Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kazia pisze:Mogę się głupio zapytać ?
Bo nie za bardzo rozumiem, dlaczego masz płacić tę kaucję teraz, skoro mieszkasz tam już ponad rok (mam wrażenie, że nawet dłużej) ?
Wydawało mi się, że kaucję się płaci przed objęciem lokalu ?
Hm....jakoś mi się to nie podoba...indianeczka pisze:Kazia pisze:Mogę się głupio zapytać ?
Bo nie za bardzo rozumiem, dlaczego masz płacić tę kaucję teraz, skoro mieszkasz tam już ponad rok (mam wrażenie, że nawet dłużej) ?
W administracji mi powiedzieli ze to jest forma zabezpieczenia (ale nie wiem.przed czym). W urzędzie za to usłyszałam że jak nie zapłacę kaucji to nie przedłuża mi umowy najmu a bez tego nie mogę składać wniosku o zamianę.
Kazia pisze:Hm....jakoś mi się to nie podoba...indianeczka pisze:Kazia pisze:Mogę się głupio zapytać ?
W administracji mi powiedzieli ze to jest forma zabezpieczenia (ale nie wiem.przed czym). W urzędzie za to usłyszałam że jak nie zapłacę kaucji to nie przedłuża mi umowy najmu a bez tego nie mogę składać wniosku o zamianę.
Są jakieś bezpłatne porady prawne, może ktoś wie, gdzie można by się zwrócić o taka poradę ?
jolabuk5 pisze:A może spróbuj się dowiedzieć, kiedy zapadnie ta decyzja o wysokości kaucji? Chyba mają na to jakiś okreslony czas. Zadzwon, albo pójdź do urzędu, niech się pospieszą, żebyś znowu nie spędziĺa zimy z nieogrzewanym domu.
indianeczka pisze:Kazia pisze:Mogę się głupio zapytać ?
jolabuk5 pisze:Futer, indianeczka na pewno nie będzie w stanie opłacić remontu, jej ledwo starcza na życie, do tego jest chora.
Ja proponuję zrzutkę na kaucję, jesli ją rozłożą na raty, to mozna się zastanowić nad grzejnikiem, chociaż jak pamiętam, Indianeczka grzejnik ma, tylko rachunku za prad pewnie by nie udźwignęła finansowo. Ale moze jakiś wydajniejszy model, zużywający mniej energii? Można o tym pomyśleć, jeśli zrzutka się uda, a kaucję obniżą i rozłożą na niewysokie raty, które Indianeczka da radę płacić.
To kto zakłada zbiórkę?
Kazia pisze:Indianeczko, czy mnie sie wydaje, że Ty masz coś z tarczycą ?
Jeśli tak, to może masz źle wyregulowane TSH i dlatego ciągle Ci zimno ?
Lub z innego - zdrowotnego - powodu ?
Ja też często trzęsę się z zimna, a sąsiad w podkoszulku chodzi (w ogródku) i się dziwi...albo w domu pod wieczór, wcale nie jest zimno a ja się trzęsę...ale ja mniej więcej wiem, dlaczego.
A masz w ogóle w mieszkaniu termometr ?
Jaką masz np teraz temperaturę w pokojach, w kuchni ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Marmotka i 152 gości