Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy. KONIEC

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 17, 2023 19:18 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Gutek pisze:Jestem szczęśliwa - udało się dostawić maluszki do karmiącej kotki. Każdy dzień z cyckiem pełnym mleka i opieką kotki jest na wagę złota, bo dzieciaki mają potężną chorobę sierocą.

Iza czy prezenty dla kociąt doszły? Jakby co dostawa miała być dzisiaj, nr do kuriera 505642176

Szczęściarze. :D :1luvu: No ja niestety nie mam komu dostawić.Mam kupę dodatkowej roboty.I nie podobają mi się ich kupki.Zaczęło się jak zaczęłam dawać paszteciki Animondy.Albo zbieg okoliczności albo one są za małe i jeszcze układ trawienny nie jest gotowy.Wczoraj i dzisiaj miałam tyle prania -że aż mi się odechciało.

Jestem wykończona całą robota przy kotach a jeszcze je trzeba niańczyć.Masować brzuszki i wycierać -po każdym załatwianiu.Robiłam ile mogłam żeby nie było kociaków i ......Wkurzona jestem.Nie ukrywam.Jutro minie tydzień.Moze jeszcze tydzień i troche się unormuje.Ucza sie od 2 dni kuwetkować.Na razie mam dosć.

Paczka dzisiaj dotarła. :1luvu: :201494 :201494 :201494 48 puszek Animonda Kitten-200 gram i 2 opakowania mleka dla kociąt-Concept for Life.Ale one tego mleka nie chcą. :( Tak wiec nie wiem-jeśli chcesz to Ci je wyśle.Mam inne- które im smakuje.Muszę bardzo uważać co im daję.Jak na razie te kupki są mega brzydkie. :(
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lip 17, 2023 20:53 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Gutek pisze:Jestem szczęśliwa - udało się dostawić maluszki do karmiącej kotki. Każdy dzień z cyckiem pełnym mleka i opieką kotki jest na wagę złota, bo dzieciaki mają potężną chorobę sierocą.

Iza czy prezenty dla kociąt doszły? Jakby co dostawa miała być dzisiaj, nr do kuriera 505642176

A ta mamka ile ma swoich kociąt?w podobnym wieku?Dzicz czy obsługiwalna?

iza71koty

Post » Wto lip 18, 2023 7:48 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

ametyst55 pisze:Dziewczyny w zooplusie jest promocja Animonda GranCarno, Carny oraz vom Feinsten kupisz 30% taniej.
np. Carny 800 g wychodzi za 12 sztuk 88,04 zł, są też kitteny w promocji.

w tym momencie jest dodatkowy kod który pozwala zamówić ten pakiet za 78 złotych. Ale nie wiem, do kiedy będzie działal, bo może jakiś błąd, ze to wchodzi na podwójne rabaty
Dajcie szybko znac, jak szymkowa dołoży te 40 zł, to dorzucę resztę.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto lip 18, 2023 13:56 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

iza71koty pisze:

Szczęściarze. :D :1luvu: No ja niestety nie mam komu dostawić.Mam kupę dodatkowej roboty.I nie podobają mi się ich kupki.Zaczęło się jak zaczęłam dawać paszteciki Animondy.Albo zbieg okoliczności albo one są za małe i jeszcze układ trawienny nie jest gotowy.Wczoraj i dzisiaj miałam tyle prania -że aż mi się odechciało.

Jestem wykończona całą robota przy kotach a jeszcze je trzeba niańczyć.Masować brzuszki i wycierać -po każdym załatwianiu.Robiłam ile mogłam żeby nie było kociaków i ......Wkurzona jestem.Nie ukrywam.Jutro minie tydzień.Moze jeszcze tydzień i troche się unormuje.Ucza sie od 2 dni kuwetkować.Na razie mam dosć.

