Masz możliwość skontaktowania się z tym wetem w temacie wyniku badania moczu?
Badanie paskowe jest orientacyjne, w niektórych parametrach nawet bardziej niż mniej - ale skoro wyszły dwa plusy leukocytów to warto by to omówić z wetem i może zbadać mocz w laboratorium.
Jak wygląda mocz? Nie jest mętny trochę?
Super że glukoza jest ujemna!
Ja bym w chwilach większego osłabienia, gorszego samopoczucia, dała mu troszkę wody z miodem/glukozą/cukrem. I zobaczyła czy w ciągu kilku minut nie ma poprawy samopoczucia.
W jego stanie bardzo możliwe są hipoglikemie, on jest już na etapie na pewno zaburzonego metabolizmu a wtedy zdarzają się wyrzuty insuliny niekoniecznie sensowne - normalnie koty nie mają żadnej korzyści z podawania węglowodanów prostych w taki sposób - ale u kotów wyniszczonych chorobą (gdy następuje zanik tkanki tłuszczowej ale przede wszystkim mięśniowej) bywa to bardzo pomocne. Skoro nie jesteś w stanie zmierzyć mu poziomu glukozy w takich chwilach - to możesz zrobić taki test. Przy hipoglikemii podanie węglowodanów prostych bardzo szybko przynosi poprawę samopoczucia.
No właśnie bardzo dziwne jest to szybkie zażółcanie się (to akurat jest normalne - acz też niekoniecznie aż tak szybkie po czynniku wywołującym ten stan) ale znacznie dziwniejsze jest to szybkie schodzenie zażółcenia.
Nie tylko ja mam dziwnego kota