Moderator: Moderatorzy
makrzy pisze:gatiko pisze:mziel52 pisze:W aptece na szczęście sprzedają butle, a nie worki. Można poprosić weta o mniejsze, po 250 ml.
https://www.fresenius-kabi.com/pl/produ ... -fresenius
Takie planuje kupić, tylko to zasysanie mnie troszkę...
Nie przebijamy butelki igłą w celu odpowietrzania/zapobiegania zasysaniu butelki czy worka !!!
W aparacie do podawania płynu infuzyjnego (Kazia nazywa to wlewnikiem)
jest granatowy/niebieski odpowietrznik (bardzo blisko tej grubej, plastikowej igły którą wbijamy do butelki/worka).
Podczas podawani płynu powinien być otwarty, po zakończeniu kroplówki należy zamknąć.
On jest właśnie po to żeby nie zasysało. W przypadku płynów w butelkach zdaje to egzamin, z workami jest nieco mniej efektywnie, ale też daje radę.
Widziałam i próbowałam....mnie to nie wyszło. Już nie pamiętam, dlaczego.makrzy pisze:Nie przebijamy butelki igłą w celu odpowietrzania/zapobiegania zasysaniu butelki czy worka !!!
W aparacie do podawania płynu infuzyjnego (Kazia nazywa to wlewnikiem)
jest granatowy/niebieski odpowietrznik (bardzo blisko tej grubej, plastikowej igły którą wbijamy do butelki/worka).
Podczas podawani płynu powinien być otwarty, po zakończeniu kroplówki należy zamknąć.
On jest właśnie po to żeby nie zasysało. W przypadku płynów w butelkach zdaje to egzamin, z workami jest nieco mniej efektywnie, ale też daje radę.
anka1515 pisze:Nie przebijamy butelki igłą w celu odpowietrzania/zapobiegania zasysaniu butelki czy worka !!!
Czasami tym pokrętłem kręcisz i nie idzie wyregulować
Widziałam ,ze i w lecznicy przebijali
Klopidogrel znajduje zastosowanie w następujących schorzeniach: w zawale mięśnia sercowego, udarze niedokrwiennym, chorobie tętnic obwodowych, a także ostrym zespole wieńcowym bez uniesienia odcinka ST lub z uniesieniem odcinka ST - w obu przypadkach w skojarzeniu z kwasem acetylosalicylowym. Jest również wskazany u osób z migotaniem przedsionków, jako profilaktyka powikłań zakrzepowych i powikłań zakrzepowo-zatorowych, takich jak udar.
gatiko pisze:Napisałam do Blue, ale może tutaj , jeśli możesz odezwij się.
Czy lek clopidogrel 75 mg stosuje się w celu ułatwienia krążenia krwi przez nerki i trzustkę?
I czy stosując ten lek I gabalentyne, można podawać cbd?
Może ktoś stosował I wie
Proszę o pomoc
makrzy pisze:gatiko pisze:Napisałam do Blue, ale może tutaj , jeśli możesz odezwij się.
Czy lek clopidogrel 75 mg stosuje się w celu ułatwienia krążenia krwi przez nerki i trzustkę?
I czy stosując ten lek I gabalentyne, można podawać cbd?
Może ktoś stosował I wie
Proszę o pomoc
Z tego co wiem to cbd można podawać i z gaba i clopidogrelem
mziel52 pisze:To nie jest lek na nerkiKlopidogrel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości