Tragiczne wyniki kotki!

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pon mar 18, 2024 15:40 Re: Tragiczne wyniki kotki po leczeniu - POMOCY!

Przepraszam za tak nagłe zniknięcie. Bejbuszka niestety odeszła. Ja dalej się nie pozbierałam. Z dnia na dzień, akurat kiedy wyjechałam w delegację, nie zdążyłam się pożegnać, pogłaskałam ją, kiedy spała i powiedziałam, ze wrócę do niej za 6,5 dnia. Wróciłam na jej grób...
Mama cudownie się nią zajmowała, przyjeżdżał weterynarz, dostawała kroplówki, zastrzyki, ale nie mogę uwierzyć, ze wszystko stało się w ciagu mniej niż miesiąca.
Każdy kolejny dzień jest gorszy. Pierwszy raz w życiu nie mam kota, ale tym razem nie wyobrażam sobie innego, muszę dać sobie czas na żałobę. To była najcudowniejsza koteczka, moja towarzyszka i przyjaciółka.

Dziękuję za wszystkie porady.

Edit: karma i leki - już nieaktualne.
Ostatnio edytowano Pon mar 18, 2024 18:13 przez NocnyKot, łącznie edytowano 2 razy

NocnyKot

Od: Śro lut 21, 2024 14:33

Post » Pon mar 18, 2024 15:44 Re: Tragiczne wyniki kotki po leczeniu - POMOCY!

NocnyKot pisze:/.../ czy założyć nowy wątek czy może tutaj komuś by się przydało? Mogę wysłać paczkomatem. Nie mam siły jechać do schroniska. Jeszcze nie teraz.

Serdecznie Ci współczuję. :(

Co do karmy, to najprościej będzie jak zmienisz tytuł wątku (poprzez edycję pierwszego swojego postu), dodając, że karma do oddania.
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Pon mar 18, 2024 15:46 Re: Tragiczne wyniki kotki po leczeniu - POMOCY!

Bardzo mi przykro...:(

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pon mar 18, 2024 17:43 Re: Tragiczne wyniki kotki! Edit: Karma do oddania

Bardzo Ci współczuję.

Kocilla de Mru

Od: Nie paź 01, 2023 18:58

Post » Sob cze 21, 2025 22:58 Re: Tragiczne wyniki kotki po leczeniu - POMOCY!

amyris pisze:Jestem z Gdyni i u nas w okolicy są tylko dwie sensowne osoby które są nefrologami - jeżdżę z moją kotą nerkową do obu i obie są w Gdańsku : dr Anna Włodarczyk w NordicaVet i dr Sylwia Świokło w TKW24. Dr Włodarczyk na pewno nie boi się nowatorskich terapii i ma sporo nieszablonowych pomysłów, ale dr Świokło z kolei jest bardzo dokładna, konkretna i ma super sprzęt (USG z kosmosu na którym BARDZO dokładnie widać nerki i pęcherz) no i po mistrzowsku umie pobierać mocz do badania przez cystocentezę (wiem bo Pajka ma pobierany regularnie i nikt do tej pory tak aż tak sprawnie jej nie pobrał moczu). Jeśli zdecydujesz się na TKW to na pewno odradzam wykonanie badań w ich labie - jest kiepskie i zdarzyło im się pomylić w oznaczeniu dosyć ważnego parametru jakim jest stosunek białka do kreatyniny w moczu. Lepiej poprosić aby wysłali próbki np do Vetlabu (pewnie wyjdzie ciut drożej)

Zaglądasz może na forum ? Którą polecasz do leczenia zarówno przewlekłej choroby nerek( podobno mamy 2 stadium) jak i zapalenia pęcherza / nerek ? Leczę aktualnie kotka, zaczęło się od krwi w moczu, a skończyło na podejrzeniu odmiedniczkowego zapalenia nerek, leczę już drugim antybiotykiem, po 10 dniach od kolejnego znowu kot sikał na czerwono, ręce mi opadają … Jestem z Redy więc do Gdańska mogę podjechać … Po leczeniu w Redzie kot wylądował z gorączką w szpitalu kocim, tam postawili go na tyle, że gorączka spadła , kontynuuje antybiotyk i po 10 dniach jakby znowu coś nie tak, raz siła z krwią i wyskakuje z kuwety , raz nie. Ogólnie samopoczucie ma lepsze więc jakby antybiotyk działał. Nie wiem co mu jest ale nie może biegać z krwiomoczem …

Olivka1212

Od: Sob paź 03, 2020 10:07

Post » Sob cze 28, 2025 19:06 Re: Tragiczne wyniki kotki!

Podepnę się, ze swojej strony polecam panią dr Kowalik z Łapy na pulsie. Cierpliwa, dokładna, odpowiada na każde pytanie :)

agaruu

Od: Pon maja 12, 2025 15:30

[poprzednia]