Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iza71koty pisze:Pięknie nam się Nowy Rok zaczął.Jest już 4 stycznia a wypłaty nadal nie ma.Spanikowany nowy kocurek-chwilowo zabezpieczony.Miałam nie ruszać budki ale jak przyszliśmy to on stał i płakał okropnie -bo nie wiedział jak ma się do tej budki dostać.Profilaktycznie zabraliśmy ze sobą dżwi -bo miałam nadzieję że zrobię mu z tego pomost i dojście do budki.Ale nie miało to juz sensu.Woda była jeszcze wyzej i lada moment wlałaby się do budki.A przestraszony płaczący w pobliżu kot jeszcze dodatkowo -wpadł do wody.Uznałam ze w tej sytuacji koniec tych akrobacji po gałęziach.Do budki i tak nie ma jak wejść.Lada moment wleje sie do niej woda.Spodni kocyk w budce juz naszedł wilgocia- do tego kot i tak zostanie lada moment bez schronienia a jeszcze biedy sobie napyta- bo jak się woda dalej podniesie to ugrzężnie tam na dobre.Pewnie na dachu budki.
No mało ciekawa sytuacja zwłaszcza ze mocno się ochłodziło i idą mrozy.
Zatem.Kot lubił tą budkę.Inna z obcymi zapachami mogłaby nie zostać zaakceptowana.Zostawianie jej tam to skazanie na straty lub co gorsze problemy których kot mógłby sobie jeszcze napytać bo poziom wody nadal rosnie.
Damian wrócił na podwórko po gruby styropian.Wszedł do wody wyjąć budkę razem z grubym styropianem -był na dachu i przenieśliśmy ja w bezpieczne miejsce-dajac pod spód przyniesiony gruby styropian.Na kawałku styropianu obok zrobiłam mu stołówkę.Nie wiem jak to bedzie jutro wyglądać i nie ukrywam że tak sie boję że chyba potem pójde sprawdzic czy nie trzeba ratować Nusi.Biedna chodziła za mną krok w krok i patrzała co sie dzieje wokoło.Niestety do jej budki-już daleko nie jest.Woda jest stosunkowo blisko.Nie wiem juz w co ręce włożyć.A na działce w altance 12 cm wody.Na zewnątrz nawet 30 cm.
kajtek56 pisze:Izo
kupowałam u Ciebie na bazarku, w maju, więc na to samo konto wysłałam 50zł, sesja wychodząca o 12. Powinnaś dziś dostać, to kropla w morzu potrzeb, tyle mogę
ametyst55 pisze:Coś okropnego z taką pogodą![]()
Też podesłałam co nieco, powinnaś już mieć na koncie bo to ten sam bank
Szymkowa pisze:Czy ktoś dołoży się do zakupu puszek? Chcę zamówić.
edit:
mam pierwsze zgłoszenie: jodanka - 50 zł
iza71koty pisze:
Do wtorku potrzebowałabym zebrać środki na kilka sztuk.Na razie chociaż tych wiekszych 8 metrów na 3 albo 4 metry.Nie pamiętam.Jedna sztuka kosztuje 30 zł.Te mniejsze są tańsze chyba 20 zł za sztukę.
Szymkowa pisze:Szymkowa pisze:Czy ktoś dołoży się do zakupu puszek? Chcę zamówić.
edit:
mam pierwsze zgłoszenie: jodanka - 50 zł
Rozliczenie zamówienia
Rafi DN kaczka 400g, 24 puszki - 123,90 zł
Jodanka - 50 zł
Szymkowa - 73,90 zł
Puszki dotarły do Izy wczoraj.
Szymkowa pisze:iza71koty pisze:
Do wtorku potrzebowałabym zebrać środki na kilka sztuk.Na razie chociaż tych wiekszych 8 metrów na 3 albo 4 metry.Nie pamiętam.Jedna sztuka kosztuje 30 zł.Te mniejsze są tańsze chyba 20 zł za sztukę.
Dołożę się do zakupu banerów - 2 sztuki większe, czyli 60 zł
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, smoki1960 i 52 gości