Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
maczkowa pisze:z drewnianą podłogą musisz się liczyć z tym, że myjka parowa nie zrobi jej najlepiej.
Zarażeniom lambliozą nie możemy zapobiegać. Jedyne co powinniśmy robić to przestrzegać podstawowych zasad sanitarno–higienicznych. Między innymi będą to: mycie rąk, owoców i warzyw, które zamierzasz zjeść w postaci surowej, czy picie wody z kontrolowanych źródeł.
Przede wszystkim, poproś o Sumamed w tabletkach.Hana pisze:maczkowa pisze:z drewnianą podłogą musisz się liczyć z tym, że myjka parowa nie zrobi jej najlepiej.
Oglądałam wczoraj myjki parowe w centrum handlowym i odpuściłam.
To są grzmoty, pomijając nawet cenę, a ja mam niewiele powierzchni, na których mogłabym ich użyć. Zacznę tradycyjne sprzątanie, ot co.
Dziś wystartowałam z Sumamed w zawiesinie. Porażka.
Zgodnie z instrukcją dolałam wody do buteleczki i intensywnie wstrząsałam, żeby to cholerstwo rozpuścić. 5 minut potrząsania, 10, 15, a kot czeka zdezorientowany.
W końcu się udało i następnym etapem było podanie kotu 2,5ml leku ze strzykawki. Nie wiem czy cokolwiek w kota weszło.
Klęczałam z Celinką na podłodze w kuchni, kicia unieruchomiona między moim kolanami, lewą ręką trzymałam jej łepek, a prawą z boku, między zębami, usiłowałam po trochu wcisnąć. Oczywiście kot wykręcał łeb, cofał się cały i ani myślał przełknąć niesmacznej mazi. Trochę jej wylądowało na podłodze, a potem kot się wyrwał i wskoczył na parapet ze strużką zawiesiny dyndającą z pyska.
Tak być nie może. Idę do drugiej wetki na rozmowę, żeby zweryfikowała leczenie i coś doradziła.
Moim zdaniem, słusznie.Hana pisze:ana![]()
Byłam przekonana, że gdy w kocie są pasożyty, to wytłuczenie ich to mus...
Hana pisze:mziel52, z całym szacunkiem: ja potrafię korzystać z google'a i wyszukiwarki forumowej.
Pierwszy Twój link: https://weterynarianews.pl/giardioza-kr ... -leczenie/
to nie o tym teraz chyba myślisz.
Kolejny Twój link: https://www.medicover.pl/o-zdrowiu/lamb ... 6176,n,192Zarażeniom lambliozą nie możemy zapobiegać. Jedyne co powinniśmy robić to przestrzegać podstawowych zasad sanitarno–higienicznych. Między innymi będą to: mycie rąk, owoców i warzyw, które zamierzasz zjeść w postaci surowej, czy picie wody z kontrolowanych źródeł.
Czy ten link miałaś na myśli?
Nie wiem od jak dawna mój kot ma pasożyty. Chodzi po całym mieszkaniu, włącznie z kuchną (nie ma tam drzwi). I po mnie też łazi. Generalnie całe mieszkanie może być "skażone".
Użytkownicy przeglądający ten dział: misiulka i 90 gości