Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 07, 2024 14:33 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Taką mam nadzieję...
Rano było ok, zjadł śniadanie z antybiotykiem, później zjadł steryd
a jeszcze później mama wyszła na brydża, jedzenie w miseczce Kocio ma, zobaczymy.
Kciuki potrzebne :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw mar 07, 2024 15:07 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw mar 07, 2024 15:09 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Taką mam nadzieję...
a jeszcze później mama wyszła na brydża, jedzenie w miseczce Kocio ma, zobaczymy.

:ok: :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw mar 07, 2024 15:35 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Czw mar 07, 2024 15:37 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Taką mam nadzieję...

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw mar 07, 2024 17:24 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Mama wróciła z brydża, odreagowana :) wygrała wszystkie robry :ok:
Kocio ją powitał jak należy, wszystko zjadł. Tzn mięsko, musik z gourmeta tylko liźnięty, mądry kotek :kotek:

Katarzynka01

Post » Czw mar 07, 2024 18:08 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

ech, my też żyjemy. Nie było mnie w domu prawie 7 godzin, u ludzkiego weta jeszcze większy poślizg niż u tego prawdziwego. W międzyczasie Mycha rozpakowała sobie łapę z szyciem. Na pierwszy rzut oka nic nie widać, szwów też. Krwi nigdzie nie znalazłam, ale gazika też nie, choć tak po prawdzie po maratonie w poczekalni nie bardzo miałam siły na szukanie. Zwłaszcza, że pierwsze, to gnałam do kotłowni napalić. Pluca jeszcze mam, choć ładnie nie wyglądają - tak, pani dr dokładnie pokazała mi różnice między zdjęciami z lutego 2023, października i dzisiejszym. !8.03 kolejna tomografia.
Dzięki za kciuki.

A ja trzymam kciuki za Kocia, ale jak napisałam wcześniej - Mycha takie wahania też ma. I też ma duszności wdechowe. Wydzielina blokuje górne drogi oddechowe, stąd te duszności i napady kichania - dopóki nie wykicha wszystkiego. Spróbujcie podawać ludzki sinupred, to lek rozrzedzający wydzielinę w zatokach, jest potem łatwiejsza do wykichania. Dostawał ją kiedyś Gucio, teraz Myszce mam podawać. Mycha ma 1/2 tabsa co 12 godzin, Gucio też tyle miał. Ona waży niespełna 3 kg, Gucio miał prawie 9.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw mar 07, 2024 18:47 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Własnie odpaliłam kompa z myślą, że jeśli nie ma wiadomości od Ciebie to wyślę sms z pytaniem - NO I JAK???
Uff. Dobrze, że napisałaś. Z tego co piszesz, to nie wiem co myśleć. Brak urody to najmniejszy problem, oby tylko było dobrze. Za tomografię też trzymam. Za Ciebie!

Przepraszam, piszę nieskładnie, ale właśnie dzisiaj przyszło mi walczyć z systemem, ze służbą zdrowia znaczy się. Szkoda w ogóle gadać, muszę poczekać do jutra i chyba ich pozwę, tzn przychodnię, która ewidentnie robi sobie ze mnie jaja. Nie wiem nawet jak to opisać. Ale z prawnikiem już się w tej sprawie kontaktowałam :x

No właśnie w nocy Kocio miał atak duszności. Pewnie mu blokuje ta wydzielina drogi oddechowe. Mam nadzieję, że wydzielina, a nie coś gorszego.
Dzięki za podpowiedź :1luvu:
To ten specyfik?
https://www.doz.pl/apteka/p8847-Sinupre ... ane_50_szt.

Katarzynka01

Post » Czw mar 07, 2024 19:28 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

tak, to ten specyfik. Skonsultujcie to z wetem, ale to jest z gatunku tych, co nie zaszkodzą. a pomóc mogą. Jak rudej to podam, to nie wiem. Gucio łykał, jak gęś.
Znalazłam szwy na łapie - są, nienaruszone. myślałam, że one w miejscu golenia futra, a one dużo wyżej, we futrze. Ruda nie zauważa, wkurzał ją opatrunek na łapie.

o urodzie płuc moich, ponad siedemdziesiątletnich, rozmawiać nie będę, bo uroda jest kwestią umowną. Ale powiem Ci, że jakoś zdjęć zrobiła na mnie wrażenie. A także fakt, że lekarka mi je pokazała

izka53

Post » Czw mar 07, 2024 19:33 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Dzieki Iza, skonsultuję z wetem. A nie wiesz czasem czy to gorzkie?
W każdym razie podawanie to kwestia logistyczna do rozwiązania. Już się boję.

