Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 21, 2024 8:07 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

Mirko, proszę napisz mi czym karmisz ptaszki? Na ile wystarcza Ci ziarno w karmniku? Ja karmię ziarnem drobnym dla ptaków zimujących, do karmnika wchodzi mi na raz dwa kilo ziarna i zjadają 1 dnia. I dużo naokoło rozsypują. Chciałabym to jakoś zmienić bo w lato pod karmnikiem jest kwietna łąka :ryk:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie sty 21, 2024 11:26 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

jolabuk5 pisze:Wiecie, ze 27 stycznia (w sobotę) książę Feliś od MaryLux wydaje bal i zaprasza wszystkich, a szczególnie niezamężne kotki :D bo może spotka swoją milość :1luvu:
Przyjdziecie?
Sabcia herold :ok:

Ojej bal się szykuje :D
a my strojów karnawałowych nie mamy :( :(
zasmucone Daisy i Elenka :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sty 21, 2024 11:26 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - czekamy na wyniki Elen

Nul pisze:
mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:Obrazek

Dziękuję Małgorzatko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dzień miło się rozpoczął, bo zaraz z rana, w trakcie mojego śniadania dostałam telefon od weta, że wyniki Elenki są w porządku :D :D :D Poza jedną glukozą, ale to z powodu jej paniki :(

Super, Elisiu!

:1luvu:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie sty 21, 2024 11:38 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

aga66 pisze:Mirko, proszę napisz mi czym karmisz ptaszki? Na ile wystarcza Ci ziarno w karmniku? Ja karmię ziarnem drobnym dla ptaków zimujących, do karmnika wchodzi mi na raz dwa kilo ziarna i zjadają 1 dnia. I dużo naokoło rozsypują. Chciałabym to jakoś zmienić bo w lato pod karmnikiem jest kwietna łąka :ryk:

Ptakom od tego sezonu kupuję to https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/ ... 965160607c. Jest ich w tym roku tak dużo ,że musiałam przejść na ilości hurtowe, we wcześniejszych latach kupowałam w sklepie, ale teraz to za drogo by wychodziło.
Ja karmików mam dużo, stojących i wiszących, oprócz mieszanki dostają też słonecznik, kule tłuszczowe, orzeszki i mącznik. Słonecznik w wiszących tubach (szt 3) uzupełniam jak braknie, a mieszanką sypiemy 2 razy dziennie, rano i wczesnym popołudniem, ale to są takie ilosci, które zjadają przez ten czas. Nie jest to raczej 2 kg, bo z worka 20 kg, mam jeszcze trochę od początku miesiąca. Niestety wysypywania przez praki się nie uniknie, bo widziałam jak one jedzą, szczególnie wróble wysypują dużo na dół i później tam zbierają. Oczywiscie nie zbiorą wszystkiego i część tak jak piszesz wyrasta.
Obrazek

mir.ka

Post » Nie sty 21, 2024 12:23 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

Nul pisze:A poza tym: nasze ptaszki dziękują cioci mir.ce za info o mączniku w zooplusie! Żarełko znika w mig!

Mącznik można też kupić w sklepach Action, cena dość przyzwoita, bo w Maxizoo to :strach:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie sty 21, 2024 14:24 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

mir.ka pisze:
Nul pisze:A poza tym: nasze ptaszki dziękują cioci mir.ce za info o mączniku w zooplusie! Żarełko znika w mig!

Mącznik można też kupić w sklepach Action, cena dość przyzwoita, bo w Maxizoo to :strach:

Dziękuję, podejdę i tam :)
Ciut mi się rozsypało. Koty zjadły. Chyba Felek j Bezia, bo akurat przy tym były. Nic dziwnego - w końcu karmę z owadami im kupowałam, suchą, mokrą i smaczki :) Aczkolwiek miałam wrażenie, że Feliś te smaczki zaczął zwracać. A mącznika skubnął i jest ok. Czyste żywe białko. To znaczy ususzone. Żywe inaczej.

