Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy. KONIEC

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 13, 2023 18:01 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

kajtek56 pisze:Izo
mam dla Twoich kotów, na jednorazowy bazarek, nowy zestaw przyborów plastycznych Crayola, łącznie to 11 różnych pakietów: kredki, markery, pisaki, itp. Tu takie poglądowe https://zgarniajto.pl/wp-content/upload ... rayola.jpg , a mam własne foto i nie mam siły walczyć z fotosikiem. Może ktoś przyjdzie z pomocą, to wystawię bazarek?

Bardzo dziękujemy. :D
Idzie nowy rok szkolny więc jest szansa na to, że znajdzie się chętny do zakupu.
Chętnie pomożemy z wrzuceniem fotek przez jakiś serwer do uploadu zdjęć.
Tylko zdjęcia musielibyśmy dostać najpierw na maila.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Nie sie 13, 2023 19:10 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

iza71koty pisze:Musimy zrezygnować z obiadów własnych potrzeb i innych ważnych rzeczy-bo to nasz zasrany obowiazek :!: -nakarmic te koty- :!: pomijajac już chory fakt-że Działkowicze są świecie przekonani :!: że karmę dostajemy a opieka nad kotami jest nam wynagradzana finansowo.

Pytam, bo nie wiem, nie śledziłam wcześniejszych wątków.
Czy kiedykolwiek oficjalnie, na jakimś zebraniu np. rozmawialiście z działkowcami na czym polega Wasza pomoc kotom?

Wiem z doświadczenia, że ludzie po prostu nie mają żadnej świadomości jak to wszystko działa - czy z ramienia fundacji, czy prywatnie.

Ja też nie raz słyszałam, że płacą mi za łapanie kotów na zabiegi.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie sie 13, 2023 20:44 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

andorka pisze:
iza71koty pisze:Musimy zrezygnować z obiadów własnych potrzeb i innych ważnych rzeczy-bo to nasz zasrany obowiazek :!: -nakarmic te koty- :!: pomijajac już chory fakt-że Działkowicze są świecie przekonani :!: że karmę dostajemy a opieka nad kotami jest nam wynagradzana finansowo.

Pytam, bo nie wiem, nie śledziłam wcześniejszych wątków.
Czy kiedykolwiek oficjalnie, na jakimś zebraniu np. rozmawialiście z działkowcami na czym polega Wasza pomoc kotom?

Wiem z doświadczenia, że ludzie po prostu nie mają żadnej świadomości jak to wszystko działa - czy z ramienia fundacji, czy prywatnie.

Ja też nie raz słyszałam, że płacą mi za łapanie kotów na zabiegi.

Ale tutaj świadomość ludzi-nic nie zmieni.Nie stanie się cud.Nie przestali nagle karmić-bo uznali - że my od tego jesteśmy.Teraz tak to tłumaczą-bo starają sie zwalić na nas całą odpowiedzialność.Wszyscy wiemy dlaczego coraz więcej Osób przestaje karmić-nawet sporadycznie.

Zostaną tylko jakieś niedobitki.Reszta-nigdy nie nauczona rezygnowania z własnych potrzeb-tego nie zrobi.A MY TO ROBIMY OD WIELU-WIELU LAT.Najgorsze jest jednak to-że ludzie obrali metodę bumerangu.Wszystko do nas wraca- ze zdwojoną siłą.

Nie znam u nas Zarządu działek ROD-przychylnego kotom.Nie chcę tutaj wracać do sprawy sprzed lat i tego co uchwalono na jednym z zebrań naszych działek i jakie konsekwencje poniosły koty.Znależli sie lizusy-od mokrej roboty.

Zatem nie-nie ma opcji jakiegokolwiek uczestnictwa w zebraniu i poruszania owej kwestii.A przede wszystkim -to nie są nawet nasze działki.Tylko sąsiednie.Gdzie zimą -dwa i pół roku temu-dostaliśmy bardzo niepokojące sygnały w sklepie-od babki-która nas obsługiwała- o sytuacji tych kotów.Odbieramy tam codziennie mięso dla stada.

Pozostaje zatem -uświadamianie- każdego kto ma problem-z osobna.Zwykle daje to efekt taki-że ludzie nie wierzą i pukaja sie w czoło- kiedy słyszą ze to za własne środki i pomoc-garstki- Przyjaciół wątku-i że robimy to - za darmo.

Inni -o dziwo-próbują nawet interweniować.Czyli jak pisałam powyzej-informować Instytucje o naszym zaniedbaniu.Zwykle dopiero tam -otwierają im oczy i uszy- ze wolontariat -to inna bajka.

Ja bym chyba łatwiej zniosła zarzuty- ze płacą mi za łapanie kotów na zabiegi.Notabene był kiedyś u nas taki facet który robił to odpłatnie.

Niż-pretesje-szykanowanie-wymagania i nakazy-które nie mają żadnej racji bytu.Ostatnio w jednym miejscu-gdzie Damian karmi 12 kotów-3 dni facet go męczył.Powiedział że jeśli jeszcze jutro sytuacja sie powtórzy-nie pokaże już tam nosa.I niech facet zajmie się kotami sam.I nakarmi je odpowiednio.Codziennie.W pogodę i niepogodę- jeśli obecna sytuacja mu nie odpowiada.Szybko sie facet -rakiem wycofał.