Paczka dzisiaj dotarła. :1luvu: :201494 :201494 :201494 48 puszek Animonda Kitten-200 gram i 2 opakowania mleka dla kociąt-Concept for Life.Ale one tego mleka nie chcą. :( Tak wiec nie wiem-jeśli chcesz to Ci je wyśle.Mam inne- które im smakuje.Muszę bardzo uważać co im daję.Jak na razie te kupki są mega brzydkie. :(

Rozumiem, że obecnie masz swoje ręce pełne pracy opiekując się kociakami i ich kupkami. Opieka nad młodymi kotkami może być wymagająca, ale jednocześnie bardzo satysfakcjonująca. Ważne jest, aby dać im czas na przystosowanie się do nowego jedzenia i naukę korzystania z kuwety.
Jeśli kociaki nie zaakceptowały mleka dla kociąt, to nie należy ich do niego zmuszać. Ważne jest, aby monitorować, czy dobrze się odżywiają i mają odpowiednią ilość jedzenia. Jeśli mają inny rodzaj karmy, który im smakuje i dostarcza im odpowiednich składników odżywczych, to warto kontynuować podawanie tej karmy.
Warto pamiętać, że kociaki potrzebują dużo miłości, ciepła i opieki, zwłaszcza w pierwszych tygodniach swojego życia. Przysięgam, że nawet jeśli teraz jest trudno, to z czasem wszystko się unormuje, a kociaki będą rosły, zdrowe i pełne energii.
Gratuluję otrzymania paczki z karmą dla kociaków! Upewnij się, że masz odpowiednie produkty i środki, aby zadbać o ich zdrowie i dobrostan. Jeśli kociaki mają problemy z kuwetkowaniem, pamiętaj, że cierpliwość i delikatne wspieranie w nauce są kluczowe. Powoli, z czasem, na pewno się nauczą.
Wszystkiego najlepszego z kociakami i powodzenia w opiece nad nimi! Miej cierpliwość i serce pełne miłości dla tych maluchów. :1luvu:

melstrik7

Od: Wto lip 18, 2023 13:54

Post » Wto lip 18, 2023 16:42 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

iza71koty pisze:

I to jest najlepsze - kotka już nie urodziła, została wysterylizowana. Ale była w wysokiej ciąży już. Miesiąc temu miałam 3 oseski i na próbę dostawiłyśmy je kotce kilka dni po zabiegu. Udało się, zajęła się nimi i dostała mleka. Nie zdecydowałam się na połączenie kociąt, te starsze są już samodzielne na tyle, że zostały w DT z kocimi wujkami i ciotkami, a kotka jest osobno tylko z maluszkami.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Wto lip 18, 2023 17:05 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Gutek pisze:
iza71koty pisze:

I to jest najlepsze - kotka już nie urodziła, została wysterylizowana. Ale była w wysokiej ciąży już. Miesiąc temu miałam 3 oseski i na próbę dostawiłyśmy je kotce kilka dni po zabiegu. Udało się, zajęła się nimi i dostała mleka. Nie zdecydowałam się na połączenie kociąt, te starsze są już samodzielne na tyle, że zostały w DT z kocimi wujkami i ciotkami, a kotka jest osobno tylko z maluszkami.

A ja właśnie wczoraj powiedziałam do Damiana że -nie zdecydowałabym się na podkładanie dodatkowych kociąt -bo to ryzykowne dla obu miotów.Ze jedynie gdyby-kotka była sterylizowana w wysokiej ciąży i jakimś cudem dostała pokarmu.Miałam kilka lat temu właśnie taki przypadek.Kotka odchowała obcy-podrzucony mi miot 3 maluszków.A swoje straciła zaledwie kilka dni wcześniej -bo miała aborcyjną.

Czyli można powiedzieć że ta Twoja juz drugie pokolenie wykarmia. :201461 Obsługiwalna jest? A próbowałaś jakoś ustalić co z matką kociąt?

iza71koty

Post » Wto lip 18, 2023 17:44 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

maczkowa pisze:
ametyst55 pisze:Dziewczyny w zooplusie jest promocja Animonda GranCarno, Carny oraz vom Feinsten kupisz 30% taniej.
np. Carny 800 g wychodzi za 12 sztuk 88,04 zł, są też kitteny w promocji.

w tym momencie jest dodatkowy kod który pozwala zamówić ten pakiet za 78 złotych. Ale nie wiem, do kiedy będzie działal, bo może jakiś błąd, ze to wchodzi na podwójne rabaty
Dajcie szybko znac, jak szymkowa dołoży te 40 zł, to dorzucę resztę.

