sa chetni na adopcje "syberyjczykopodobnego" maluc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 29, 2005 13:22

Jowita pisze:
azis pisze:
Jowita pisze:
azis pisze:
Jowita pisze:Rasowego kotka, najlepiej za darmo... dlatego mnie to wkurza...

przeczytaj moze jeszcze raz....

Czytam: zaadooptuje syberyjskiego kotka.

A znasz kogoś kto chce sprzedać? To chyba pytanie na forum hodowców? Jak nie bedzie chetnych tu- to zapytam u hodowców.Poprostu chcialam dać szanse jakiemuś maluchowi....Czasem zdarzaja sie kotki rasowe do adopcji przeciez...

Rzadko. A może namów ją na koteczka z przdłużaną sierścią? A jeśli upiera się przy sibie, moge zapytać zaprzyjaźnioną hodowlę z Warszawy, czy będą mieli koteczki.

Poczekaj- do hodowli zawsze sie zdązy przeciez :) A ja myślę jak upiec dwie pieczeniae na jednym ogniu. Może być syberyjczykopodobny. Wiedziałam :)Znam ją. :)
Ona nie moze w pracu siedziec na forum,ale mam z nia kontakt.
Przepraszam za zamiesznie- może żle sie wyrazilam w pierwszym poście.

azis

Od: Śro cze 01, 2005 7:26

Post » Pt lip 29, 2005 13:23

nezumi pisze:ano bywaja do adopcji.
Myszka ma takiego kocurka. Po tacie persie ale z normalnym pyszczkiem i poldluga sierscia.
Piekny i pregowany. Okolo 2miesieczny.
Niestety niewidomy...Ale czy to dla kolezanki jakis problem? Moze sie zapytaj...;)
Kociak jest w tej chwili w Krakowie.

Nie wiem czy niewidomy koteczek byłby bezpieczny wśró takiej gromady jaką ona ma....

azis

Post » Pt lip 29, 2005 14:57

Ja mam syberyjczykopodobnego z ogłoszenia w GW od wolontariuszki Canisu. Jego poprzednia właścicielka zmarła i kocurek (miał wtedy 7 m-cy) potrzebował nowego domu. Tak więc czasem można trafić i na koty półdługowłose w ogłoszeniach. :lol: Tym niemniej jak go brałam to nie miałam pojęcia jak wygląda - wiedziałam tylko, że jest buraskiem i ma dłuższą sierść, a ja jestem wielbicielką burasków właśnie (jak zresztą widać w podpisie). To, że jest syberyjczykopodobny stwierdziłam po wystawie, na której pokazywałam jego zdjęcia hodowcom kotów półdługowłosych i to oni stwierdzili, że wygląda jak syberyjczyk. Tak więc szukaj, może będziesz miała szczęście. :lol: :lol: :lol:
Obrazek

kociabanda

Od: Śro gru 01, 2004 14:35

Post » Pt lip 29, 2005 15:21

kociabanda pisze:Ja mam syberyjczykopodobnego z ogłoszenia w GW od wolontariuszki Canisu. Jego poprzednia właścicielka zmarła i kocurek (miał wtedy 7 m-cy) potrzebował nowego domu. Tak więc czasem można trafić i na koty półdługowłose w ogłoszeniach. :lol: Tym niemniej jak go brałam to nie miałam pojęcia jak wygląda - wiedziałam tylko, że jest buraskiem i ma dłuższą sierść, a ja jestem wielbicielką burasków właśnie (jak zresztą widać w podpisie). To, że jest syberyjczykopodobny stwierdziłam po wystawie, na której pokazywałam jego zdjęcia hodowcom kotów półdługowłosych i to oni stwierdzili, że wygląda jak syberyjczyk. Tak więc szukaj, może będziesz miała szczęście. :lol: :lol: :lol:

Bywają takie kotki, nawet częto... Problem tylko, że to nieczęsto są kocięta. Moze koleżanka zdecydowałaby się na podrostka...? O takiego chyba łatwiej.
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Od: Wto lip 20, 2004 9:15

Post » Sob lip 30, 2005 20:35

Ja bym wzięła i dorosłego - takie są najbiedniejsze, bo nikt ich nie chce.

paprotka

Od: Sob lip 30, 2005 20:16

Post » Pon sie 01, 2005 7:13

paprotka pisze:Ja bym wzięła i dorosłego - takie są najbiedniejsze, bo nikt ich nie chce.

Ja tez bym wzieła, ale nie mogę sie wypowiadać w imieniu koleżanki. Chociaż jak ją znam, to myślę,że na takiego "do roku" dałaby się namówić... :)

azis

Post » Pon sie 01, 2005 9:37

Przed chwila się dowiedzialam,że koleżanka w czasie weekendu już "zarezerwowała" sobie kociaka. Tak wiec dziękuje za informacje wszystkie.

azis

[poprzednia]