KONIEC Misz-masz

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Pt sie 04, 2023 9:21 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

ametyst55 pisze:Nie ma już Tosi :cry:
To ostatnie zdjęcie sprzed tygodnia, tu jeszcze wyglądała dobrze, dzisiaj pożegnałam mały szkielecik :cry:
Obrazek
Tosia była u nas równe trzy lata, 3 sierpnia 2020 wzięłam ją do siebie żeby jej pomóc. Myślałam, że spędzimy razem więcej czasu :cry:
Żegnaj malutka ['] :cry:

Tosieńko [*] :placz:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sie 04, 2023 11:25 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

Z Filipkiem jest bardzo źle :( dzisiaj nawet już nie mógł utrzymać główki. Wyników na tokso dalej nie ma, ale wydaje mi się , że to sprawa neurologiczna innego rodzaju. Zawieźliśmy go do szpitalika na kroplówkę i podanie leków, nie wiem co będzie dalej, mój biedny białasek :( Znajoma karmicielka wczoraj w czasie karmienia kotów wpadła do rzeczki i złamała nogę , muszę przejąć jej obowiązki. Niech mnie ktoś dobije, bo nie mam już siły.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt sie 04, 2023 17:56 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

ametyst55 pisze:Z Filipkiem jest bardzo źle :( dzisiaj nawet już nie mógł utrzymać główki. Wyników na tokso dalej nie ma, ale wydaje mi się , że to sprawa neurologiczna innego rodzaju. Zawieźliśmy go do szpitalika na kroplówkę i podanie leków, nie wiem co będzie dalej, mój biedny białasek :( Znajoma karmicielka wczoraj w czasie karmienia kotów wpadła do rzeczki i złamała nogę , muszę przejąć jej obowiązki. Niech mnie ktoś dobije, bo nie mam już siły.

:201428 :201481
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie sie 06, 2023 12:06 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

ametyst55 pisze:Z Filipkiem jest bardzo źle :( dzisiaj nawet już nie mógł utrzymać główki. Wyników na tokso dalej nie ma, ale wydaje mi się , że to sprawa neurologiczna innego rodzaju. Zawieźliśmy go do szpitalika na kroplówkę i podanie leków, nie wiem co będzie dalej, mój biedny białasek :( Znajoma karmicielka wczoraj w czasie karmienia kotów wpadła do rzeczki i złamała nogę , muszę przejąć jej obowiązki. Niech mnie ktoś dobije, bo nie mam już siły.

:ok: :ok: :201461 :201481
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Nie sie 06, 2023 18:20 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

ametyst55 pisze:Nie ma już Tosi :cry:
To ostatnie zdjęcie sprzed tygodnia, tu jeszcze wyglądała dobrze, dzisiaj pożegnałam mały szkielecik :cry:
Obrazek
Tosia była u nas równe trzy lata, 3 sierpnia 2020 wzięłam ją do siebie żeby jej pomóc. Myślałam, że spędzimy razem więcej czasu :cry:
Żegnaj malutka ['] :cry:

Popatrz 3 lata, a mnie sie wydaje jakby minęło kilka miesięcy. U nas Kluska miała podobnie, z nami nieco krócej i na końcu niewydolność wielonarządowa. NIestety, jeśli kot żyje na ulicy to niedojada, czasem chwyta byle co, łapie wirusy, z którymi niedożywiony organizm nie radzi sobie na bieżąco, a skutki zostają nawet, gdy się kotu polepszy.
Trudno sie pozbierać w takiej sytuacji. Wspominając naszą adopcyjną pociesza mnie to, że przynajmniej przez te ostatnie 2,5 roku miała swój dom i swoich ludzi na usługach. Obraz, na początku wycofanego, zasmarkańca zostanie z nami na zawsze..

PA Tośka[*]

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Nie sie 06, 2023 18:26 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

Jeśli to nie uraz, nic z toksycznego, to co tak szybko atakuje? :(
Teraz będziesz musiała zadbać o resztę. Mnie dodatkowe obowiązki pomagały uporać się z własnymi emocjami w takiej sytuacji, czego i Tobie życzę. Karmicielce szybkiego powrotu do zdrowia!

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Nie sie 06, 2023 18:54 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

Jutro jesteśmy umówieni do neurologa , nadal nie mamy wyników na toksoplazmozę. Mój wet działa po omacku wiec chyba czas go zmienić. Stan Filipka nadal ciężki, czasem trochę podnosi główkę i pręży nóżki, je tylko pastę gdy mu się podstawi pod nosek , ale najpierw muszę mu troszkę podać do pyszczka żeby załapał o co chodzi. Wykazuje nadal bolesność przy podnoszeniu, a mój wet oczywiście niedostępny :evil: żeby kotu coś podać.
Karmicielka złamała nogę , rehabilitacja to co najmniej pół roku. Nie wiem jak ja to ogarnę jak skończą się wakacje i mój wolny czas.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pon sie 07, 2023 8:21 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

ametyst55 pisze:Jutro jesteśmy umówieni do neurologa , nadal nie mamy wyników na toksoplazmozę. Mój wet działa po omacku wiec chyba czas go zmienić. Stan Filipka nadal ciężki, czasem trochę podnosi główkę i pręży nóżki, je tylko pastę gdy mu się podstawi pod nosek , ale najpierw muszę mu troszkę podać do pyszczka żeby załapał o co chodzi. Wykazuje nadal bolesność przy podnoszeniu, a mój wet oczywiście niedostępny :evil: żeby kotu coś podać.
Karmicielka złamała nogę , rehabilitacja to co najmniej pół roku. Nie wiem jak ja to ogarnę jak skończą się wakacje i mój wolny czas.

