Calinka Mini i Kitka. Łatka [*]Lucas [*]Usia [*]Sabcia [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 05, 2024 1:12 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

pibon pisze:Mialam wolny dzien Sabciu akurat w niedziele tym razem. Byl to jednak juz drugi wolny w tym tygodniu wiec - o rety jak cudownie! Wyspalam sie, nirmalnie odzylam! 2 wolne dni w tyg to jednak jakosc zycia.
Szkoda, ze to tylko tak w tym tygodniu tylko.
Jak sie kotki macie i Duze?

Dzordz: nasikalismy jej tez na poduszke w tym tyg. Niech ma! Jakosc zycia :mrgreen:

No tak, po to wymyslono wolne weekendy, żeby były dwa dni wolne! Biedna Wasza Duża, ze tak nie ma i musi ciężko pracować. Oszczedzajcie ją, Dzordz, nie sikajcie tyle po kątach i do łòżka, bo Duża musi mieć siły, żeby się Wami zajmować :201461 :1luvu:
Sabcia doradzająca

MiauPS: Ciociu-Babciu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto mar 05, 2024 7:35 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Wto mar 05, 2024 9:59 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Anna2016 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

Miau, Ciociu :201461 :201461 :201461
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto mar 05, 2024 17:40 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Ja w ten sposób odczuwam długie weekendy - trzydniowy weekend stanowczo lepiej regeneruje, niż dwudniowy. Powinien być takowy przynajmniej raz w miesiącu.

Dzordz. Dlaczemu siusiacie po podusiach i kątkach, a nie do kuwetku? 8O To... to takowe niekotkowe! Kotki siusiają w kuwetku!
Książniczka Ofelja wstrząśnięta
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto mar 05, 2024 21:21 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Piszę już z nowego komputera. Fajny jest, szybko chodzi, ale nie da się na nim zapisać mojego starego photoshopa :( :( :( niestety, koniec ślicznych karteczek, nie będzie nowych sukienek, Poza tym zbiory róznych obrazków, z których robiłam te wszystkie zabawki w photoshopie zostały na starym dysku i na razie nie wiadomo, czy da się je odzyskać :(

Trudno, wszystko się kiedyś kończy. Może sciągnę jakąś darmową wersję photoshopa, ale nie sądzę, żeby dawała takie wspaniałe efekty, jak pełny (chociaż stary i lewy) program.

Poza tym ten komputer ma własny głośniczek, ale dość słaby, a ja już przygłucha jestem, a nie wiem, gdzie podłączyc głośniczki zewnętrzne. Zresztę chyba muszę kupić nowe, bo te kiepsko działają, przerywa coś przy potencjometrze.

No i Norton antywirusowy - ten komputer ma wgrany własny antywirus, a ja miałam opłaconego Nortona. I nie wiem, co teraz?
W ogóle jak to z nowym sprzętem, wszystkiego trzeba się nauczyć.

Oby przynajmniej był bezawaryjny i chodził równie długo, jak poprzedni! :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro mar 06, 2024 0:53 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Gratuluję zakupu i oby faktycznie długo służył a resztę z czasem się zobaczy.Najwazniejsze że już jest!

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro mar 06, 2024 1:32 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Silverblue pisze:Gratuluję zakupu i oby faktycznie długo służył a resztę z czasem się zobaczy.Najwazniejsze że już jest!

Masz rację, Silverblue, ważne, że już jest! Ciężkie życie bez komputera, chociaż mam też tablet. :wink:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro mar 06, 2024 7:43 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Miau Ciociu, super ze masz juz komputer, to duza ulga, trzymam lapki zeby informatyk odzyskał pliki że starego komputera :ok: :ok: :ok:
Łacia

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro mar 06, 2024 11:43 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:
Katarzynka01 pisze:Na tzw. "maślaną łapkę" Dracul dał się nabierać przez jakieś 2 dni. Później cały swój potężny intelekt wprzęgał w pozbycie się niechcianego bagażu. Masło miałam wszędzie, a lekarstwo nie trafiało gdzie powinno :roll:

O, Ciocia Kasia do nas zajrzała :1luvu:
Sabcia witająca

Głaski Sabciu :1luvu:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Śro mar 06, 2024 12:05 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Katarzynka01 pisze:
jolabuk5 pisze:
Katarzynka01 pisze:Na tzw. "maślaną łapkę" Dracul dał się nabierać przez jakieś 2 dni. Później cały swój potężny intelekt wprzęgał w pozbycie się niechcianego bagażu. Masło miałam wszędzie, a lekarstwo nie trafiało gdzie powinno :roll:

O, Ciocia Kasia do nas zajrzała :1luvu:
Sabcia witająca

Głaski Sabciu :1luvu:

Dziękuję, Ciociu, bardzo lubię :201461
Sabcia

(Jedyny mój kot, który daje się chętnie głaskać gościom)
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro mar 06, 2024 12:06 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Anna2016 pisze:Miau Ciociu, super ze masz juz komputer, to duza ulga, trzymam lapki zeby informatyk odzyskał pliki że starego komputera :ok: :ok: :ok:
Łacia

O tak, Łateczko, bardzo bym chciała!
I żeby jakiś photoshop był dostępny, choćby ten darmowy! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro mar 06, 2024 13:04 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:Piszę już z nowego komputera. Fajny jest, szybko chodzi, ale nie da się na nim zapisać mojego starego photoshopa :( :( :( niestety, koniec ślicznych karteczek, nie będzie nowych sukienek, Poza tym zbiory róznych obrazków, z których robiłam te wszystkie zabawki w photoshopie zostały na starym dysku i na razie nie wiadomo, czy da się je odzyskać :(

Trudno, wszystko się kiedyś kończy. Może sciągnę jakąś darmową wersję photoshopa, ale nie sądzę, żeby dawała takie wspaniałe efekty, jak pełny (chociaż stary i lewy) program.

Poza tym ten komputer ma własny głośniczek, ale dość słaby, a ja już przygłucha jestem, a nie wiem, gdzie podłączyc głośniczki zewnętrzne. Zresztę chyba muszę kupić nowe, bo te kiepsko działają, przerywa coś przy potencjometrze.

No i Norton antywirusowy - ten komputer ma wgrany własny antywirus, a ja miałam opłaconego Nortona. I nie wiem, co teraz?

Jolu zapytaj informatyka , żeby sprawdził czy nie da się w tym komputerze zamontować starego dysku. Mnie tak zrobili jak wymieniałam stary komputer na nowy. Był jakiś problem z przegraniem danych z tego starego więc dali spokój i wmontowali dysk do nowego komputera, mam przez to więcej miejsca na fotki i nie tylko.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro mar 06, 2024 13:14 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:Piszę już z nowego komputera. Fajny jest, szybko chodzi, ale nie da się na nim zapisać mojego starego photoshopa :( :( :( niestety, koniec ślicznych karteczek, nie będzie nowych sukienek, Poza tym zbiory róznych obrazków, z których robiłam te wszystkie zabawki w photoshopie zostały na starym dysku i na razie nie wiadomo, czy da się je odzyskać :(

Jolu zapytaj informatyka , żeby sprawdził czy nie da się w tym komputerze zamontować starego dysku. Mnie tak zrobili jak wymieniałam stary komputer na nowy. Był jakiś problem z przegraniem danych z tego starego więc dali spokój i wmontowali dysk do nowego komputera, mam przez to więcej miejsca na fotki i nie tylko.

mir.ka o ile ja dobrze zrozumiałam to ten dysk stary chyba padł właśnie albo prawie padł.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro mar 06, 2024 13:17 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Silverblue pisze:
mir.ka pisze:

mir.ka o ile ja dobrze zrozumiałam to ten dysk stary chyba padł właśnie albo prawie padł.

ale chyba warto sprawdzić

u mnie faktycznie stary komputer był jeszcze sprawny, ale za słaby i dlatego wymieniałam go na nowy
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro mar 06, 2024 13:24 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 3

Zamontować dysk będzie trudno, boten komputer jest dość mały, ale już myślałam o dokupieniu tzw. dysku zewnętrznego, żeby tam przegrać zawartość poprzedniego dysku. Dzięki za radę, Mirko!
Tak, Silverblue ma rację, ten stary dysk jest "umierający", nie wiem, czy informatyk coś z nim jeszcze zrobi, zeby odzyskać dane...

Dziś mi się włos zjerzył, bo nie mogłam uruchomić telewiuzora! Do umiarkowanego na szczęście jak na komputer, ale dużego dla mnie wydatku potrzeba mi jeszcze teraz awarii telewizora :strach: :strach: :strach: Na szczęście jakoś ruszył po kilkakrotnym dociśnięciu wszystkich kabli i sekundowym wyłączeniu z prądu, ale nie lubię takich niespodianek...

Kotki jedzą, tylko Usia jakoś tak czasami popłakuje głośno, nie wiem, o co jej chodzi.
Miłej środy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro mar 06, 2024 13:26 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]