A sikorki zjadają, ale tylko z jednego ogródka, w tym bliższym jakby przestały się dokarmiać, nie wiem dlaczego. A ten dalszy jest teraz trudno dostępny z powodu tego, jak ludzie (nie) segregują śmieci i (nie) wyrzucają poprawnue. Na przykład niektórzy kładą worki obok pojemników. W sumie się nie dziwię - chciałam kiedyś taki wór odłożyć do kontenera, ale go nie uniosłam - w środku wszystko, a więc pewnie też ciężkie szkło…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie sty 21, 2024 16:16 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:Wiecie, ze 27 stycznia (w sobotę) książę Feliś od MaryLux wydaje bal i zaprasza wszystkich, a szczególnie niezamężne kotki :D bo może spotka swoją milość :1luvu:
Przyjdziecie?

Nie wiem, czy zdołam coś przygotować, bo mi komputer kiepsko chodzi, ale pomyślę. :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sty 22, 2024 11:23 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon sty 22, 2024 11:25 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:
Przyjdziecie?

Nie wiem, czy zdołam coś przygotować, bo mi komputer kiepsko chodzi, ale pomyślę. :D

Niech kocice nie narzekają, bo mają sukienki z wesela Rudzi i Tofika, ale jak to baby chciałyby mieć coś nowego od czasu do czasu, tym bardziej jak jest okazja się pokazać.
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sty 22, 2024 11:27 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

Nul pisze:
mir.ka pisze:

Dziękuję, podejdę i tam :)
Ciut mi się rozsypało. Koty zjadły. Chyba Felek j Bezia, bo akurat przy tym były. Nic dziwnego - w końcu karmę z owadami im kupowałam, suchą, mokrą i smaczki :) Aczkolwiek miałam wrażenie, że Feliś te smaczki zaczął zwracać. A mącznika skubnął i jest ok. Czyste żywe białko. To znaczy ususzone. Żywe inaczej.

A sikorki zjadają, ale tylko z jednego ogródka, w tym bliższym jakby przestały się dokarmiać, nie wiem dlaczego. A ten dalszy jest teraz trudno dostępny z powodu tego, jak ludzie (nie) segregują śmieci i (nie) wyrzucają poprawnue. Na przykład niektórzy kładą worki obok pojemników. W sumie się nie dziwię - chciałam kiedyś taki wór odłożyć do kontenera, ale go nie uniosłam - w środku wszystko, a więc pewnie też ciężkie szkło…

Nie wiedziałam ,ze koty chętne na mącznika, byc może sąsiadka Tośka przychodzi na owady, a nie na ptaszki :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sty 22, 2024 11:30 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

Gosiagosia pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziękuję Małgorzatko :1luvu:
U nas już takiej ślizgawicy nie ma, słońce przyświeca i śnieg topnieje.
Ptaki wyśpiewują i zaczynają zaloty, wiosna się zbliża :D
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sty 22, 2024 11:48 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

Kotom apetyt dopisuje :D Duży wraca z pracy po nocce i daje kotom jeść, ja wstaję ok 8.00, a one za mną do kuchni, bo zgłodniały i życzą sobie następnego posiłku. Dzisiaj są już po 3 posiłkach, grube nie są to dodatkowe porcje im nie zaszkodzą, a nie wiadomo jak długo potrwa ta sytuacja, za kilka dni mogą zmienić zdanie i zaczną wybrzydzać. Oby nie.
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sty 22, 2024 20:26 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:
Przyjdziecie?

Niech kocice nie narzekają, bo mają sukienki z wesela Rudzi i Tofika, ale jak to baby chciałyby mieć coś nowego od czasu do czasu, tym bardziej jak jest okazja się pokazać.

No tak, nowa sukienka zawsze się przyda. Ale dobrze, ze mają te starsze, bo nie wiem, czy dam rade na tym sprzęcie :oops:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 23, 2024 10:46 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37 - wyniki Elenki w porząd

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:
jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:
Przyjdziecie?

No tak, nowa sukienka zawsze się przyda. Ale dobrze, ze mają te starsze, bo nie wiem, czy dam rade na tym sprzęcie :oops:

Tylko jak tak dalej beda jadły to się w te sukienki nie zmieszczą :mrgreen:
Wczoraj tak kotom apetyt dopisywał, że zjadły 2 dodatkowe puszeczki musu z królika :D
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sty 23, 2024 10:59 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz.37

śniadanko przyleciało

Obrazek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]