OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 26, 2023 7:33 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

FunduszImmuno pisze:Asiu jak dostaniesz kasę z FI wpisz na wątku.

Ok. Wybacz, żyję w emerytalnym świecie :oops:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw paź 26, 2023 19:34 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Podobno na emeryturze brakuje czasu. Doświadczasz tego Asiu?

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt paź 27, 2023 6:42 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:Podobno na emeryturze brakuje czasu. Doświadczasz tego Asiu?

Nawet nie wiem bo ja ledwo co jestem. Od razu wpadłam w wir rehabilitacji, badań i wizyt. A jeśli mam "wolne" to radośnie walę się pod kocyk. Nadal bardzo źle śpię.Wstaję rano. I możliwość położenia się w ciągu dnia jest cudna. Zauważyłam, że koty bardzo bardzo "zyskały". Moja obecność bardzo je zmieniła w tak krótkim czasie. Czarnuchy przychodzą na głaski. Tulanki. Buziaki. Nawet dzikus Maximek potrafi wejść mi pod rękę bym pomerdała mu uszki. Berni zdarzyło się dwa razy przyjść miedzy koty i nadstawić się, niby przypadkiem, do pieszczotek. Tylko trzeba udawać, że to tylko tak, niechcący się stało. A tak w ogóle wszystko leży i czeka na moje przełamanie się. Mam wstręt do działania wszelakiego. Nawet nie sądziłam jak mnie psychicznie praca wykopała ostatnio.
Obrazek

ASK@

Post » Sob paź 28, 2023 7:04 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Kotki jak widać doceniają obecność Pańci w domu. Na pewno masz jednak trochę więcej czasu na głaski i dogadzanie im,

aga66

Post » Pon paź 30, 2023 9:30 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Czas urzędowo zmieniony. Ale koty tego nie wiedzą. Zbliża się godzina 3 nowego czasu a one urządzają skoki po mnie. Wszczynają kłótnie i bijatyki. Normalnie cyrk. Tak działa głód. I zerowa wiedza o rzeczywistości. Paniusia tyłek podniosła. Michy naszykowała. Potem widziała kocie portki i koci plecak naszykowała. I o 4 nowego czasu juz była w plenerze. A koty... A koty mają w kocim tyłku zmianę czasu i czekają aż im miski na pełnię.
To by było na tyle z nowościami. Żołądek wie swoje.
Nie wiem jaki jest cel tej szpki. Skoro "moje" koty olewają przepisy to co czują zwierzęta w schronach, hodowlach, gospodarstwach ...którym zmiana czasu burzy rytm codzienny.
Gdy wyszłam o tej 4 czasu nowego wszystkie czekały. Na katering. Na codzienną porcję smaków.
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 30, 2023 12:11 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Pon paź 30, 2023 20:12 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Już wracam do domu po ciemnicy. Nienawidzę tego. Dobrze, że jeszcze ciepło jest.

aga66

Post » Śro lis 01, 2023 7:10 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Jest bardzo ciemno rankiem gdy idę koty karmić. Choć zwykle jest cieplej niż potem, gdy wzejdzie słońce. Jest bardzo cicho. Prawie zero ludzi. Tylko ja, koty i spadające liście. Korony targane wiatrem wydają jęki jakby wampir wył. Jedna noc i silne podmuchy ogoliły konary prawie do łysa. Ziemia ściele się dywanem opadłych listeczków. Deszcz zmoczył je i mogą być pułapka dla człapiącej blondynki. Jesień
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 01, 2023 18:11 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Na razie ranki dość ciepłe są na szczęście. Już się boję jak śnieg napada i wszystko będzie mokre :(

aga66

Post » Czw lis 02, 2023 10:31 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Przeraża mnie zimno i ciemnica. W zarysach mroku widzę ruchome kształty, które są kotami. Bunia nauczyła się od Iguni (*) jojczenia. Więc teraz wydaje dziwne dźwięki. Strasznie się o Bunie martwimy bo ma swoje lata. W obecnej chwili jest seniorką w okolicy. Liczę się z tym, że na zimę ją trzeba będzie zgarnąć. Janusz nawet nie protestuje. Ale pożyjemy, zobaczymy. Miejscówkę ma dobrą. Właściciel kortów jest przyjazny kotom. Ma gdzie bytować i chronić przed mrozem. Pożyjemy, zobaczymy.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 02, 2023 13:51 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Czw lis 02, 2023 19:04 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

U mnie bezdomniaki pod pracą mają po 14 lat. Tez się martwię co będzie na starość z nimi.

aga66

Post » Czw lis 02, 2023 19:39 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Wiem coś o tym. Niestety, czasem trzeba załapać (gdy coś się dzieje) i...podjąć jedyną słuszną decyzję. Bo umieranie powoli jest straszne.
Babcia Kasia też została odłowiona z podobnego powodu. Stara kotka. Zabite okienka piwniczne... Zero szans na przeżycie kolejnej zimy. Tu, wydawało by się sytuacja była klarowna bo na miau zgłosił się dom, który by ją przejął. Byleby były zalecone przez dom badania zrobione. I zostały zrobione! Ba, nawet transport się znalazł! I wszelkie niedogodności też przeczekać musiała BK. Bo to rury zmieniane. Bo to... Tzw dom zaczął szukać dziury i wreszcie okazało się, że Kasia nie jest mile widziana. Przerwany został kontakt. Nie wiem jaki w tym wszystkim był cel. Nie będę tego roztrząsać. Ja stara wyjadaczka dałam się omamić. Oczywiście sobom z miau wierzyłam. Głupia ja. Innej starej wyjadacze z miau dałam się oszukać . Czy wpływ miała na odłowienie deklaracja ds?! Tak!!! U mnie ci kotów dostatek. Ale smutne jest to, że nawet tutaj niczego nie można być pewnym. Słowo nie jest ważniejsze od pieniędzy.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 02, 2023 19:57 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu tu też trafiają się osoby dla, których słowo droższe od pieniędzy cytując klasyka :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw lis 02, 2023 20:33 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

meg11 pisze:Asiu tu też trafiają się osoby dla, których słowo droższe od pieniędzy cytując klasyka :mrgreen:

Wiem. Doskonale wiem! Akuratnie Kasia miała pecha :|
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]