OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 16, 2024 17:54 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

(*)

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Wto sty 16, 2024 19:23 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Umyłam i od kaziłam klatkę, kuwetę i transporter. Klatkę muszę oddać Ani. Uparłam kocyki i materacyki. Smutne to wszystko. Kasię znam prawie 17 lat. Tyle lat ją karmiłam. Ewenement by kot tyle lat żył na wolności.
Charakter zawsze miała mocny. Umarła mając koło 19 latek .
Mam nadzieję, że pobyt u nas nie był dla niej przykry. Byliśmy od czyszczenia kuwet i podawania mich. Mam nadzieję, że była na swój sposób szczęśliwa.
Pobiegła do swych znajomych. Z którymi trzymała się wiele, wiele lat. To były chłopaki bliźniaki. Biało czarne z hitlerowskim wąsikiem. I do Krówki, najlepszej koleżanki.
Ta czwórka trzymała się razem. Potem śmierć zabierała je po kolei. Aż Kasia została sama. Teraz już biega po niebieskich łąkach.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Śro sty 17, 2024 9:06 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Kasiu [*]
Biegaj szczęśliwa za TM.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro sty 17, 2024 9:41 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Przykro mi bardzo. :(
Na pewno była szczęśliwa.
Miała pełną miskę, ciepłe, bezpieczne spanie, spokój. Czego więcej potrzebuje kocia staruszeczka.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro sty 17, 2024 13:43 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Kasiuniu [*] na pewno nasze koty już się tobą opiekują.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 17, 2024 16:14 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Umyłam i odkaziłam klatkę Kasi. Miseczki, kuweta, transporter. Jej posłanie na szafie też sprzątnęłam. One ciągle tam było , by miała wybór.
Ciągle się łapię, że powtarzam w myślach szykując jedzenie "jeszcze Kasia".

Dziś dziwny dzień. Kotów wcale nie widziałam idąc na stołówki. W lesie nawet śladów łapek nie było. Choć śniegu trochę przybyło. Wszystko było zamarznięte. Tylko Kajtek z kotłowni nos wystawił. Zmieniłam mu wodę i przestawiłam suche. Śnieg w nie napadał. Wiatr winny. Czy wiecie, że sikorki i coś podobnego do szpaka już urzędują po ciemnicy? Szpako podobny, na wiewiórkowym stanowisku, próbował dostać się do wody waląc dziobem. Biedne to wszystko co żyje w taką pogodę.
Niech się to skończy.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 17, 2024 18:51 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu
rozumiem Twoją żałobę po abci Ksi :placz:
Moja suczka umarła ponad 4 lata temu, była u mnie tylko 3, a ja ciągle ją opłakuję, czuję jej zapach. 36 minut temu minęła rocznica śmierci mojego taty, umarł na moich rękach, miesiąc przed moimi 19 urodzinami, dawno, a jakby wczoraj :placz:

żeby nie było aż tak łzawo: to czarne podobne do szpaka, tylko z dłuższym ogonkiem - to kos, do mnie też zaglądają. Latają dzikie gęsi, tłumaczyli, że gęsi zostają w Europie i widać je, gdy latają na żerowiska i wracają w miejsca noclegowe.
Zwykle koło północy wychodzę ze swoją suczką do ogródka i kilka razy słyszałam ptasi śpiew :!: . Koło mnie jest kościół i zwyczajowo /podobno/ mieszkają w kościelnych wieżach pójdźki, już myślałam, że mnie wołają "pójdź, pójdź w dołeczek, pod kościółeczek", ale nie. Przesłuchałam na YouTube głosy polskich sów, żaden nie pasuje, to nie pohukiwanie, a śpiew i mam zagwozdkę: co śpiewa nocą w styczniu :!:
Przytulam Cię :1luvu:

kajtek56

Od: Nie maja 04, 2008 10:11

Post » Śro sty 17, 2024 19:02 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

kajtek56 pisze: a śpiew i mam zagwozdkę: co śpiewa nocą w styczniu :!:
Przytulam Cię :1luvu:

słowik szary, kukułka, świerszczak, rokitniczka czy pokląskwa :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw sty 18, 2024 8:52 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

I jeszcze ponoć sikorki - ja słyszę śpiewy ok 3-4 w nocy i też jestem w szoku...
Potrzymam za całokształt :ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Czw sty 18, 2024 12:34 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

U nas skrzeczą sójki i sroki, ale trudno to uznać za wiosenny ptaków śpiew :)
Kciuki także za zdrowie i samopoczucie
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Pt sty 19, 2024 18:47 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Młoda gówniara sojkowa siedząc w gąszczu witek gołych wierzby udawała...placz kociaka. Zmartwiłam w pierwszej chwili. Słuchałam stojąc jak słup by kota zlokalizować. Gdy skojarzyłam, że z góry to odszukałam bachora. Gdybym dorwała to dałabym kilka klapsów na goły zadek. Wpierw pozbawiając tyłek pierza :mrgreen:
Ależ mi ulżyło, że to tylko ptaszydło.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 19, 2024 18:57 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ryk:
:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Sob sty 20, 2024 8:42 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Okropna pogoda. Okropna.
Pada, zacina, puch przykrywa lód, nogi jeżdżą każda w swoją stronę. W miskach na wodę lód i śnieg aż do dna.
Znowu koty nie wyjdą na jedzenie.
Obrazek

ASK@

Post » Nie sty 21, 2024 8:31 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

I mrozidło znowu, wszystko zamarznięte. Zmrożony śnieg w buty mi powpadał i całe skarpetki mokre, brrrr. Kotów nie widać.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie sty 21, 2024 16:24 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:I mrozidło znowu, wszystko zamarznięte. Zmrożony śnieg w buty mi powpadał i całe skarpetki mokre, brrrr. Kotów nie widać.

Też się topiłam w puchu cholernym. Jeszcze na osiedlu są odgarnięte chodniki. Ale las, kotłownia , korty to śnieg po kostki. Albo jeszcze wyżej. Mokre buty. Mokre skarpety. Mokre torby z butelkami z wodą i suchym, plecak ... bo musiałam postawić na ziemi.
Dziś widziałam tylko Kajtka na kotłowni.
Tami mocno zaziębiona. Gdzie ona "to" złapała ? Nie wiem. Kluło się to już jakiś czas. Dostała Shotapen. Ale teraz przeszła na Unidox. Bardzo jej choroba dokucza. Choć nie wadziło wisieć nad talerzem Janusza żebrząc o kotlet. :mrgreen:

Mam dość zimy.

Julek zaszczepiony.

Drapak w pokoiku połamały paskudy.

Napisałam super długi post o Babci Kasi i się "sam" skasował.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]