A masz możliwość zmiany weta? są jacyś sensowni w pobliżu? bo czasami jest z tym różne

Filipku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sie 07, 2023 15:45 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

U Filipa wyszedł pozytywny wynik na toksoplazmozę :( byliśmy u neurologa, rokowanie są złe. Właściwie to zdecydowałyśmy pożegnać się z Filipem, a teraz od nowa mamy wątpliwości. Nasz wet sugeruje poczekanie z decyzją jeszcze dwa, trzy dni, zwiększenie dawki antybiotyku . Wg neurologa można by powtórzyć badania i poszerzyć je o dodatkowe parametry, zastosować dożylne kroplówki odżywcze, antybiotyk i przeciwzapalne leki. Potem rozpatrzyć badanie rezonansem, ale przy trzech poważnych chorobach zakaźnych możemy wiedzieć na końcu tyle co i na początku. Poza tym to też niestety znaczne koszty ( rezonans to około 2 tys. zł). Dzisiejszy wyjazd do Krakowa kosztował nas 500 zł. Na razie Filip odpoczywa, dostał przeciwbólowy, zwiększoną dawkę antybiotyku i dzisiaj damy mu już spokój z drugą wizyta u weta.

W sumie to mogłabym zmienić weta , mam w pobliżu jeszcze dwóch. Tylko, że jeden ma ograniczone możliwości diagnostyczne, a drugi jest znacznie droższy. Na razie dzisiaj nasz wet się trochę ogarnął (siostra potraktowała go w czasie rozmowy telefonicznej bardzo nieprzyjemnie). Jestem cholernie zmęczona psychicznie. Mam super odpoczynek w te wakacje. Zaraz idę karmić bezdomniaki.

edit .
muszę założyć wątek z moimi kotami bo to nie miejsce na takie rozważania
Obrazek

ametyst55

Post » Pon sie 07, 2023 17:05 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

ametyst55 pisze:U Filipa wyszedł pozytywny wynik na toksoplazmozę :( byliśmy u neurologa, rokowanie są złe. Właściwie to zdecydowałyśmy pożegnać się z Filipem, a teraz od nowa mamy wątpliwości. Nasz wet sugeruje poczekanie z decyzją jeszcze dwa, trzy dni, zwiększenie dawki antybiotyku . Wg neurologa można by powtórzyć badania i poszerzyć je o dodatkowe parametry, zastosować dożylne kroplówki odżywcze, antybiotyk i przeciwzapalne leki. Potem rozpatrzyć badanie rezonansem, ale przy trzech poważnych chorobach zakaźnych możemy wiedzieć na końcu tyle co i na początku. Poza tym to też niestety znaczne koszty ( rezonans to około 2 tys. zł). Dzisiejszy wyjazd do Krakowa kosztował nas 500 zł. Na razie Filip odpoczywa, dostał przeciwbólowy, zwiększoną dawkę antybiotyku i dzisiaj damy mu już spokój z drugą wizyta u weta.

W sumie to mogłabym zmienić weta , mam w pobliżu jeszcze dwóch. Tylko, że jeden ma ograniczone możliwości diagnostyczne, a drugi jest znacznie droższy. Na razie dzisiaj nasz wet się trochę ogarnął (siostra potraktowała go w czasie rozmowy telefonicznej bardzo nieprzyjemnie). Jestem cholernie zmęczona psychicznie. Mam super odpoczynek w te wakacje. Zaraz idę karmić bezdomniaki.

edit .
muszę założyć wątek z moimi kotami bo to nie miejsce na takie rozważania

przecież masz jeszcze jeden -Ametystowe tymczasy, to możesz go rozdzerzyć i tam pisać
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sie 08, 2023 8:19 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

Raczej założę nowy wątek tylko musze się ogarnąć i do tego zabrać.
Filip pojechał do szpitalika, zobaczymy jak zareaguje na zwiększoną dawkę antybiotyku. Wczoraj zaczął podnosić główkę, ładnie sam zjadł kolację, czekamy.....
Obrazek

ametyst55

Post » Wto sie 08, 2023 8:20 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

Zapraszam na zakupy :) koszty weta są powalające.
Obrazek

ametyst55

Post » Wto sie 08, 2023 8:34 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

ametyst55 pisze:Raczej założę nowy wątek tylko musze się ogarnąć i do tego zabrać.
Filip pojechał do szpitalika, zobaczymy jak zareaguje na zwiększoną dawkę antybiotyku. Wczoraj zaczął podnosić główkę, ładnie sam zjadł kolację, czekamy.....

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sie 08, 2023 8:35 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

ametyst55 pisze:Zapraszam na zakupy :) koszty weta są powalające.

ja na razie mam wszystko, a to co kupowałam do brwi jest bardzo fajne, nawet lepsze niż kredka
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sie 08, 2023 19:58 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 05.07.2023

Filipek na razie jeszcze jutro pozostanie w szpitaliku, potem wraca do domu. Wet mówi , że jest minimalna poprawa. Oby tak było. Czekamy do końca tygodnia. Trzymajcie kciuki.
Obrazek

ametyst55

[poprzednia][następna]