Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 29, 2023 23:14 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Chikita pisze:Jesu zastrzelcie mnie :roll:
Pojechałam z kotą na jej pierwsze USG w życiu, w sumie kontrolnie warto było zrobić aby sprawdzić czy jest coś w brzuszku co może ją boleć, że nie robi qpy i tak po prostu kontrolnie, bo nigdy pełnego nie miała. Tylko pęcherz aby pobrać siku. Nie było nic, oprócz pełnego żołądka na pół monitora :wink: i trochę qpy- właśnie te trochę którego nie chce wypchnąć. Jedyne co mi przychodzi teraz na myśl to jakiś uraz, może w trakcie leczenia ropnia coś mocniej zabolało, może w środku to się dłużej goiło i mogło lekko drażnić i teraz unika. O tyle dobrze, że wiem, że nie ma nic w środku i nic sie tam nie dzieje. W czwartek idziemy zrobić jonogram i kota przebadana od każdej możliwej strony. Jak nigdy. Pierwszy raz w życiu ma full komplet badań oprócz sikow, bo za każdym razem jak idziemy ona jak na złość ten pęcherz opróżnia.
Nie polubiłam tej lecznicy. Kolejka, głośno, poczekalnia na dwie osoby. Koszmar. Za bardzo przyzwyczaiłam się do naszej gdzie wizyty umawiane na godziny, w poczekalni pusto, cicho, każdy zwierz w oddzielnym gabinecie. Tutaj jeden gabinet przechodni i dwa zwierzaki obok siebie. Moja nigdy się tak nie trzęsła jak dzisiaj.

Byłam w strasznym gabinecie :placz: mam wygolony brzuszek :placz:
Ale muszę się pochwalić, bo Duża w trakcie odgracania znalazła mój mięciutki kocyk i położyła na balkonie :1luvu:
Obrazek
Mówi, że to jakiś świąteczny z zooplusa, ale nie pamieta czy to gratis czy kupiła, podobno z niego nie korzystałam, schowała i o nim zapomniała :evil: jak schowala to przecież nie mogłam korzystać.
Chiko

Biedna Chiko, takie traumatyczne przeżycia :strach:
Po raz kolejny czytam o wygolonym brzuszku do usg. Moje koty wielokrotnie miały robione usg, ale nigdy nie były golone.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Wto maja 30, 2023 0:15 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Sabcia też miała wygolony brzuś po usg. Inne moje kotki też.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto maja 30, 2023 5:01 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Miau, pięknie zjadłam śniadanko, gotowanego ciepłego pstrąga :catmilk:
Miaumiziam Sabciu, Chiko, Kubusiu, Ciocie
Ciociu pibon, Ciociu Annaa dla Was specjalne mizianko.
Lacia

ps. Chiko, moja Zuzia miała tak wygolony brzuszek, że jej pół roku nie zarósł :( Ciekawe od czego to zależy czy weci golą i jak mocno golą? od jakości sprzętu? czy od jakości weta?

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Wto maja 30, 2023 6:40 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Właśnie się kiedyś zastanawiałam, czy nie wrzucić na miau pytania, od czego zależy, czy golą brzuszek, czy nie…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto maja 30, 2023 7:03 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Anna2016 pisze:Miau, pięknie zjadłam śniadanko, gotowanego ciepłego pstrąga :catmilk:
Lacia

ps. Chiko, moja Zuzia miała tak wygolony brzuszek, że jej pół roku nie zarósł :( Ciekawe od czego to zależy czy weci golą i jak mocno golą? od jakości sprzętu? czy od jakości weta?

Łateczko, jak nas cieszy, że pięknie zjadłaś :201461 :201461 :201461

madrugada

Post » Wto maja 30, 2023 8:59 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Anna2016 pisze:Miau, pięknie zjadłam śniadanko, gotowanego ciepłego pstrąga :catmilk:
Lacia

Łateczko, jakie wspaniałe wieści :1luvu: :ok:

U nas,koty też już dawno po śniadanku :catmilk:

Miłego dnia dla wszystkich :1luvu: :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto maja 30, 2023 9:57 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Nul pisze:Właśnie się kiedyś zastanawiałam, czy nie wrzucić na miau pytania, od czego zależy, czy golą brzuszek, czy nie…

chyba od sprzętu jakim robia usg
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto maja 30, 2023 12:01 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

mir.ka pisze:
Nul pisze:Właśnie się kiedyś zastanawiałam, czy nie wrzucić na miau pytania, od czego zależy, czy golą brzuszek, czy nie…

I może od umiejętności weta też?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto maja 30, 2023 12:54 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

:oops:
Co mam zrobic? Lucas sr... wszedzie. Zalozyc jakis nowy watek ? Moze ktos ma jakis pomysl? Tylko plakac mi sie chce. :cry:
Niby jedna "kupa" na dzien ale... sil mi brak.
Lucas 2014

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Wto maja 30, 2023 16:28 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

lucas 2014 pisze::oops:
Co mam zrobic? Lucas sr... wszedzie. Zalozyc jakis nowy watek ? Moze ktos ma jakis pomysl? Tylko plakac mi sie chce. :cry:
Niby jedna "kupa" na dzien ale... sil mi brak.
Lucas 2014

A co na to wet? Może to problem zdrowotny? Moja Freya też się załatwiała wszędzie, miała guz wątroby.

madrugada

Post » Wto maja 30, 2023 17:33 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

jolabuk5 pisze:
mir.ka pisze:

I może od umiejętności weta też?