A co do urody, wiadomo, o tym się nie dyskutuje. Ale uroda nie jest najważniejsza.
Gdybyś miała ochotę pogadać, to sama wiesz :)
Kciuki i wsparcie mentalne, to wszystko na swoim miejscu!

Katarzynka01

Post » Czw mar 07, 2024 19:40 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

To są tabletki powlekane, Gucio łykał. Smaku nie znam, ja nie z tych, co próbują.

Chcialam do Ciebie zadzwonić, przecież pominąwszy pewne różnice, zawsze nam się dobrze gadało. Ale zwyczajnie nie miałam siły na otwarcie paszczy

izka53

Post » Czw mar 07, 2024 20:02 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Skoro pisałaś o 1/2 tabletki, to musiałaś dzielić. A jak dzieliłaś to nie lizałaś żeby sprawdzić smak? Ja zawsze liżę :oops:
Przed chwilą rozmawiałam z mamą, będzie próbować. Tym bardziej, że Kocio broni się przed kroplami do noska jakby bronił niepodległości. Bez szans, z łykaniem piguł lepiej mu idzie.

Jak Ci się już zachce otworzyć paszczę, to dzwoń :) Wiesz Izka, ja zupełnie nie rozumiem jak można się do siebie nie odzywać z powodu poglądów. Musiałabym zerwać kontakty z połową znajomych a oni ze mną :) A czasem się tak kłócimy, że pierze prawie leci.
A poza wszystkim czy zawsze mus o polityce? Tyle jest innych tematów

Katarzynka01

Post » Czw mar 07, 2024 20:21 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Kasiu, moja wetka pokazywała mi bezinwazyjny sposób zakraplania noska. Bierzemy pojemniczek z kroplami, wyciskamy kropelkę tak, żeby sobie lezała na szczecie pojemniczka (ewentualnie wisiała) i podsuwamy to kotu pod nosek, pod jedną z dziurek, mozliwie bliziutko. Nic nie zakraplamy, kotek sam wciąga kropelkę przy pierwszym wdechu! Pokazała mi to wetka na Usi, rzeczywiścuie działało, a kotek spokojny. Może Ci się przyda ta metoda?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw mar 07, 2024 21:17 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Chyba nie jest gorzkie, zaraz sprawdzę. Bo ja to też łykam.
Gorzkawe jak już polewa zejdzie ale to raczej smak po słodkim więc gorzkawy. Sama tableta nie za duża, jakieś cztery milimetry średnicy

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw mar 07, 2024 21:24 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jolabuk5 pisze:Kasiu, moja wetka pokazywała mi bezinwazyjny sposób zakraplania noska. Bierzemy pojemniczek z kroplami, wyciskamy kropelkę tak, żeby sobie lezała na szczecie pojemniczka (ewentualnie wisiała) i podsuwamy to kotu pod nosek, pod jedną z dziurek, mozliwie bliziutko. Nic nie zakraplamy, kotek sam wciąga kropelkę przy pierwszym wdechu! Pokazała mi to wetka na Usi, rzeczywiścuie działało, a kotek spokojny. Może Ci się przyda ta metoda?

Dzięki Jolu :1luvu: opowiem mamie, może się udać :ok:
jozefina1970 pisze:Chyba nie jest gorzkie, zaraz sprawdzę. Bo ja to też łykam.
Gorzkawe jak już polewa zejdzie ale to raczej smak po słodkim więc gorzkawy. Sama tableta nie za duża, jakieś cztery milimetry średnicy

Dzięki, wszystko odnotowane i zostanie przekazane :)

Katarzynka01

[poprzednia][następna]