Suknia będzie stara, ale Elenka jak nowa

A czemu Rudzia z Tofikiem się nie wybierają?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mir.ka pisze:Ogarnęło mnie jakieś zimowe lenistwo, nic mi sie nie chceWy tez tak macie?
Ale pociesza mnie fakt, że wiosna już się zbliżaPtaki o wiele mniej jedzą , bo myślą o zalotach, szczególnie cukrówki, ogólnie przylatuje teraz o wiele mnie ptaków, nie to co było pod koniec roku i dobrze, bo jedzenie, które mam być moze starczy do końca sezonu. Nie planuję całorocznego karmienia tak jak w ubiegłym roku, który był pod tym względem wyjątkowy, zwykle kończyłam dokarmianie późna wiosną. W okolicy ptaki mają możliwość , żeby się pożywić, u nas też, juz teraz kosy wolą szukać jedzenia w ziemi, niż przylatywać na gotowe mączniki.
Z ziemi wychodzą już wiosenne kwiaty, jeszcze jakieś 3 tygodnie i pojawią się przebiśniegi, po nich krokusy i jeszcze inne, będzie kolorowo, a nie szaro-buro.
Kotina pisze:mir.ka pisze:Ogarnęło mnie jakieś zimowe lenistwo, nic mi sie nie chceWy tez tak macie?
Ale pociesza mnie fakt, że wiosna już się zbliżaPtaki o wiele mniej jedzą , bo myślą o zalotach, szczególnie cukrówki, ogólnie przylatuje teraz o wiele mnie ptaków, nie to co było pod koniec roku i dobrze, bo jedzenie, które mam być moze starczy do końca sezonu. Nie planuję całorocznego karmienia tak jak w ubiegłym roku, który był pod tym względem wyjątkowy, zwykle kończyłam dokarmianie późna wiosną. W okolicy ptaki mają możliwość , żeby się pożywić, u nas też, juz teraz kosy wolą szukać jedzenia w ziemi, niż przylatywać na gotowe mączniki.
Z ziemi wychodzą już wiosenne kwiaty, jeszcze jakieś 3 tygodnie i pojawią się przebiśniegi, po nich krokusy i jeszcze inne, będzie kolorowo, a nie szaro-buro.
Mam dokładnie odwrotnie ... u nas ładna, słoneczna pogoda i az chce się spacerowac. Powoli wracam do formy sprzed choroby, więc staram się jak najwiecej wychodzić z domu![]()
Oby to Twoje zimowe lenistwo uciekło daleko, daleko .... wiosna idzie
jolabuk5 pisze:Wiosna w styczniu? Oby tak było!
mir.ka pisze:jolabuk5 pisze:Wiosna w styczniu? Oby tak było!
Zerknij na wątek ogrodowy to zobaczysz wiosnę, u mnie jeszcze tak nie ma, ale coraz więcej roślin kiełkuje![]()
A ptaki to zdecydowanie czują wiosnę
MaryLux pisze:Pożądam lata!
Użytkownicy przeglądający ten dział: pibon i 145 gości