Nigdy nie zdarzyło mi się aby USG było bez golenia. Takie krótkie aby sprawdzić pęcherz to tak, ale i Bąbel i piesy zawsze z gołymi brzuchami. Może od praktyki lekarza ? Każdy na wszystko ma swoją metodę. Gole brzucho to trochę lepiej w ten ukrop :wink:

A qpa jest cała, taka jak zwykle ? pupa nie boli ? Zajrzyj pod ogon, lekko dotknij aby sprawdzić czy zareaguje bólowo. Moze dostał lekkiego zaparcia, zabolało i robi tam gdzie nie boli.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Wto maja 30, 2023 18:16 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Chiko. Wiesz ty co? Dzisiaj u nas było zamięszanie! Ja nie rozumię po co Duże wpuszczają do domciu opcych. Przylazł do nas dzisiaj takowy opcy, cosik grzebał w łazienku, miał okropecznie wielgaśną torbę, poniuchałam i popaczałam jak wylazł na chwilkę. A jak wrócił to znowuż rozsądmnie potuptałam za wersalku. Na szczęście w końcu se polazł ten opcy i możmna było normalmnie wyjść.
Książniczka Ofelja

1. ktoś kiedyś na forum pisał o goleniu brzuszka do usg, podobno to zależy od sprzętu, przy nowszej aparaturze podobno nie trzeba już golić.
2. lucas 2014 - przestaw Lucasa na barfa, będzie kupkać co drugi dzień :wink: (wiem, czarny humor).
Może zmiana kuwety albo żwirku by się przydała? Przebadanie kupalka? Albo i całego kota?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto maja 30, 2023 18:39 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Ofelja Ty nawet nie wiesz co tu się wyrabia ! Wszędzie jakieś dziwne paczki, puszki, folie w których Duża nie daje się chować , a niedawno u nas było czterech obcych i wynieśli moje szafy. I jak z nimi wyszli to już nie wrócili. Wszędzie jakieś zaklejone pudła i nie można zobaczyć co jest w środku i jeszcze ta histeryczka zabiera mnie do tego śmierdzącego pokoju gdzie mnie dotykają, a wczoraj to już w ogóle ogolili mi brzuszek i jestem toples, widać moje cycuszki :oops: . I sama siedzi i się wkurza, bo bałagan, nie wie co gdzie schowała i mówi, że jej się odechciało tego remontu. Mi od początku się nie chciało.
I jeszcze jutro ma jakiś obcy przyjść, bo się jej piekarnik popsuł którego w sumie praktycznie nie używa.
Chiko

Chikita

Post » Wto maja 30, 2023 18:53 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Chiko. Skądal gini skądala u cię! Miauknij swojej Dużej że jak się nie uspokoi z tymi remątami to ją wyrzucisz z domciu i będzie bezdomciowa!
No i musi ci konieczmnie dać ubranko. No bo jak to kotku ma tuptać z gołym bjustę, tym więkcej jak po domciu łażą opce człowieki :strach:
A tak wogóle to czeba zatelefonić do TOZa. Kto ma telefona?
Książniczka Ofelja oburzona

U nas na szczęście to była tylko drobna naprawa kapiącego kaloryfera, ale czeka nas w tym roku wymiana drzwi wejściowych i malowanie przedpokoju, a może i kuchni. Też będzie trochę stresu dla kotów.
Duża
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto maja 30, 2023 19:19 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Ofelja ona mówi, że na pół miesiąca jesteśmy bezdomne :strach: w sobotę jacys obcy nas wyrzucają :strach: nie wiem nawet gdzie mnie Duża zabiera i siebie. Dzisiaj powiedziała, że będziemy pod mostem mieszkać, a ja nie wiem o co chodzi i nie rozumiem.
Chiko

Mam 2,7 litra farby Tikurilla Jula. Jest świetna do kuchni, do innych miejsc zreszta też. Została mi cała puszka, mogę odsprzedać, bo ja nie zużyje. Pewnie dużo zostanie też białej Optiva i będę szukać kupca.
Kupiłam tyle ile powiedziała ekipa po czym uzmysłowiłam sobie, że Tikurilla jest piekielnie wydajna.
Tęsknie za szafami :(

Chikita

[poprzednia][następna]