Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewkkrem pisze:Ech, zazdrość zżera. Piękne miejsca można znaleźć w Polsce.
Mnie jednak nachodzi refleksja, że nawet najpiękniejsze dzieła stworzone przez człowieka nie mogą równać się z pięknem przyrodyMnie najbardziej urzekły kwietne ogrody (nooo, wiem, że człowiek pomógł).
![]()
Też chcę zobaczyć "na żywo" . Nie tylko ogrody
MaryLux pisze:ewkkrem pisze:Ech, zazdrość zżera. Piękne miejsca można znaleźć w Polsce.
Mnie jednak nachodzi refleksja, że nawet najpiękniejsze dzieła stworzone przez człowieka nie mogą równać się z pięknem przyrodyMnie najbardziej urzekły kwietne ogrody (nooo, wiem, że człowiek pomógł).
![]()
Toż widziałaś dziś ogrody w Ciechcinku
madrugada pisze:Dolny Śląsk jest piękny. Kiedyś w dwa tygodnie objechaliśmy kilkadziesiąt tamtejszych zamków. Największe wrażenie zrobiły na mnie dwa: zamek Marianny Orańskiej w Kamieńcu Ząbkowickim (wtedy w początkowej fazie odbudowy) i całkowicie odrestaurowany zamek, a właściwie pałac w Kliczkowie. Tam w ogrodzie dawni właściciele urządzili cmentarz swoich koni. Chyba jedyny taki w Polsce.
madrugada pisze:Dolny Śląsk jest piękny. Kiedyś w dwa tygodnie objechaliśmy kilkadziesiąt tamtejszych zamków. Największe wrażenie zrobiły na mnie dwa: zamek Marianny Orańskiej w Kamieńcu Ząbkowickim (wtedy w początkowej fazie odbudowy) i całkowicie odrestaurowany zamek, a właściwie pałac w Kliczkowie. Tam w ogrodzie dawni właściciele urządzili cmentarz swoich koni. Chyba jedyny taki w Polsce.
Nul pisze:madrugada pisze:Dolny Śląsk jest piękny. Kiedyś w dwa tygodnie objechaliśmy kilkadziesiąt tamtejszych zamków. Największe wrażenie zrobiły na mnie dwa: zamek Marianny Orańskiej w Kamieńcu Ząbkowickim (wtedy w początkowej fazie odbudowy) i całkowicie odrestaurowany zamek, a właściwie pałac w Kliczkowie. Tam w ogrodzie dawni właściciele urządzili cmentarz swoich koni. Chyba jedyny taki w Polsce.
No popatrz, zamek Marianny Orańskiej to mój ulubionyNawet go wczoraj wspominałam, tzn. opowiadałam o nim koledze
jolabuk5 pisze:Piękne wycieczki robicie!![]()
MaryLux pisze::201461![]()
ewkkrem pisze:Ech, zazdrość zżera. Piękne miejsca można znaleźć w Polsce.
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości