kochamzwierzaki11 pisze:dzieki dziewczyny za wsparcie, bardzo wspolczuje straty Rysi, nerki i trzustke bardzo szybko wychwycilam i rozpoczeto leczenie i mozna powiedziec ze wyniki utrzymuja sie w podobnych parametrach od prawie roku. nie wiem jakie beda te ktore mam dostac w poniedzialek, wiec dopiero zrobie update jak bede znala dokladne parametry. i co dalej zasugeruje wetka, ale tak jak mowicie wybory sa chyba tylko dwa. chcialabym wiedziec ile mam czasu zeby czekac w zawieszeniu, czy podejmowac decyzje na juz.
czytam na ten temat a nadal tak duzo pytan i tak malo odpowiedzi. z rozmowy z wetka wywnioskowalam zeby na razie to poobserwowac czy sie beda powiekszac, ale boje sie ze ja tego nawet nie rozpoznam czy sie cos powiekszylo czy to juz moja paranoja. i czy podczas tego czekania to sie tak moze przerzucic w kazdej chwili i juz bedzie za pozno na leczenie?
no i kolejna kwestia… te badanie histopatologiczne do ktorego trzeba by bylo ja znieczulac a to przeciez tez ogromne ryzyko w jej wieku..
a i jeszcze tak zapytam, jakim badaniem sprawdzacie pluca pod katem przerzutow, zwykle rtg wystarczy?
kochamzwierzaki11 pisze:polegam od 16 lat, wiec chce wierzyc ze zna sie na rzeczy.
Ja bym chciala jak najmniej ja stresowac bo nalezy do tych ktore przezywaja kazda wizyte,
pytalam o biopsje, czy ona by cos wiecej okreslila, i wystarczyloby delikatne znieczulenie? ale dostalam odpowiedz ze w przypadku raka kazde takie naruszenie moze pogorszyc sytuacje. Rok temu byla poddana narkozie i wybudzila sie bez problemu ale nie miala jeszcze zadnej z chorob ktore ma teraz, czy jakies badanie jeszcze powinnysmy zrobic zeby wiedziec czy sie kwalifikuje zebym niczego nie pominela? I jesli jakims cudem rtg pokaze zmiany to “dobry”znak? Tym sie wtedy sugerowac? Straszny mam balagan w glowie bo dodatkowo przyplatala sie dzis biegunka, znow bez powodu.
kochamzwierzaki11 pisze:a wie ktos ogolnie czy w vetlab robia ta specyficzna lipaze? bo pamietam ze wspominalam wetce o tym badaniu to u niej na miejscu tego nie badaja i miala zlecic w laboratorium ale tak jak mowisz Marzenia11 dostalam szczegolowe parametry trzustki zawarte w ogolnych wynikach badan z vetlab wiec to chyba nie to..

Użytkownicy przeglądający ten dział: kitkunia, Majestic-12 [Bot] i 0 gości