Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 24, 2024 15:12 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Plandeka na dachu. 1 sztuka wystarczyła na cały ten kawałek dachu, który udało się uratować. Damian przywiezie wieczorem z działki wkręty i podkładki i jutro te luźne elementy po bokach przykręcimy. Plandeka jest bardzo gruba i mocna, i sprawdzi się lepiej niż te zwykłe. Cenowo jest bardzo opłacalnie. Zostały nam 3 plandeki- powinno starczyć na dach w terenie zielonym- wieczorem pokażemy na zdjęciu, że tamten dach( plandeka na dachu) jest w złym stanie. Potem dokupimy jeszcze kilka sztuk na działkę ROD( na 1 stronie mamy już blachę, ale na drugiej stronie dachu są dziury w papie, więc na razie damy plandekę( potem jeśli się uda kupić blachy to będzie dodatkowe zabezpieczenie). Z kawałków, które zostaną naprawimy 3 domki/ stołówki w terenie zielonym.

Plandeka ma wymiary 6x3 m.
Obrazek Obrazek Obrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro sty 24, 2024 15:18 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Super, że plandeki mają drugie życie i mozna je owocnie wykorzystać :ok: :ok: :ok:

Iza szykuję paczuszkę z przysmakami dla Bazinka :)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro sty 24, 2024 15:29 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

LimLim pisze:Super, że plandeki mają drugie życie i mozna je owocnie wykorzystać :ok: :ok: :ok:

Tak.One są super.Raz jeszcze dziękuję Darczyńcom :1luvu: :201494 .Dokupię jeszcze 4 sztuki i rozliczę zbiórkę.

Mocne grube i co najważniejsze wytrzymałe.Zwykłe pladneki z Castoramy choć drogie-nawet sie nie umywają.To wysoka szopa.Nie było łatwo bo potrzebna wysoka drabina.Po dachu nie mozna biegać bo z jednej strony dziura i można wpaść do środka.Ale Damian wszedł na chwilę.Inaczej by tego nie rozłożył.To mega duza rzecz i jedna waży prawie 12 kg.Co ważne to jeden kawał.Zadnych łączeń.Szczelin.Tam zwykle podsiąka woda.

Wiec musiał to wszystko wciągnać na góre łacznie z tymi białymi bardzo cięzkimi drzwiami.One i kilka płyt na pewno nie pozwolą jej nigdzie odlecieć nawet jak będzie ogromna wichura.A lada moment zabezpieczymy to wkrętami.Te koty nie mają nic innego.To ich dom.Dlatego to była mega ważna sprawa. :201461

Cieszymy się z paczuszki. :1luvu: Super. :201494 :D

iza71koty

Post » Śro sty 24, 2024 15:32 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

mir.ka pisze:Zrobiłam przelew dla swoich dziewczyn, Tylko tyle mogę.

Ślicznie dziękujemy :1luvu: dotarło 100 zł . :201494 Gdyby Ktoś jeszcze zechciał wesprzeć :oops: Swoje kotki będziemy wdzięczni.Ogromnie.Trudny czas przed nami.

iza71koty

Post » Śro sty 24, 2024 15:54 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

iza71koty pisze:Prosze o wsparcie dla Szarusia. :oops:

Jest duza poprawa od wczoraj. :D Wieczorem zjadł kolację.Potem domagał sie jeszcze dodatkowo czegoś.Dzisiaj rano także przejawił ochotę na jedzenie-zatem chyba wraca do zdrowia.Temperatury nie ma.Zastrzyk podałam bezproblemowo.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Śro sty 24, 2024 20:10 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Wspomogę po wypłacie. A plandeki będą długo służyły, super pomysł.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt sty 26, 2024 9:52 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

aga66 pisze:Wspomogę po wypłacie. A plandeki będą długo służyły, super pomysł.

Dziękuję Aga. :D :201494

U Szarusia mega poprawa. :D :D :ok: :ok: Wcina z apetytem.Wczoraj podałam drugi zastrzyk.Także bezproblemowo.Pięknieje chłopak w oczach.Zaczyna byc sobą a nawet lepiej -bo chyba hormony się wyciszają.Łagodnieje.Musze go tylko oduczyć atakowania ręki podczas głaskania.On wtedy zaciska rekę łapkami i gryzie.Ale już nie z takim impetem jak wcześniej.Chyba polubił głaskanie-bo sam się upomina.I co najważniejsze coraz mniej uwagi zwraca na moje koty w domu.A to był najgorszy problem.Był bardzo agresywny-dlatego musiałam podjąć pilną decyzję o kastracji-bo w domu jeszcze mi nie oznaczał terenu -ale mocz miał bardzo intensywny.

Kochany kociak :1luvu: alicat :1luvu: nam kupiła saszetki Miamora-bo pisałam ze Szaruś bardzo je lubi a jest straszny kłopot z jedzeniem.Andzia też je uwielbia.Wczoraj dotarły.Dzisiaj otworzymy.To taki mega fajny Miamor w sosie-przypadkiem trafiłam na niego wcześniej na olx-bo kupiłam od babeczki opakowanie.Nie znałam tego a u nas w sklepie tego nie ma-wiec podpytałam gdzie to mozna normalnie kupić-bo koty były zachwycone.

