Do dziś nie daje mi spokoju co zrobiliśmy jeżykowi 50 lat temu. Dobrze czy źle

Jeżątko, Nolisiu, kolonistki i madrugado, wszystkiego najlepszego

MaCiuś + koty + duża

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewkkrem pisze:Jeż, jeżynka, śliczne zwierzątko![]()
Do dziś nie daje mi spokoju co zrobiliśmy jeżykowi 50 lat temu. Dobrze czy źle. Mój brat, wtedy podrostek, znalazł w listopadzie małego jeżyka w lesie i ... przyniósł do domu. Jeż przeżył zimę u nas, nie zasnął na zimę, pakował się nocą do łózka, jadł tylko ser biały i jabłka. Cały czas miał biegunkę ale wtedy nie było internetu, wiedzy i ... kociego żarcia
. Wiosną, jak już było ciepło wynieśliśmy jeżyka do lasu. Nie wiem, czy pomogliśmy jeżykowi czy wręcz przeciwnie
.
Jeżątko, Nolisiu, kolonistki i madrugado, wszystkiego najlepszego![]()
MaCiuś + koty + duża
Annaa pisze:
Śliczny jeżyk
madrugada pisze:Teraz rozkoszuję się błogim spokojem z tylko jednym kotem. Jestem minimalistką, jeden mi wystarczy![]()
madrugada pisze:Już wiem, że to jest jeż pigmejski. Bardzo ciepłolubny, wymaga temperatury 25 st.C. W domu ma specjalną lampę do nagrzewania, albo wyleguje się pod kaloryferem.
Chrupcia jest bardzo fajna, ale potwornie brudzi.
zuza pisze:A czemu w szafie? Chowa sie czy lubi?
madrugada pisze:zuza pisze:A czemu w szafie? Chowa sie czy lubi?
Ostatnio tam ma swoją miejscówkę. Ma takie fazy, przez kilka tygodni układa się w jednym miejscu, a potem zmienia na inne.
Annaa pisze:madrugada pisze:Teraz rozkoszuję się błogim spokojem z tylko jednym kotem. Jestem minimalistką, jeden mi wystarczy![]()
Spokój to cenna rzecz
madrugada pisze:Już wiem, że to jest jeż pigmejski. Bardzo ciepłolubny, wymaga temperatury 25 st.C. W domu ma specjalną lampę do nagrzewania, albo wyleguje się pod kaloryferem.
Chrupcia jest bardzo fajna, ale potwornie brudzi.
Jeżyki są bardzo fajne, miłe i pożyteczne, ale z tego co czytam na grupie na FB to wszystkie są flejtuchami, taka ich natura
jolabuk5 pisze:madrugada pisze:zuza pisze:A czemu w szafie? Chowa sie czy lubi?
Ostatnio tam ma swoją miejscówkę. Ma takie fazy, przez kilka tygodni układa się w jednym miejscu, a potem zmienia na inne.
Zupełnie jak Sabcia. Inne kotki też tak robią, ale Sabcia szczególnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Marmotka, Tygrysiątko i 165 gości