oczywiście

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
madrugada pisze:Dobrze się Twoim kotom powodzi.
mir.ka pisze:
I ładnie na tej zieleni się prezentują
Nul pisze:mir.ka pisze:
I ładnie na tej zieleni się prezentują
Bardzo ładnie! Wiadomo, rudym w zielonym do pysia
jolabuk5 pisze:Też mi się tak zdarzyło - zamówienie w 2 paczkach, każda innym kurierem. I miaĺam też podział zamówienia na jedną wielką, bardzo cueżką pakę oraz małą paczuszkę z jednym niewielkim opakowaniem. Też się dziwiłam.
mir.ka pisze:Czy też wam się zdarzyło, że zamówienie z zooplusa było wysłane w dwóch paczkach i dostarczone przez dwie różne firmy kurierskie?
Kotom kończył się żwir, który od kilku miesięcy ponownie zamawiam w zooplusie, bo przez remont pobliskiej drogi mam bardzo daleko do sklepu Maxizoo, gdzie od dłuższego czasu go kupowałam. Niech się kurier meczy w objazdach i korkach, taka jestem niedobra. Przy okazji zamówiłam tez kotom jedzenie, podejrzewałam ,że to będą dwie paczki - w jednej żwir (25 litrów) , a w drugiej jedzenie, ale nie przypuszczałam ,że zooplus podzieli to całkiem inaczej. Do paczki ze żwirkiem dołożyli część jedzenia i wysłali to przez DPD , a dwa opakowania ok 2 kg włożyli do drugiej i poszło to przez InPost. Nie wiem o co z tym chodzi. Zwykle zamawiam do paczkomatu, ale żwiru się nie da i musi go dostarczyć kurier, a teraz nie wiem dlaczego w zooplusie nie ma mozliwości wyboru firmy kurierskiej , a ja o dPD mam jak najgorsze zdanie. Poprzednio czekałam na dostawę 2 dwa dni, bo podobno kurier nie wiedział gdzie jest moja ulicaCzy oni nie używają GPS? Ponadto nie wiadomo o której będzie paczka, najczęściej jest to bardzo późny wieczór, jak już kończą pracę bo bazę mają niedaleko mnie.
No nic, czekam, podobno obydwie paczki mają być dzisiaj.
Nul pisze:mir.ka pisze:Czy też wam się zdarzyło, że zamówienie z zooplusa było wysłane w dwóch paczkach i dostarczone przez dwie różne firmy kurierskie?
Kotom kończył się żwir, który od kilku miesięcy ponownie zamawiam w zooplusie, bo przez remont pobliskiej drogi mam bardzo daleko do sklepu Maxizoo, gdzie od dłuższego czasu go kupowałam. Niech się kurier meczy w objazdach i korkach, taka jestem niedobra. Przy okazji zamówiłam tez kotom jedzenie, podejrzewałam ,że to będą dwie paczki - w jednej żwir (25 litrów) , a w drugiej jedzenie, ale nie przypuszczałam ,że zooplus podzieli to całkiem inaczej. Do paczki ze żwirkiem dołożyli część jedzenia i wysłali to przez DPD , a dwa opakowania ok 2 kg włożyli do drugiej i poszło to przez InPost. Nie wiem o co z tym chodzi. Zwykle zamawiam do paczkomatu, ale żwiru się nie da i musi go dostarczyć kurier, a teraz nie wiem dlaczego w zooplusie nie ma mozliwości wyboru firmy kurierskiej , a ja o dPD mam jak najgorsze zdanie. Poprzednio czekałam na dostawę 2 dwa dni, bo podobno kurier nie wiedział gdzie jest moja ulicaCzy oni nie używają GPS? Ponadto nie wiadomo o której będzie paczka, najczęściej jest to bardzo późny wieczór, jak już kończą pracę bo bazę mają niedaleko mnie.
No nic, czekam, podobno obydwie paczki mają być dzisiaj.
Jeszcze mi się taki podział nie zdarzył… Dziwne, że do dwu różnych firm dalu. Może to od fabaeytôw zależy, jakieś rôżnice w opłatach czy coś.
Akurat u nas dpd sobie radzi, to pewnie w dużej mierze zależy od kuriera. Tylko ten system do zmiany dostawy mają do bani. Tydzień temu właśnie z zooplusa paczka była dostarczana tak:
Około 7.00: sms, że paczka będzie dzisiaj, mogę zmienić dane dostawy
Przed 9.00: zmieniam dostawę na odbiór w punkcie, bo nie chcę czekać na kuriera
Około 9.05: sms, za paczka CZEKA W PUNKCIE
Około 9.50: sms, że paczka JESZCZE NIE DOTARŁA DO PUNKTU
Około 10.30: kurier z paczką dzwoni, że właśnie przyniósł paczkę…
Swoją drogą, paczka przyszła błysjawicznie, zawsze tak mam, gdy w zoo kliknę, że mi się nie spieszy…
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości