OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 28, 2024 20:05 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Max [*]
Na tej fotce ma spojrzenie Gabrysi i jej kształt głowy
Ostatnio edytowano Śro lut 28, 2024 21:06 przez Agnieszka-, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Śro lut 28, 2024 20:36 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Maksiu był u Ciebie Asiu? Szylkretka śliczna :1luvu:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw lut 29, 2024 12:04 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:Maksiu był u Ciebie Asiu? Szylkretka śliczna :1luvu:

Tak, Maximek był u nas. To synek Gabrysi. Urodził się w lipcu 2020 roku. Odłowiony we wrześniu 2020r wraz z czwórką rodzeństwa. Niestety ,tylko on przeżył pomór jaki dopadł maluchy. Nigdy się nie oswoił mimo tego, że był 8 może 10 tygodniowym dzieckiem. Zawsze na czuja. Tylko jak leżałam w dzień czy szłam spać w nocy, Max potrafił przyjść do mnie i dać się pogłaskać. Pięknie mruczał. Straszniście niedotykalski, okropnie czujny i płochliwy. Gdy czuł się zagrożony potrafił nawet zaatakować. Do gębusi nie było szans nic mu podać. A zastrzyki ,jedyna forma podania leków, to były stresujące okrutnie jego i nas łapanki. Często z podbierakiem. Kot nie dotykalski, nie do leczenia.
Mimo tego "jaki" był kochałam go. Jego niezależność, za strasznie czujne oczy, za okruchy sympatii jakie mi okazywał.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 29, 2024 12:22 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Asia, a co mu było :(? Tylko przeczytałam, że do weta i nagle bach {*}. A to młody kociak :(.
Też mam taką niełapalną ( także podbierakiem ), niedotykalską, od wielu miesięcy widać było, ze się slini, z trudem je, czasami pdkrwawia z buzi. Kilka miesięcy zajęło mi ucapienie jej, byłam pewna, że zęby. U weta okazało się, że ma wielkiego guza w paszczy- podejrzenie niemal graniczące z pewnością, ze złośliwiec jakiś. No, ale wyciete, zęby, które zepsuł- wyrwane, reszta wyczyszczona i dla mnie 5 tygodni czekania w nerwach na histopatologie- bo, co, jak sie potwierdzi. Kot nieleczalny, niełapalny :(
Na szczęście nadziąślak i ogromna ulga, no i cały czas myślenie - żeby nie odrósł, bo też porafi.
Cały czas wtedy myślałam o Twojej tej kotce na "B"- przepraszam, nie pamietam imienia. Kiedyś rozmawiałyśmy i historie naszych podobne, wyłapane za malenkości, a jakiś gen dzikości w nich nie pozwolił na oswojenie się.
Nie wiedziałam, że masz kolejnego dzikuska :( W sensie, że aż takiego dzikuska.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Czw lut 29, 2024 13:21 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Bianka
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 02, 2024 13:40 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Maksiu był kochany [*]
Nowa ma Bianka na imię?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob mar 02, 2024 13:51 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Nie, to kotka dzikuska, o ktorej ja pisalam, ktora wiele lat przezyla u Ask
Obrazek

maczkowa

Post » Sob mar 02, 2024 16:48 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

maczkowa pisze:Nie, to kotka dzikuska, o ktorej ja pisalam, ktora wiele lat przezyla u Ask

Babcia Kasia.

Przepraszam za milczenie. Po prostu :( muszę się pozbierać. Za dużo na koncie kłopotów. Załatwiłam sobie wreszcie badania związane z nerkami. Niestety prywatnie. Każdy telefon to trzęsie złość. Masz problemy, jak na razie wskazujące na poważne, ale na NFZ możesz trafić za rok. Więc decydujące badania czort wie kiedy by się odbyły. Zero możliwości dostania się do rodzinnego by choć przepisał skierowanie od nefrologa. Bo jest 2 lekarzy i każdy po 5 numerków ma.

Teraz przyjemniejsze sprawy. Nowa pojechała wczoraj do weta. Swoją urodą zachwyciła wetki. Ma około roku. Testy ujemne. Dostała krople na kark bo mi po łazience kleszcze zapite krwią chadzają. A właściwe to leżą do góry kończynami. Sama jej wyciągałam kilka. W różnych stanach trzeźwości. :mrgreen:
Na razie więcej śpi. Nie boi się odgłosów domu. Nie wadzi jej spuszczana woda w kibelku. Nawet oka nie otworzy. Kuweta ok. Woli suche niż mokre.
Jest już pełnoprawnym kotem.
Ma swoją kartę w gabinecie. Ma książeczkę zdrowia.
Ma imię.
Klara
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 02, 2024 17:16 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Asia, odpowiedzialas na moje pytanie, ze koteczka dzikuska, ktora byla u Ciebie od malego i nigdy sie nie oswoila, to Blanka. A MalgWroclaw myslala, ze imie tej nowej koteczki, wiec wyjasnilam. Babcie Kasie pewnie wszyscy pamietaja, bo odeszla kilka chwil temu :(
Obrazek

maczkowa

Post » Sob mar 02, 2024 18:21 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

maczkowa pisze:Asia, odpowiedzialas na moje pytanie, ze koteczka dzikuska, ktora byla u Ciebie od malego i nigdy sie nie oswoila, to Blanka. A MalgWroclaw myslala, ze imie tej nowej koteczki, wiec wyjasnilam. Babcie Kasie pewnie wszyscy pamietaja, bo odeszla kilka chwil temu :(

Dzięki
Zakręcona jestem. Tak, Buanusia była od małego i nigdy się nie oswoiła. Zaczęła być łaskawa do Janusza od pewnego momentu.
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 02, 2024 20:19 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

maczkowa pisze:Asia, odpowiedzialas na moje pytanie, ze koteczka dzikuska, ktora byla u Ciebie od malego i nigdy sie nie oswoila, to Blanka. A MalgWroclaw myslala, ze imie tej nowej koteczki, wiec wyjasnilam. Babcie Kasie pewnie wszyscy pamietaja, bo odeszla kilka chwil temu :(

Maczkowa Bianka była taką krówką.
Raz mi się udało jej zdjęcie zrobić, nie pokazywała się, jak przychodziłam.
Obrazek
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie mar 03, 2024 8:15 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu, bardzo mi przykro z powodu Maximka[*]. Ja też mam pocovidowego dzika, pięknego biało-rudego. Nie poszedł do adopcji bo nie zachwalałam specjalnie kota, który nie da się dotknąć. Obecnie nawet udaje się go pogłaskać. Kochamy go bardzo. I choć waży ponad 8 kg to i tak dla nas jest Malutki :ryk:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon mar 04, 2024 10:07 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Trzymajcie kciuki.
Dziś mam scyntygrafie nerek. Oczywiście za monety. Cały worek :placz:
Potrzebne mi wsparcie duchowe.
Niby staram się nie wpuszczać go. Ale jest sprytniejszy :strach:
Obrazek

ASK@

Post » Pon mar 04, 2024 10:44 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon mar 04, 2024 11:17 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

ASK@, mocne kciuki :ok: :ok: :ok:
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

[poprzednia][następna]