» Czw lut 15, 2024 20:57
Re: Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko ży
nie bardzo mam czas zagłębić się w wątek- ale wnioskując po końcówce......
Doris2. Jeśli załatwisz usługę kurierską weekendową- ja nie wiem ani jak , ani u kogo, ani za ile, bo nigdy takich nie robiłam- to mogłabym Ci jutro nadać interferon alfa- już gotowy (normalnie mam sporo fiolek koncentratu) . Jeśli dotrze w sobotę- będzie szansa. O ile to panleukopenia (postać zwykła) , to zadziała lepiej niż surowica. Przy leczeniu ciężkich przypadków w trzy dni stawia na łapki , a w przypadku kotów u których się jeszcze nie rozwinęła - nie dopuści do tego . Co najważniejsze- jeśli to nie pp, to TEN interferon przy chyba żadnej chorobie i tak nie zaszkodzi, nie znam przeciwwskazań.
W razie czego zapraszam na priw
ps. panleukopenia to wirusówka. Leki nie wyleczą, przeciwnie- już się spotkałam z opiniami, że mogą dobić. Najzwyklejszy antybiotyk ma zabijać bakterie jeśli przy okazji pp namnożą się nadmiernie w organizmie, ale często ich nie ma- podaje się go jakby prewencyjnie NA BAKTERIE - a on zawsze też osłabia organizm. Kroplówki z umiarem są ważne jeśli kot jest niejedzący,/niepijący niepijący. Moim zdaniem zabronione jest wciskanie jedzenia- przeciwnie, kot wie czemu nie je (nie będę się zagłębiać) - czas, i surowica, lub interferon (dla mnie ten drugi zdecydowanie bezpieczniejszy i lepszy) . Interferon czy surowica też nie leczą- one natychmiast osłaniają jeszcze zdrowe komórki, by kot mógł sam podjąć walkę (tak kolokwialnie mówiąc)