Po paromiesięcznej nieobecności Kotinowo powraca na miau

Od 4 marca mamy w Kotinowie nowego członka rodziny. To sunia - Rozi - taka mini goldenka. Ma 7 lat i 9 miesięcy. Wiekiem bardzo mi odpowiada.
Do tego zna zycie w bloku. Tylko winda była dla niej nowością. Jednak szybko dała się przekonac, że to nic strasznego.
Nawiększą jej zaletą jest całkowicie obojętny stosunek do kotów. Dwa nasze koty początkowo fukały na nią, ale brak reakcji z jej strony spowodował, że szybko tego zaniechały.
Sunia lubi dzieci i prawie wszystkich dorosłych. Czasami trochę szczeka na inne psy – te duże.
Rozi musi brac leki na trzustkę, bo ma kiepskie wyniki oraz ArthroCollagen na stawy (lekko utyka na tylną łapkę).
Rozi została oddana do kliniki weterynaryjnej w Konstatynowie Łódzkim, bo ... urodziło się dziecko, bo depresja, bo coś tam ... coś tam ...
U nas będzie jej dobrze.Gdy odwiedza nas wnuczek chętnie bawi się z sunią. Zarówno nasza córka jak i jej synek sporo czasu spędzają z Rozi, lubią z nią wychodzić.
Mnie bardzo dobrze zrobiły przymusowe spacery 4-5 razy dziennie. Lepszy sen i waga lekko w dół ...

Tymon i jego imponujace wąsiska ...

Tymon przed i po groomerze

Pierwszy raz udało się groomerce ostrzyc go bez usypiania. Bardzo mnie to ucieszyło.
Przy okazji miał zrobione badania i okazało się, że wyniki ma dobre.

Tilka, gdy pojawiła się u nas – rok 2014. Widać jeden wąs biały, reszta była czarna
Po 10 latach pobytu u nas ma prawie wszystkie wąsy białe ... widac, że koty tez ... siwieją