Dziewczyny, w skarpecie jest 70 zł do dyspozycji.
Z takiej promocji warto chyba skorzystać.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto lip 18, 2023 17:48 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

pisałam ja, pisała ametys, iza nie reaguje, więc uznałam, ze nie odpowiada Jej ta propozycja.
Obrazek

maczkowa

Post » Wto lip 18, 2023 17:51 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

maczkowa pisze:pisałam ja, pisała ametys, iza nie reaguje, więc uznałam, ze nie odpowiada Jej ta propozycja.

Odpowiada.To super oferta.Nie pisałam-bo czasem nie mam po prostu sił prosić...... :oops: :oops: :oops:

iza71koty

Post » Wto lip 18, 2023 17:56 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Tu nie trzeba było prosić, a jedynie zaakceptować.
Obrazek

maczkowa

Post » Wto lip 18, 2023 18:00 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Tu nie trzeba było prosić, a jedynie zaakceptować. Wezmę te duże puszki, trochę niewygodne, ale cenowo wychodzą fantastycznie.

Szymkowa zaoferowała 40 zł, ja dołoże 20 , w skarpecie jest 70 ( całość na puszki? ) jakby ktos dorzucił 30 zł- albo kilka osób po 10, to można 2 pakiety kupić.

Rożne smaki wtedy brac?
Plus są pakiety startowe RC dla szczeniaków- można 3 paczki na ten moment dolożyć- wziąc CI?
Obrazek

maczkowa

Post » Wto lip 18, 2023 19:31 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

maczkowa pisze:Tu nie trzeba było prosić, a jedynie zaakceptować. Wezmę te duże puszki, trochę niewygodne, ale cenowo wychodzą fantastycznie.

Szymkowa zaoferowała 40 zł, ja dołoże 20 , w skarpecie jest 70 ( całość na puszki? ) jakby ktos dorzucił 30 zł- albo kilka osób po 10, to można 2 pakiety kupić.

Rożne smaki wtedy brac?
Plus są pakiety startowe RC dla szczeniaków- można 3 paczki na ten moment dolożyć- wziąc CI?

Tak różne smaki chyba najlepiej.Pakiety startowe dla szczeniaków?masz na myśli kociaki rozumiem? :roll: Chcemy. :ok: :D

iza71koty

Post » Wto lip 18, 2023 20:27 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

NIe, Iza, szczeniaki. O kociaki nie pytałabym. Natomiast uważam, że kotom- o dorosłych myślę, nic się nie stanie, a nawet fajnie dla odmiany, jak sie zaplącze inna chrupka. Moje psy uwielbiały kocia karmę, a koty, jak tylko mogły dopadały psiej- na pewno nie truje i nie jest żadnym problemem w takiej ilosci.
Obrazek

maczkowa

Post » Wto lip 18, 2023 20:39 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

coś mi się wcześniej pomerdało. wyszło za 24x800gr 136 zł- 70 jest w skarpecie, 40 zł deklarowała Szymkowa, resztę pokryję ja. Więc jak ktoś rozwazał te 10 zlotych, to moze dorzucić do skarpety na dobry początek.
A ja poproszę od Joli i Ewy na moje telefony i konta ( znacie ) to uzbierane.
Może chwilę potrwać wysłanie, przez te promocje zooplus chyba z deczka nie wyrabia. Trochę zależy skąd idzie zamówienie.
Obrazek

maczkowa

Post » Wto lip 18, 2023 20:43 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Wysłałam 70,00 zł.
1 grosz zostawiłam w skarpecie :mrgreen:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

[poprzednia][następna]