten świat dla mnie jest tak samo niezrozumiały jak dla Ciebie. Ale poznałam też wspaniałych ludzi, tych się trzymam resztę zlewamy na ile się da, choć wiem jak ciężko odkleić od siebie błoto którym cię ktoś ochlapał. Tu nie ma złotych rad, nie da sięnic odkrywczego napisać, po prostu "Psy szczekają, karawana idzie dalej". Co do Beny to bardzo mi przykro, tak mi żal że on się źle czuje. Na te mdłości kupiłam korę wiązu czerwonego, ona pomagała Tosi choć nigdy się nie slinila, ale widać było że ja mdli. Ta kora łagodzi mdłości i pomaga goić stany zapalne jelit ale też w pyszczku a nawet na skórze. Jest dość droga, jak chcesz to daj adres odsype Ci troszkę i prześlę, tego daje się odrobinkę, wyprobujesz czy Benie pomaga.
Katarzynka01 pisze:Na Kocią Łapę pisze:Katarzynka01 pisze:Teraz dopiero zauważyłam to o krwiaku. Nie doczytałam, czy dodałaś? Zresztą to najmniej ważne.
Ja kiedyś miałam do czynienia z czymś takim i zagadka nigdy się nie wyjaśniła. Pojechałam z Draculem na USG i przy okazji badania okazało się, że ma ogromny krwiak/siniak na brzuchu. Skąd i dlaczego? Nie dostawał kroplówek podskórnych, to w jego przypadku nie było możliwe, raczej zginęlibyśmy rozszarpani niż zrobili mu kroplówkę.
To wszystko jest bardzo trudne. U jednych kotów kroplówki się sprawdzają, u innych nie. I nie sądzę, żeby ktoś był w stanie wyjaśnić ten fenomen.
U moich nerkowców kroplówki się sprawdzały.
Raczej juz bylo napisane.
I co poczyniliscie z tym krwiakiem?
Dzisiaj czerwien zmienila sie w beż...
Nic, po prostu zniknął. Skąd się wziął, czemu zniknął? Nie mam pojęcia i wet też nie
Co do dalszej części postu - nie potrafie poradzić nic innego niż to, żebyś nie rezygnowała z farmakologii. Nie poradzisz sobie bez tego wsparciaA przecież misusz dla kotów, dla partnera, a przede wszystkim dla siebie samej
Trzymajcie się wszyscy, Wy i Tosiatosia.
Katarzynka01 pisze:Wet![]()
Spojrzałam, pomyślę, napiszę jutro bo dzisiaj już przeszłam na tablet a strasznie mnie wkurza pisanie na nim.
Edit: bilirubina niska, lipaza standardowa i amylaza w normie, to nie wskazuje na trzustkę moim zdaniem, uff
FuterNiemyty pisze:Poza kreatynina, mocznikiem, cholesterolem rzuca sie w oczy niedokrwistosc, trombocyty wysoko, niskie neutrofile.
Potrzebujecie dobrego, sensownego weta, myslacego, bez tego bedzie ciezko. Wizyta z wynikami, bez ciagania koty.
Przyjrzalabym sie wnetrzosciom, plucom, czy gdzies sie nie zbiera plyn, skad ta niedokrwistosc.
Walczycie dzielnie, potrzebni jestescie sobie nawzajem i zwierzakom.
Nie ma co kopac sie z koniem, warto trzymac sie dobrych, zyczliwych ludzi, na nich sie skupiac.
Probowaliscie wsparcia na apetyt, podeslac mirataz?
Katarzynka01 pisze:Ta gorsza morfologia to chyba sprzed aranespu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: anna1402 i 30 gości