Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąseł

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 12, 2024 7:29 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Jaka jest Wasza opinia o Orozyme glownie przy przy plazmocytarnym? Chodzi mi rowniez o sposob podawania. Probowalam kitku smarowac dziasla i to byla walka. Kotka stresowala sie i nawet zauwazylam szybki wysyp siwych wloskow. Wczesniej i potem juz przeszlysmy na zlizywanie pasty z reki i to jest dla niej komfortowe, ale podobno mniej skuteczne?Zastanawiam sie jednak czy pasta o takim skladzie tak naprawdze podrazni chore dziasla i moze lepiej nadaje sie do stosowania u kotkow ze zdrowymi dziaselkami po prostu jako jako prewencja? Lekarz polecal podawac…

AgaKicia

Od: Czw paź 05, 2023 7:27

Post » Nie maja 12, 2024 20:27 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

AgaKicia pisze:Jaka jest Wasza opinia o Orozyme glownie przy przy plazmocytarnym? Chodzi mi rowniez o sposob podawania. Probowalam kitku smarowac dziasla i to byla walka. Kotka stresowala sie i nawet zauwazylam szybki wysyp siwych wloskow. Wczesniej i potem juz przeszlysmy na zlizywanie pasty z reki i to jest dla niej komfortowe, ale podobno mniej skuteczne?Zastanawiam sie jednak czy pasta o takim skladzie tak naprawdze podrazni chore dziasla i moze lepiej nadaje sie do stosowania u kotkow ze zdrowymi dziaselkami po prostu jako jako prewencja? Lekarz polecal podawac…

U mojej nie pomogła wcale. Stomatolog zmieniła na Vec protektor, spray, ale tez nie za bardzo działał, ząbki, część została usunięta, reszta do wyrwania.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Wto maja 28, 2024 9:59 Re: Plazmocytarne zapalenie jamy ustnej a inne choroby dziąs

Witam, czy ktoś próbował wspomagać leczenie kota z plazmocytarnym zapaleniem dziąseł przy pomocy kociego interferonu omega? Mam na myśli preparat: Virbagen

Ijon

Od: Śro lut 05, 2020 11:42

[poprzednia]