zuza pisze:Nie narzekam na karmienie w szpitalu, bo głównie Kurczak w różnych konfiguracjach, a ja akurat lubię.
Ale na młode Ziemniaki z koperkiem mi smaka narobiłyście

W szpitalu? współczuję...
Próbowałyście zjeść ogórka, np gruntowego młodego ogóreczka posypanego cukrem??? smakuje jak arbuz
U nas (na północy Polski) od paru dni pojawiają sie truskawki na straganach, ale cena trochę jeszcze taka "szklarniowa" bo 18-20 zł za kilogram...
O jeszcze jedno z młodości pamiętam - latem mama robiła chłodnik z botwinką, mniaaam, nie wiem jak to zrobić, więc - zostało wspomnienie
I jeszcze wspomnienie młodej kapusty na gorąco, z kawałeczkami kiełbaski i posypane koperkiem, to można jeść samo, albo z chlebem, albo z młodymi ziemniakami

- to też już niestety wspomnienie, sama nie zrobię bo nie umiem, a i teraz zupełnie nie mam na to czasu (bardzo obciążony czas w pracy)
Nolinko, Sabulko, Kotki - dobrej, zdrowej, mrrruczącej niedzieli
