OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 13, 2023 14:49 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Otwock to, zaścianek. Głównie wyznawcy pis i kleru. Od władz po dół. Ale nie są to tacy głównie, co sami myślą. Tylko powtarzają bezmyślnie frazesy. Jak objawienie prawdy jedynej. Są agresywni i nie da rady dyskusji prowadzić. Władze, niestety, mamy takie same. Dyktują nam, mieszkańcom, co mamy myśleć i co robić. Za poklaskiem klakierów powtarzających farmazony klepane przez rząd.
Czemu to piszę?!
Miasto wycofało z kin Zieloną Granicę. Nie dając wyrobić sobie własnego zdania na ten temat. Z góry zakładając, że trzeba nam mózgi ustawić, bo sami tego nie potrafimy. Najbardziej mnie oburzają "komentarze" żywcem ściągnięte z propagandy PRL. Tak, ja je pamiętam. Słyszałam je i czytałam gdy wszedł film Holland Zabić Księdza. O śmierci Popiełuszki.
Podwójna rzeczywistość.
Podobno "nic dwa razy się nie zdarza" :placz:

Nie wiem czy to dobry czy niedobry film. Chciałabym sama to ocenić.
Boli, że ludzie już "oceniają" zanim kadr pierwszy zobaczyć mieli okazję.
Swoją drogą to doskonała reklama.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 13, 2023 18:16 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Przykre to, niestety przy obecnej władzy tak będzie.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro wrz 13, 2023 23:24 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Czytałam :evil: popisałam tam trochę :mrgreen: :ryk:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw wrz 14, 2023 7:07 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

meg11 pisze:Czytałam :evil: popisałam tam trochę :mrgreen: :ryk:

Ja też.
Nawet gazety internetowe na to *wydarzenie" zwróciły uwagę. Kuriozalne jest tłumaczenie władz, dlaczego film został zdjęty. Jakby ciemnota czytała tekst i sama nie umiała zauważyć spraw oczywistych. Ponoć sala dzielona jest z teatrem, i w dniach i godzinach seansu, ma być próba przedstawienia. No, dobra. Pomyliło się rozumnym. Ale...w tym czasie zastąpiono film jakąś komedią . A więc próby rzekome to blef i wystawienie komedii nie było przeszkodą. Nawet godziny rozpoczęcia są takie same.
Typowe myślenie myślących inaczej, że nie połączone zostaną kropki. Bo debilne sami mieszkają.
Żenada i wstyd.
Wstyd za tych co już oceniają a nawet nie obejrzeli. Już wstawiają obraźliwe teksty, już poniżają innych, już krzyczą o szacunku mundurze ,...
A to, że Bąkiewicz z faszystowskim swoim zgromadzeniem, ma w Otwocku posesję kupioną za miliony od państwa, już im nie wadzi. Wstyd za władzę, co mebluje nam życie podle swego widzimisię.
Film by poszedł. Ludzie by przyszli lub nie. Każdy wyciągnął by swoje wnioski. I nie byłoby szumu.
Ostatnio edytowano Czw wrz 14, 2023 11:54 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 14, 2023 7:12 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Człowiek nigdy by się nie spodziewał, że cenzura nie zdechła. Na FB obserwuję zabawne filmiki on vs ona, młoda para z Kalisza. Sympatycznie żartują o relacjach kobieta - mężczyzna. Aż tu nagle chłopak (to młodzi ludzie), nagrał "recenzję" zwiastuna filmu, poparcie dla działań, z natury przecież niehumanitarnych. Popisałam z nim, grzecznie zwracając uwagę, że filmu nie widział. Ale przysłowiowym grochem o ścianę...
Młodzi, kreatywni, ładni, na oko niczego im nie brakuje. Nie słyszeli, że za komuny Polacy uciekali, a świat im pomagał, czy wyparli tę wiedzę, nie mam pojęcia. Sytuacja uświadomiła mi, że naprawdę jest wielu młodych ludzi, naprawdę popierających PiS i Konfederację. Co się w głowie nie mieści.
Agnieszki Holland, wybitnej, nie przeskoczą. Ale boli strasznie, że ktoś w ogóle próbuje niszczyć tę mądrą osobę i znakomitą filmowczynię. Trochę z innej beczki... Ona polubiła mój post na FB, przedstawiający Etusię. Tak, że Etero od kocięctwa podbija świa!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw wrz 14, 2023 8:03 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

A ja skromnie i cichutko potrzymam za całokształt ... :ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Czw wrz 14, 2023 11:01 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

IrenaIka2 pisze:A ja skromnie i cichutko potrzymam za całokształt ... :ok: :ok: :ok:

Dzięki.
W nocy była burza. I to niezła. Rano, zasnute chmurami niebo, powodowały ciemności. Większe niż zwykle.
Koty były. Nawet biało-bury kocurek w lesie. Lewdo go zważyłam jako plamę bieli w krzakach. Dopiero jak latarka odbiła się o otwarte oczy, byłam pewna.
Ostatnio, od śmierci Igi, jest co dzień. Czeka.
Biedny mały. Albo odważył się pokazać wreszcie. Albo przychodził za późno, gdy już wszystko znikło. Choć wiem, że na kortach i kotłowni też bywa.
Bunia, gdy nie ma Igi, nie jest już takim tulasem. To ona ją prowokowała.
Żal...
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 14, 2023 20:01 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:(

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt wrz 15, 2023 18:33 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

