Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 27, 2023 2:42 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Aniu, najserdeczeniejsze zyczenia imieninowe!
Podpisuje sie pod tym co napisaly przedmowczynie. Potrzeba czasu zeby Latka sie przyzwyczaila. Tak jak napisala czitka, za chwile skonczy sie lato i zacznie ziab...
Postaraj sie nie martwic na zapas (wiem ze latwo mowic) i zadbaj tez w koncu o siebie. Sen jest bardzo wazny. Po kilku nieprzespanych nocach mozna niezlego dola zlapac.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Czw lip 27, 2023 6:17 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Dziękuję pibon, czitka, Jolu, Nul, ewkkrem , MB&OFELIA
Cała noc Łatka miaukolila. Wlaczylam górne światła, to na chwilę przestała , a potem znow. Poszłam do 3ciego pokoju a za chwilę słyszę drapanie w drzwi.
Teraz ona odsypia a ja nie.
Pobawiła się rano Łowcą.
Dala się w końcu pogłaskać..
Spokoju dla Wszystkich....

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Czw lip 27, 2023 7:30 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Oj, Aneczko, martwię się, że znowu się nie wyspałaś. Masz urlop, może teraz się trochę zdrzemnij? Ja, po nocnych sesjach słuchania, zawsze potem sypiam w dzień, jak to emerytka :wink:

Dobry znak, że Łatka zainteresowała się Łowcą i dała się pogłaskać. Będzie dobrze, tylko żebyś mogła spać w nocy... I wyraźnie Łatka szuka Twojego towarzystwa, skoro drapała do pokoju, gdzie próbowałaś zasnąć.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 27, 2023 9:26 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Tak sobie myślę, że Łatka musi się też przyzwyczaić do tego że jest już bezpieczna, że może spokojnie przespać całą noc bez potrzeby sprawdzania czy nic jej nie zagraża. Pewnie dotychczas nocą musiała patrolować teren, czy nie zbliża się obcy kot, pies, lis czy coś innego niebezpiecznego.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lip 27, 2023 19:33 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Nie wiem co w nocy na podwórku Łacia robila, Migusia [*] to wiem ze spala...bo jak ja zostawiałam po kolacji w budce to w tej budce o poranku spala.
ZACZYNA SIĘ :evil: godzina 20.30, Łatka dostala i zjadla Zylkene, ktore niczego raczej nie zmienia. ZACZYNA SIĘ miau mrauu rauuu, miuuu, mauuu, mniauu, rauuu, mnieu , miauuuu, mmmmaaauu....
Zjadła kolację, sądziłam ze z pełnym brzuszkiem nie będzie skora do wędrowania i miauczenia :roll: nic z tego : miauuu, rauuu, miiiii, mauuu, mniauuu, auuuu, mrauuu :201427 :201427
Chwilowo lezy, ale zaraz kolejna runda....

Anna2016

Post » Czw lip 27, 2023 19:58 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Anna2016 pisze:Nie wiem co w nocy na podwórku Łacia robila, Migusia [*] to wiem ze spala...bo jak ja zostawiałam po kolacji w budce to w tej budce o poranku spala.
ZACZYNA SIĘ :evil: godzina 20.30, Łatka dostala i zjadla Zylkene, ktore niczego raczej nie zmienia. ZACZYNA SIĘ miau mrauu rauuu, miuuu, mauuu, mniauu, rauuu, mnieu , miauuuu, mmmmaaauu....
Zjadła kolację, sądziłam ze z pełnym brzuszkiem nie będzie skora do wędrowania i miauczenia :roll: nic z tego : miauuu, rauuu, miiiii, mauuu, mniauuu, auuuu, mrauuu :201427 :201427

Aniu, może spróbuj zabawy z wędką albo piłeczką?
Może się wybawi i zmęczy?
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Czw lip 27, 2023 20:06 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

madrugada pisze:
Anna2016 pisze:Nie wiem co w nocy na podwórku Łacia robila, Migusia [*] to wiem ze spala...bo jak ja zostawiałam po kolacji w budce to w tej budce o poranku spala.

Aniu, może spróbuj zabawy z wędką albo piłeczką?
Może się wybawi i zmęczy?

Przydałaby się może kropelka kropli Waleriana na zabawce. Może Łacia by się zainteresowała i czymś zajęła. Dużo kotów lubi też miętę. Ja mam też krople miętowe. Moja Ruzia bawiła się torebką mięty po zaparzeniu. Takiej do picia dla ludzi. Czasem też, jak nie miałam w donicy to przynosiłam trawę z trawnika, jakieś zielsko.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw lip 27, 2023 20:26 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Aniu stopery w uszy i nie daj się, przetrzymaj ją.To dla jej dobra przecież.
Z czasem przyzwyczai się.
Wiem, łatwo pisać, ale tak właśnie chyba bym zrobiła.
Waleriana na odstresowanie to dobry pomysł, tylko czy Łatka zareaguje na nią ?
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw lip 27, 2023 21:05 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Annaa pisze:

Czitka leci na Neospasminie, też dobre :ok: . Właściwie to razem możecie.... :roll:
Aniu, ja się nie śmieję, serio.
Teraz jest czas Wielkiej Próby. Miejmy nadzieję, że się uda.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw lip 27, 2023 21:15 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Annaa pisze:

Aniu, dokładnie tak. Ja wiem, że to wygląda, jak uszczęśliwianie kota na siłę. Ale przecież po tym, jak dałaś jej posmakować bezpieczeństwa w domu, nie wystawisz jej na chłód, głód i mróz. To przecież dla dobra Was obu. Jakiś czas musicie się przemęczyć, a potem Ty będziesz spokojna o los Łateczki, a ona będzie już bezpieczna do końca swoich dni. Proszę, wytrzymaj, nie poddawaj się :ok: :ok:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Czw lip 27, 2023 21:55 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Dziewczyny mają rację. Koty zabrane z podwórka czy ogrodu widocznie tak mają. Warto spróbować to przetrzymać. Może uspokoiłaby się na balkonie, albo w otwartym oknie, jak będzie dobrze zabezpieczone? Ale na szybko - stopery (czy cokolwiek innego) do uszu i spać! Spać!
A jak było w dzień?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lip 27, 2023 23:41 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Pierd....ny kot :evil: :evil: :evil:
poszłam spać do łazienki, posadzka jest tak mała że nie jestem tam w stanie nóg wyprostowac
Przecież ja musze chodzić do pracy!!!!
Trzecia noc z rzędu nieprzespana!!!!
:cry: :cry: :cry:
Ostatnio edytowano Pt lip 28, 2023 7:36 przez Anna2016, łącznie edytowano 1 raz

Anna2016

Post » Pt lip 28, 2023 1:51 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Krzyczenie raczej nic nie pomoże. Może zadziałać chemią? Kotek jednej z forumowiczek dostaje amitryptilinę, bo atakował wszystkie koty. Bardzo go to wyciszyło. Może pogadaj z wetem o czymś mocniejszym od zylkene, które na Łatkę wyraźnie nie działa? A może olejek CBD?
Trzeba coś poradzić, bo Ty MUSISZ spać!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lip 28, 2023 6:53 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Lifter coś takiego przeżywał z kotem z podwórka. I trochę to trwało.....

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt lip 28, 2023 7:57 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

:cry: :cry: :cry:

Anna2016

[poprzednia][następna]