Radioterapia - Wasze doświadczenia.

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw mar 09, 2023 10:33 Radioterapia - Wasze doświadczenia.

Cześć,
Macie jakieś doświadczenie z radioterapią?
Kot kończy w poniedziałek kurs 16 naświetlań (rak jamy nosowej - w cyto adenocarcinoma, jednak nie jest to histpat więc nie jest to 100% rozpoznanie). Ten schemat leczenia z założenia ma szansę okazać się radykalnym i o mniejszym ryzyku powikłań - niskie dawki, częste kursy, możliwość dodatkowego doświetlenia centrum guza, później loży.
Pytam o ewentualne skutki uboczne, które mogliście zaobserwować po radioterapii głowy? - lista oczywiście długa, głównie powikłania z oka i przydatków oka.
Co sądzicie o RTWecie jako ośrodku radioterapii?

Jak wyglądał ewentualnie u Was schemat leczenia po kursie?

Mnie zaproponowano kontynuację meloksykamu przez 2 tyg, amoksycylinę jeszcze na 2 tyg. Okresowe wskakiwanie z Palladią. Zolendronic i Solencię raz na miesiąc i regularne kontrole wyników lab oczywiście.
Kontrola obszaru naświetlania (TK głowy i klatki - szukanie ewentualnego meta) po 3 miesiącach.

Wsumietoja

Od: Pt sty 20, 2023 18:59

Post » Pon mar 13, 2023 23:06 Re: Radioterapia - Wasze doświadczenia.

Podłączam się pod pytanie, ale widzę, że nikt nic nie pisze :( zdrówka dla kotka. Moja Mika najprawdopodobniej rak płaskonabł języka, czekamy na wynik histpat..

magdamobi

Od: Pt mar 10, 2023 16:18

Post » Wto mar 14, 2023 5:50 Re: Radioterapia - Wasze doświadczenia.

Dziękuję, ja również trzymam mocno aby jednak wynik był łaskawy.
Gdybyś chciała pogadać, zapytać o cokolwiek to zapraszam.

Wsumietoja

Od: Pt sty 20, 2023 18:59