U nas nie padało prawie wcale. W lesie popił, grzybów nie ma prawie wcale a jak już są to robaczywe :placz: :placz: :placz:
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Sob wrz 16, 2023 7:12 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Post » Sob wrz 16, 2023 12:04 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Popełniłam w czwartek zupę pomidorową. Nawet super smaczna się okazała. Do tego makaron też się udał. Znaczy się udało się kupić promocyjny z ...kardamonem 8O Okazał się być smaczny i szybko gotujący. Gar w połowie został zeżarty z mety więc dorobiłam pulpety w sosie na obiadek rodzinny na kolejny dzionek. Mieliśmy być wszyscy w domu więc fajnie zjeść coś smacznego :wink: Resztkę pomidorówki upchałam w lodówce by w upał nie zepsuła się.
Byliśmy na zakupach. Wiadomo nerki i wątróbkę trzeba kupić by dzikunki miały co jeść. Do tego jakieś żywności dla ludzi. Takie drobiazgi jak wędlina, pomidory na surówkę, chlebek...Tak to zrobione przy okazji. :mrgreen:
Pani za ladą widząc Janusza już oczami przewracała. Jednak nie dziś. Szeroki uśmiech jarzył się od progu :lol: . Czemu? Ano temu ,że facet ostatnio uparł się na smalczyk własnego topienia. I każda wizyta "w nerkach" kończyła się pytaniem a ma pani dla mnie słoninkę grubą na smalcyk?. Pani z reguły nie miała. Do tego dnia. Radośnie okazała płat grubawej słoniny ,która została zakupiona. Po przyjściu do domu TŻ zajął się rozpakunkiem żarła i upchaniem w lodówce. Ja zajęłam się resztą. I tutaj był błąd.
Gdy wstawiłam ziemniaki i chciałam wyjąć pomidory na surówkę okazało się ,że w szufladzie lodówki jest ściśnięte wsio na siłę. A na upchanych pomidorach leży ...słoninka na smalcyk :twisted: Zaznaczę tylko ,że pomidory nie wytrzymały tego luksusu i pękły co bardziej wrażliwe :placz: By dostać się do reszty musiałam ją"na smalcyk" wyjąć . Com zrobiła kładąc ją na garze z pulpetami stojącym na powyższej półce. Zarejestrowałam, że w szufladę coś trafiło. Pozbierałam, postawiłam na powrót (nawet przykrywkę umieściłam na miejscu :roll: ) i ...dopiero zajarzyłam,że to garnek z pomidorówką był. :strach: Ucho od torebki zahaczyło uchwyt i wszystko jebutnęło :strach: do środka . Qrw* jak ja się wydarłam. Wszystko było pomarańczowe. Wędlina, ser żółty, kiełbasa, marchewki i pietruszka, serki topione, papryka... I co tam jeszcze było :? Bo facet wsio wpakował w jedno miejsce tworząc gustowną piramidę. No wiadomo, ma się wszystko zmieścić! Zawsze jest z tego dumny, że taki w miejscu oszczędny. :twisted: Zerknęłam uważniej w środek, a tam po wszystkim spływała gęsta, esencjonalna zupina :placz: zbierając się w kałużę na samym dnie.
Dostało się zupie, słoninie, Januszowi, smalcykowi... Wszystkim świętym i całemu światu. Koty przezornie spierniczyły i nawet nosa nie wyściubiły.
Poszła cała rola ręczników papierowych. Mycia, czyszczenia i reszty uprzątania było od cholery. :placz: Potem jeszcze mycie opakowania lodówki, blaty, fronty, podłoga...
No , zupy nie ma. Szuflada czysta. Słonina stopiona. Smalcyk, okupiony takim trudem, jest
Obrazek

ASK@

Post » Sob wrz 16, 2023 13:18 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Smalczyk to 'wyszedł' z tych takich raczej bezcennych ... ja nie wiem, ale może on teraz tylko do oglądania :smokin:

IrenaIka2

Post » Sob wrz 16, 2023 14:27 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

łomatecko....jakoś mi to przypomina moją kuchnię...
też mam takie durny zwyczaj upchania na chwilę na górę, potem pociągnę i cała wieża się wali...
na szczęście tak spektakularnie, z garnkiem pomarańczowej zupy jeszcze nie zadziałałam!

A swoją drogą- zawsze u mnie robiło się zupę pomidorową z koncentratu- tzn rosół w niego koncentrat. Ostatnio mi zabrakło i zaczęłam szukać innych pomarańczowych rzeczy i trafiły mi w łapę gdzieś zakitrane pomidory w puszce krojone z przyprawami, druga puszka z jakby passatą, ale gęstszą i tez z jakimiś przyprawami, no i wwaliłam to do gara z takim rosołowym wywarem warzywno- kurczakowym, poredukowałam jakiś czas i po prostu wyszła poezja! Tak, jak nie jestem pasjonatką pomidorowej, zjem, ale to któraś z kolei z preferencji, tak popełniłam ją już znowu ze 3 razy, posłoikowałam i jest genialna. Za każdym razem trochę inna wychodzi zaleznie jaką puchę trafię. Polecam serdecznie!!
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Sob wrz 16, 2023 17:02 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Moja też fantazją była. I pomidory. I koncentrat. I zupa w proszku... No, super okleiła wszystko.
Obrazek

ASK@

Post » Sob wrz 16, 2023 20:32 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Nie jęcz- masz lodówkę wysprzątaną już na święta :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: matko ale bym wkurw miała :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

[poprzednia][następna]