Powiedz ile razy dałabyś wytrzymać pretensje tych- którzy zupełnie nic nie robią-mając samej świadomość -że Ty robisz wszystko co tylko możesz-ostatnio już coraz bardziej i bardziej-po bandzie-własnym kosztem.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon sie 14, 2023 9:07 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

iza71koty pisze:
Szymkowa pisze:W skarpecie jest 30 zł
Dorzucam następne 30 zł
Brakuje 2 x 30 do zamówienia 24 puszek 400g

Bezskutecznie od prawie tygodnia-nie jesteśmy w stanie uzbierać-60 zł.Zapraszam do pomocy. :201461

Przeceniłam srebro na Bazarku-zapraszam :201461

viewtopic.php?f=20&t=216105&p=12757823#p12757823
Ostatnio edytowano Pon sie 14, 2023 9:25 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Pon sie 14, 2023 9:25 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Nie odzywam się ale czytam. Nie pomogę więc tym bardziej milczę.
Piszę by potwierdzić co tzw ludzie myślą. Że to zasrany obowiązek karmicieli opiekować się kotami. Bo nam "dajom" a nawet co miesiąc kapią finansami, że pracować nie musimy.
Często to słyszałam i słyszę. Nikt ale to nikt nie wierzy, że można zająć się zwierzakiem tylko z potrzeby serca. Widzą w tym interes jaki robią opiekunowie.
Trzymajcie się :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon sie 14, 2023 9:34 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

ASK@ pisze:Nie odzywam się ale czytam. Nie pomogę więc tym bardziej milczę.
Piszę by potwierdzić co tzw ludzie myślą. Że to zasrany obowiązek karmicieli opiekować się kotami. Bo nam "dajom" a nawet co miesiąc kapią finansami, że pracować nie musimy.
Często to słyszałam i słyszę. Nikt ale to nikt nie wierzy, że można zająć się zwierzakiem tylko z potrzeby serca. Widzą w tym interes jaki robią opiekunowie.
Trzymajcie się :ok:

Nam już się odechciewa pomagać.To co kiedyś było radością-zaczyna być brzemiennym obowiązkiem.Nie dosć że bieda w kraju aż piszczy-pomocy uprosić coraz trudniej-człowiek sie starzeje-odmawia sobie wielu rzeczy-to jeszcze musi się borykać z idiotami.Możesz wierzyc lub nie-w ub.tygodniu obiadu nie widzieliśmy ani razu na oczy.

A potem Damian jedzie na działki i taki od wypasionej fury i altanki-mówi mu co ma robić.Brakuje jeszcze żeby nam zaczęli krzyczeć-że płaca na to podatki. :strach:

iza71koty

Post » Pon sie 14, 2023 10:36 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Kochani -zapraszam potem na mały Bazarek .Będą maseczki,pasty-dostałam od Znajomej :1luvu: oraz od nas -dwie wody toaletowe-nowe-dość fajne nawet i chyba jakiś srebrny drobiazg.Gorąco zapraszam do pomocy w trudnej sytuacji. :201461

iza71koty

Post » Pon sie 14, 2023 10:44 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Chciałam podziękować Józef.K :1luvu: Przed chwilą dotarło 12 puszek -po 400 gram- Animonda Carny-z łososiem i 6 puszek Animonda Carny-o tym samym smaku-po 200 gram.

Bardzo mocno dziękujemy. :D :1luvu: :D

iza71koty

Post » Pon sie 14, 2023 12:51 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

iza71koty pisze:Kochani -zapraszam potem na mały Bazarek .Będą maseczki,pasty-dostałam od Znajomej :1luvu: oraz od nas -dwie wody toaletowe-nowe-dość fajne nawet i chyba jakiś srebrny drobiazg.Gorąco zapraszam do pomocy w trudnej sytuacji. :201461

Zapraszam :D

viewtopic.php?f=20&t=216158

iza71koty

Post » Pon sie 14, 2023 14:29 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:Kochani -zapraszam potem na mały Bazarek .Będą maseczki,pasty-dostałam od Znajomej :1luvu: oraz od nas -dwie wody toaletowe-nowe-dość fajne nawet i chyba jakiś srebrny drobiazg.Gorąco zapraszam do pomocy w trudnej sytuacji. :201461

byłam, kupiłam
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sie 14, 2023 16:17 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

mir.ka pisze:
iza71koty pisze:

byłam, kupiłam

Pięknie dziękujemy :201461 :1luvu:

iza71koty

Post » Pon sie 14, 2023 20:39 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Poproszę maseczki wszystkie i bransoletkę.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon sie 14, 2023 21:10 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

aga66 pisze:Poproszę maseczki wszystkie i bransoletkę.

Dziękujemy. :1luvu: Bardzo mocno. :1luvu: :201494 Napisz mi na pw jak z wysyłką.

Ja błąd wcześniej popełniłam :oops: -bo napisałam Dziewczynom -że wysyłka poniedziałek-wtorek.A zupełnie zapomniałam :roll: że jutro wolne.I znów wszystko podwójnie musieliśmy kupić. :|

iza71koty

Post » Wto sie 15, 2023 17:01 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek

iza71koty

Post » Wto sie 15, 2023 17:15 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Piękne wszystkie :D a ostatnie cudne :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia][następna]