Remontu współczuję

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Annaa pisze:jolabuk5 pisze:A to jest wspólnota czy spółdzielnia?
Z tego co wiem to spółdzielnia
jolabuk5 pisze:Annaa pisze:jolabuk5 pisze:A to jest wspólnota czy spółdzielnia?
Z tego co wiem to spółdzielnia
Oj, to rzeczywiście nie ma szans na negocjacje. Wspólnoty też raczej nie zmieniają decyzji, ale już ze spółdzielnią to w ogóle trudno gadać, to takie "państwa w państwie"![]()
Dobry pomysł z zabawką dla Foresta - bezkosztowa, a kotek miał zajęcie
Annaa pisze:Informacje z frontu żywieniowego.
Chłopaki już pogodzili się z tym, że mięsa nie ma i muszą jeść puszki.O ile jeszcze niedawno przybiegali głodni do misek i odchodzili rozczarowani nic nie jedząc, to teraz wszystko jest ładnie zjadane.Czasem na dwa lub trzy podejścia, ale już nie wyrzucam jedzenia.
Tak czytam, że dużo ludzi ma problem z przestawieniem kotów.
Pisałam wcześniej, że jest coś co bardzo mnie martwi.Otóż na drzwiach klatki schodowej pojawiła się informacja o planowanym za tydzień![]()
docieplaniu bloku.Każą usunąć wszystko z balkonów.Będę musiała zdemontować siatkę i nie będzie można korzystać z balkonu![]()
Przeraża mnie ta perspektywa, zwłaszcza, że jest bardzo gorąco i zapowiadają zbliżające się jeszcze większe upały.
Śpię przy otwartym balkonie, Forest też spędza tam całe noce i nie wyobrażam sobie tego, że mam mu nagle to odebrać![]()
Nie potrafię żyć bez otwartych okien, bez dostępu świeżego powietrza.A jeszcze całe lato przed nami.
Przez ostatnie miesiące obserwowałam remont sąsiedniego bloku.Trwał i trwał.Okna oklejone folią, pozamykane.
Współczułam mieszkańcom, a to była zima i wiosna.A jak przeżyć coś takiego upalnym latemudusimy się
![]()
Na dodatek mam na balkonie kilka skrzynek i donic z pomidorami.I zastanawiam się co z tym zrobić.Mam przenieść je do mieszkania i ustawić na panelach?
Jestem wkurzona, wszystko ładnie rośnie i zmarnuje się
Bardzo zły czas wybrali na ten remont
madrugada pisze:
"Dzieci" lubią się taplać w wodzie
Wojtek pisze:Bardzo się zachlapał?
jolabuk5 pisze:
Dobry pomysł z zabawką dla Foresta - bezkosztowa, a kotek miał zajęcie
Katarzynka01 pisze: Problem najgorszy pojawił się później, mianowicie zabezpieczenie balkonów (a były dwa) zgodnie z zasadą obowiązującą po termoizolacji budynku - nie wolno naruszyć elewacji. To jest niestety znacznie kosztowniejsza impreza niż zwykłe zabezpieczenie.
Annaa pisze:Dziś mimo, że jest pochmurno to jest gorąco, duszno i parno.
Myślałam przez chwilę, że będzie padało...tak ciemno się zrobiło, ale rozeszło się po chwili.
Chłopaki nie chcą jeść, ledwo co rano skubnęli.
Wiem, że mięso byłoby chętnie zjedzone...
I zrobiłam dzieciakowi taka atrakcję na balkoniezabawki w wodzie, podobało mu się.
Annaa pisze:Katarzynka01 pisze: Problem najgorszy pojawił się później, mianowicie zabezpieczenie balkonów (a były dwa) zgodnie z zasadą obowiązującą po termoizolacji budynku - nie wolno naruszyć elewacji. To jest niestety znacznie kosztowniejsza impreza niż zwykłe zabezpieczenie.
Co to znaczy ? Że nie można wkręcić kołków ?
Ten blok już jest ocieplony i były wkręcone kołki w styropian.
Katarzynka01 pisze:
Nie bardzo rozumiem co to znaczy, że będą ocieplać budynek drugi raz? Czy to oznacza, że ocieplenie jest w trakcie i się nie zakończyło?
Annaa pisze:Katarzynka01 pisze:
Nie bardzo rozumiem co to znaczy, że będą ocieplać budynek drugi raz? Czy to oznacza, że ocieplenie jest w trakcie i się nie zakończyło?
Blok jest ocieplony, na balkonie i przy oknach jest warstwa styropianu, dlatego byłam zaskoczona informacją o remoncie.
Rozmawiałam też z sąsiadem który mieszka tu dłużej i tłumaczył to mniej więcej tak, że może warstwa ocieplenia jest zbyt mała, albo że było to zbyt dawno. Może zmieniły się przepisy ?
Nie wiem o co chodzi.W każdym razie w bloku jest sporo balkonów z siatkami, kratami lub zabudowanych.
Jakoś nie słyszałam, żeby ktoś miał z tego tytułu problemy.
W sumie mój balkon jest prosty do osiatkowania, więc po remoncie nie powinno być problemu.
Teraz sam remont jest dla mnie problemem
Katarzynka01 pisze:Annaa pisze:Katarzynka01 pisze:
Blok jest ocieplony, na balkonie i przy oknach jest warstwa styropianu, dlatego byłam zaskoczona informacją o remoncie.
Rozmawiałam też z sąsiadem który mieszka tu dłużej i tłumaczył to mniej więcej tak, że może warstwa ocieplenia jest zbyt mała, albo że było to zbyt dawno. Może zmieniły się przepisy ?
Nie wiem o co chodzi.W każdym razie w bloku jest sporo balkonów z siatkami, kratami lub zabudowanych.
Jakoś nie słyszałam, żeby ktoś miał z tego tytułu problemy.
W sumie mój balkon jest prosty do osiatkowania, więc po remoncie nie powinno być problemu.
Teraz sam remont jest dla mnie problemem
Lepiej się zorientuj, jakoś ostrożnie, żeby nie narobić sobie problemów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Meteorolog1, Silverblue i 28 gości