Byłam z nią w czwartek i nie dostała nic
Moze dostanie coś w ten czwartek - poproszę o wzięcie wymazu z noska
Dziuni nie wdrożono żadnego leczenie. Nadal mam ją obserwować .....
Natomiast ja przez 30 min byłam instruowana jak podać kotu leki wziewne, gdyby stan się pogorszył (?!)
Kupiłam kotom taurynę i lek na stawy (polecony mi oprzez Mirkę) oraz kropelki do oczu.
Wpuszczam je nie tylko Tymonowi, ale tez i Dziuni, bo moim zdaniem ona jest po prostu zaglucona. Gdy glutów nazbiera się więcej wtedy próbuje to odkaszlnąć
Od ostatniej wizyty tj od 20.04 Dziunia zakasłała 1 raz - w niedzielę, a dzisiaj rano zwymiotowała (mąż to widział)
Od paru dniu zakraplam jej kropelki do oczu .... i czekam na efekt ....
Dziunia zaczęła nawet zjadać troche mokrej karmy i znacznie mniej spi ... to cieszy ....
W ostatnich badaniach miała ciut za niskie RDW, co oznacza:
Obniżenie wartości białych krwinek (leukopenia) może świadczyć o chorobie zakaźnej, wirusowej, o zaburzeniu funkcjonowania szpiku,
a także o chorobie nowotworowej oraz kociej białaczce. U młodych kotów leukopenia jest patognomicznym objawem zakaźnej choroby zwanej panleukopenią. Obniżone też miała płytki:
Zmniejszona ilość płytek we krwi (trombocytopenia, małopłytkowość) może świadczyć o pasożytach krwi, chorobie nowotworowej, chorobie autoimmunologicznej, chorobie szpiku kostnego a także o chorobach wirusowych Z tego co pamietam w roku 2017 miała podobne wyniki i brała wtedy parę lat lek Prednicortone. Odstawiony w 2022, bo wyniki były już w normie