OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 06, 2023 6:31 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Rano widziałam srokę jak niosła w dziobie kawałek "drąga". Niby to była witka ale jak dla takiego ptaka to było mocno niewygodne. Przeszkadzało ptakowi swobodnie unosić się. Wyglądała jak kobietka wracająca ze sklepu z siatami.
Gdy wychodzę po ciemnicy to tylko sroki słychać. Jedyne ptaki już nadające swoje racje na całą okolicę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw kwi 06, 2023 11:02 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Przyleciały wreszcie grzywacze. Moje piękne grzywacze. Niestety, pogoda nie rozpieszcza je. A wycięte głowy drzew odsłoniły gniazda. Które w większości zostały zniszczone.
Moje ulubione ,z lasu, w ogóle straciły swoje tereny i drzewa bo ludzie wszystko wycięli stawiając koszmarek zwany domem otoczony gołym powietrzem. Sosny, krzewy, piękne modrzewie, kochana wisienka... Już zutylizowane zostały.
Osiedlowe, te sprzed bloku, dobrze wyglądają. Zrobiły się "pełne" i większe. Jest ich trójka. Wygląda na to ,że dziecko tamtoroczne z nimi wróciło. Jest już wielkości rodziców.
To dostojnicy ubrani w szlachetne szaty otoczone białą kryza. Dyskretne kolory i połysk piór jest niezwykle piękny. Wyglądają jak dyskretnie eleganccy urzędnicy z dworu Ludwika 16. Mają dostojny charakter i elegancki sposób poruszania się. Kroczą a nie podskakują jak wrony czy sroki. Nie mają genu "zbieracza i przekupy". Ptaki w ogóle nie są zainteresowane śmietniskami, nie grzebią w koszach i pojemnikach, nie rozwłóczają śmieci, nie rozłupują suchego chleba i wyrzuconej żywności. Nie wrzeszczą i nie kłócą się między sobą i innymi ptakami. Zbierają ziarno i drobne pełzacze. Chowają dzieci w spokoju i wzajemnym podziale obowiązków. W powietrze unoszą się z lekkim świstem. Na ziemi wyglądają jak obłe kartacze. Gdy wzbiją się w powietrze dryfują jak sterowce.
Nie doceniamy ich piękna. Nie rzucają się w oczy. Ludzie przechodzą obok i nawet nie zwracają uwagi na majestatyczne ptaki spacerujące w trawie.
Ostatnio edytowano Czw kwi 06, 2023 18:17 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Czw kwi 06, 2023 17:00 Re: OTW23- Sorreczek (*)

U na rano śnieg z deszczem, a teraz od kilku godzin deszcz.
Nawet zmokłej kury nie uświadczysz.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw kwi 06, 2023 18:24 Re: OTW23- Sorreczek (*)

meg11 pisze:U na rano śnieg z deszczem, a teraz od kilku godzin deszcz.
Nawet zmokłej kury nie uświadczysz.

Też u nas paskudnie. Deszcz, śnieg, grad, wiatr...
Obrazek

ASK@

Post » Czw kwi 06, 2023 18:32 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Pięknie piszesz o ptakach i to prawda, że ludzie w większości ich nie zauważają :(
Pogoda paskudna, depresyjna.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt kwi 07, 2023 7:20 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Dziś rano do siedzącej na kibelku Ricie powiedziałam "Sorruś złaź" i wyciągnęłam rękę by pomiziać futerko. Tak odruchowo. Coś wskoczyło a ja malowałam się.
To on często towarzyszył mi w szykowaniu się do pracy. Nie było to stałe. Ale miał dni gdy z brodzika, podłogi czy w drzwiach przesiadywał i przyglądał się. Radził jak mam kreski stawiać i tapirzyć włosy. Wystarczyło słowo i głask by sobie poszedł do swoich spraw. Lub wyjęcie lakieru odnosiło taki sam skutek :mrgreen:
Wszystko się skończyło.
...

Jeże obudziły się. :strach: Gang zaatakował i zdemolował jadłodajnię pod podłogą. Widać serwowane dania nie pasowały im bo niezły kipisz zastałam. Tylko one takie akcje najazdowe potrafią przeprowadzać :placz:

Dziś wyszłam deczko później. Zajęło mi trochę czasu wieszanie jabłek, słoniny i zmiany wody u ptaków. Zanim dotarłam do lasu było pół godziny opóźnienia. Wypłoszyłam kota biało burego, który wyżerał resztki. zawsze daję dużo suchego więc jest co podjeść. Bieda, za wcześnie sie wybrał. O tej porze michy zawsze są pełne. Gruby był. Ale gruby bo spasł się? Gruby bo jest mieszkańcem bardzo odległych domów i wpada na przekąski? Gruby bo ... kocica? Nie widziałam go. Ale nie musiałam. Wiem ,że tam przychodzi wiele kotów. W tym z cmentarza.
Obrazek

ASK@

Post » Sob kwi 08, 2023 3:04 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Kolejny ranek.
Zdałam sobie sprawę, że nawet firanki nikt nie poprawił. Została odsunięta by kroplówkę małemu zaczepić. Leżał na stole. A jakże.
Odszedł a wszystko zostało jak jest.
Sobota. O tej godzinie było już "po wszystkim".
Wydaje się to takie odległe, nierzeczywiste a jadnoczesnie jakby przed chwilą się stało.
I ta tęsknota.
Ten ucisk w sercu.
Obrazek

ASK@

Post » Sob kwi 08, 2023 5:43 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Przykro się to czyta. Tęsknota jest straszna.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob kwi 08, 2023 9:06 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Sorruś (*)(*)(*)
Za Tęczowym Mostem nie ma już bólu.
Współczuję :( :( :(

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Sob kwi 08, 2023 12:57 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob kwi 08, 2023 18:49 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Czasem wydaje się, że 'tamten' czas jakby w ogóle nie istniał. Niby są zdjęcia, są filmiki, jest miseczka z kilkoma ostatnimi chrupkami które pokrył już kurz.....czasem przychodzi do głowy pytanie: co jest prawdziwe - to co teraz czy to co wtedy? między tymi dwoma jest przepaść - nie do przejścia.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie kwi 09, 2023 8:34 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 09, 2023 14:47 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Dziękuję za życzenia.
Kochani, życzymy Wam spokoju i radości.
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 09, 2023 15:13 Re: OTW23- Sorreczek (*)

Asiu
Zdrowia, spokoju, sytości, a z niespodzianek....wygranej w Lotto, zdrapkach, konkursach :201494 :piwa:

kajtek56

Od: Nie maja 04, 2008 10:11

Post » Nie kwi 09, 2023 16:29 Re: OTW23- Sorreczek (*)

kajtek56 pisze:Asiu
....wygranej w Lotto, zdrapkach, konkursach :201494 :piwa:

Musiałabym grać :mrgreen: A mnie szkoda forsy na kupony :oops:

Święta. Nie ma to tamto. Idziesz objuczona jak wielbłąd ,gdy ludzie szykują się do uroczystości. Wyglądałam marnie w rozczłapanych butach , obwieszona torbami i plecakiem. Około godziny 5.30 już robi się szarówka. Cisza wszędzie.Tylko ptaki świergolą. Aut niewiele. Nawet psiarzy nie spotkałam. Zaspali?

Każdego ranka płaczę. Idę swoje robić i płaczę.
Nie wiem dlaczego ale dziś w lesie zaczęłam wołać Sorrka. Zamglona okolica. Drzewa osnute parą. A ja czekałam, że on wyjdzie z tej mgły z tym swoim miaukiem i zmarszczonym noskiem. Nie wiem czemu tak zrobiłam. Nie wiem. Musiałam gdzieś wykrzyczeć tęsknotę i ból. Może gdzieś tam mnie słyszał.
Muszę pozwolić Mu odejść. Nie trzymać przy sobie. Muszę.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]