Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marzenia11 pisze:Jolu jak Usia? I Sabcia? Myslalam, ze te problemy z oddychaniem to o Usi ,a tu Sabcia zaniemogła...
jolabuk5 pisze:MB&Ofelio, czy przy tych skłonnościach Carmencity nie nalezałoby dodatkowo osiatkować balkonu moskitierą?
Małgosiu, cóż, miau jest, jakie jest. W wielu wątkach, szczególnie na Kotach, ale także na Koci-Łapci pojawiają się wpisy, które raczej nie pomagają, a czasami wręcz odstręczają nowych członków od forum. Myślę, że kociarze miau to trochę taka specyficzna społeczność, niekiedy bliżej poznaję niektóre osoby i myślę sobie, że o każdej mozna by napisać książkę, bo mają niezwykłe życiorysy. Łączy nas stosunek do kotów, ale poza tym, bywa, że dzieli wszystko. Nie tylko poglądy, upodobania ale także charakter, psychika, sposób bycia, reagowanie na odmienność, działanie w warunkach stresu. To i tak cud, że w większości przypadków dobrze się rozumiemy. I czasami możemy się jednak dogadać, a nawet sobie pomóc. Może trzeba po prostu podchodzić do tutejszych wpisów z dystansem? Gdybym go nie miała, już dawno by mnie tu nie było, a tymczasem tylko 2 razy ogłaszałam, że się wypisuję i jak dotąd jednak zostałam![]()
![]()
Teraz o Sabci. Ona ma bardzo nierówny oddech. Narobiłam rabanu, nawet wetka się odezwała, tymczasem mierzę Sabuni oddech - 30 na min.!! Powtarzam - bez zmian, 30. Sabcia leży spokojnie na fotelu. Za chwilę przychodzi do mnie na łóżko - oddech 50! Poleżała trochę - oddech 30. A za chwilę, bez zmiany pozycji - znów 50. Przy jednym pomiarze było przez pierwsze 15 sekund 15 oddechów (czyli na minutę byłoby 60), a po skończeniu, czyli po pełnej minucie - 45 oddechów. Wyraźnie zwolniły przez tę jedną minutę.
Wetka kazała dać mimo wszystko furosemid w zastrzyku, podałam, teraz Sabcia leży w głębokiej miejscówce, chyba śpi, więc nie mam jak policzyć. Wcześniej zjadła kilka chrupek suchego i polizała parę razy mokre. Gdyby lepiej jadła, to zapisałabym ją normalnie na echo serca i usg za tydzień. Ale przy takim poście tydzień to za długo, trzeba kombinować, żeby badanie wypadło wcześniej.
Trzymajcie, proszę, kciuki, żeby udało się przyspieszyć badanie!![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Tygrysiątko i 55 gości