Aguś ja tam Ci wiszę :oops: przesyłkę Bazarkową.Daj mi jeszcze chwilkę aż juz przyjda pieniazki.Dorzuce jakiś gratisik w ramach rekompensaty. :roll:

iza71koty

Post » Pt sty 26, 2024 9:58 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Udało nam się uratować koci dobytek w szopie. :201461 Nie darowałabym sobie kolejnej straty.A takie były już dwie poważne w tym sezonie.Kołdry i koce.Były mokre-brudne-nie nadawały sie do prania.Nie mówiąc juz o minach kotów.A dla mnie to duzy problem bo ja to muszę kupić-zdobyć.Zanieść.Czołgać się tam-zrobic.Wynieść wszystko mokre i wyrzucic.Teraz jak byliśmy to też musieliśmy zapakować na wózek resztki tych mokrych rzeczy co wcześniej już nie zdołałam wynieść.To wszystko bardzo ciężkie.Przy okazji zrobiliśmy mega porządek bo Damian wyzbierał wszystkie kocie miski co wiatr wyrzucił i były za płotem.

Jest ciszej a nawet chyba nieco cieplej.Baner jest gruby.Dobrze zabezpiecza.Wczoraj podczas drugiego karmienia-Damian poszedł ze mną i przymocował Baner do ścianek szopy bo w nocy nieco go podwiało od brzegu.Ale zdażyliśmy :ok: a całą noc potwornie lało i wiało.

iza71koty

Post » Pt sty 26, 2024 10:00 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Szymkowa pisze:
iza71koty pisze:Prosze o wsparcie dla Szarusia. :oops:

Jest duza poprawa od wczoraj. :D Wieczorem zjadł kolację.Potem domagał sie jeszcze dodatkowo czegoś.Dzisiaj rano także przejawił ochotę na jedzenie-zatem chyba wraca do zdrowia.Temperatury nie ma.Zastrzyk podałam bezproblemowo.

Kochani Ktoś może pomóc? :oops:

iza71koty

Post » Pt sty 26, 2024 15:18 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Dziewczyny.Leje jak z cebra.Byłam u kotków.Stałam chwilę na tym deszczu choć z dachu na mnie leciało i patrzałam w dziurę Czy spadnie coś z dachu w szopie.Znaczy tej połowie gdzie tapczan budki.Koty jak przyszłam- siedziały zadowolone na łóżku.No cudnie jest.Ani kropli odpukać.Wczoraj jeszcze kapało ze starej plandeki do środka- ale chyba już cała woda zeszła.Kurcze tak się cieszę. :D To mi spędzało sen z powiek. :roll: :|

Bo wiecie jak to jest.Człowiek kupi-odbierze z paczkomatu-zaniesie z nadzieją na uszczęśliwienie -a tutaj się okazuje ze cała robota na marne. :| :| Koty się pocieszą chwilą i wszystko do dupy. :|

Ale teraz-chwilowo mam nadzieję że na dłużej -chyba mogę być spokojna. :201461 Baner przykręcony wczoraj wkrętami przez Damiana leży idealnie. :ok:

iza71koty

Post » Pt sty 26, 2024 15:24 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

LimLim pisze:Super, że plandeki mają drugie życie i mozna je owocnie wykorzystać :ok: :ok: :ok:

Odebrana. :1luvu: :201494 :201494 :201494 W ulewie ale-co tam.Warto było-piszesz przysmaczki dla Baziulka-fakt-puszeczki macs-12 sztuk i paszteciki Animonda 6 sztuk. :1luvu: :D Chyba pomidorowe. :D Coś mi tam wspominałaś na pw o skarpetach dla Damiana i rękawiczkach dla mnie.No ale-taka fajna super czapka-jedna dla mnie druga dla Damiana.Słodkości-i to kurcze marki-która uwielbiam :1luvu: -choć od dawna nie kupuję z uwagi na cene i jeszcze jedzonko dla nas. :oops: Jakiegoś czuja masz chyba-salami uwielbiam. :D Słuchaj a te ziemniaczki w kartonikach-to jak wystarczy na patelnie?bo ja nie mam mikrofali. :oops:

iza71koty

Post » Pt sty 26, 2024 17:36 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Ziemniaczki na patelnie, przykrywasz pokrywką, większy ogień co by były chrupiące i gotowe po paru minutach :)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt sty 26, 2024 19:10 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

LimLim pisze:Ziemniaczki na patelnie, przykrywasz pokrywką, większy ogień co by były chrupiące i gotowe po paru minutach :)

Ok. :D A gdzie przechowujesz przed robieniem?Lodówka?

iza71koty

Post » Pt sty 26, 2024 19:30 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Mniam, aż mi się jeść zachciało :)

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt sty 26, 2024 19:34 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

aga66 pisze:Mniam, aż mi się jeść zachciało :)

:D To takie talarki wiesz?Talarki są najlepsze.

U Was też tak wieje i leje prawie cały dzień?

iza71koty

[poprzednia][następna]