Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 18, 2023 16:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Wiało, wiało, ale było ciepło i bardzo słonecznie. W jedną stronę nie musiałam pedałować :D Teraz już tak nie wieje, ale pada.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lut 19, 2023 7:53 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

No i chyba wiosna powiedziała nam "ciao" :wink: Jest zimno, będzie za chwilę padać. Koty uciekły z balkonu, nie to, co wczoraj, kiedy wygrzewały się w pięknym słońcu. Zjadły śniadanie, Frodo dostał antybiotyk. Zaraz będę szykować ziarno dla gołębi, jedzenie dla Kulek i wsiadam na rower. Boję się, co tam zastanę i czy Jagódka przyjdzie, bo wczoraj jej nie było.

ewar

Post » Nie lut 19, 2023 10:16 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

No tak :wink: Jechałam w deszczu, a właściwie prowadziłam rower, a kiedy z powrotem podjechałam pod klatkę, to deszcz przestał padać.
Tym razem płyty były na swoim miejscu, miski też, puste. Czekała na mnie Jagódka i Sreberko. Jagódkę wygłaskałam, wytarłam, ale bardzo mokra nie była. Obejrzałam ząbki, ma śliczne i różowe dziąsełka. Wygląda na zdrową. Sreberko zjadła trochę, głównie mięso i pobiegła do parku. Przyzwyczaiła się, że tam też dostaje jeść. Czuje się chyba bezpieczniej, nie ma w pobliżu żadnego kota, ludzie też tamtędy rzadko przechodzą.

ewar

Post » Pon lut 20, 2023 10:52 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Dzisiaj znowu zimno i bardzo wieje :evil: Pojawiły się dwie łaciate siostry, troszkę zjadły, zostały wymiziane i poszły sobie pod samochód na parkingu. Tam też siedziała kocia mama. Odjechałam szybko, chciałam, aby zjadła. Sreberka dzisiaj nie było.

ewar

Post » Pon lut 20, 2023 11:20 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Obrazek
Miłego dnia.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lut 20, 2023 14:04 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Dziękuję :1luvu:
Byłam z Lucy w lecznicy. Kotka ma znów kiepskie oczko, musi dostawać steryd. Nie wiadomo, czy na nie widzi, nie da się tego stwierdzić, bo zaciska oczko. Nie wiem dokładnie, o co chodzi, ale tak usłyszałam od wetki. Na powiekach czy raczej spojówkach ma "kalafiory", zaczerwienione małe guzki. Kłopot jest też z uszkami, ma w nich grzyba i bakterie. Muszę jej zapuszczać preparat dwa razy dziennie. To będzie trudne, bo Lucy ma dość wszelkich zabiegów, broni się bardzo. Zapłaciłam 173 zł, a za tydzień kontrolna wizyta, z Frodo też. Kocia skarpetka chudnie w oczach, ale to nic, oby tylko koty były zdrowe. To znaczy, Lucy zdrowa nie będzie, chodzi bardziej o jej komfort życia.

ewar

Post » Pon lut 20, 2023 22:08 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Lucy, niech Ci będzie jak najlepiej!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto lut 21, 2023 8:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Dzięki :1luvu:
A to zdrowy ( odpukać!!!) Adaś
Obrazek
Frodo i Misza na jednym posłanku
ObrazekObrazek

ewar

Post » Wto lut 21, 2023 9:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

ewar pisze:Dzięki :1luvu:
A to zdrowy ( odpukać!!!) Adaś
Obrazek
Frodo i Misza na jednym posłanku
ObrazekObrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lut 21, 2023 11:23 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Wczoraj strasznie wiało i dzisiaj znowu płyta obok domku kociego leżała na ziemi. Zjawiły się trzy kotki, kociej mamy nie widziałam. Kotki jedzą już mniej, no może Sreberko więcej, ale boję się, że ona już może być w ciąży :( Jagódkę miałam na rękach, dopiero wtedy czuć, jaka ona jest malutka, taka kompaktowa. Brzuszek miała twardy, chyba od robali. Będę w lecznicy to pogadam, czy warto ją i Lilę odrobaczyć. Jakoś bezpiecznie, bo przecież ich nie zważę.

ewar

Post » Wto lut 21, 2023 17:13 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Za pogode i zdrowie futerek.
Jak zwykle, popodziwiam piekno modeli na zdjeciach.
Taki spokoj i pogoda z nich emanuje :).

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Wto lut 21, 2023 21:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Takie to ładne: łapka przełożona przez drugiego kotka.
Hm, łapka przełożona… To brzmi jak jakaś szefowa łapek, prawda? :)

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro lut 22, 2023 7:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Bardzo lubię takie widoki. Niestety, teraz nie mam kotów, takich jak wcześniej, które pokotem leżały na kanapie, przytulone do siebie. Mam jednak duże stado, bo dziewięć kotów na małej powierzchni. Nie jest to dobre ani dla nich, ani dla mnie, ale cieszę się, że jest spokój, że koty nie walczą ze sobą. Nawet Michasia jakoś funkcjonuje. Nie ucieka już na szafę, śpi na fotelu i nie miaukoli pod drzwiami, żeby ją wypuścić. Jedynym jednak kotem, który szuka kontaktu z innymi jest Misza. Nawet z Gucią dotykali się pyszczkami. Misza każdemu kotu myje uszka, widziałam jak mył Frodo. Z Bratkiem i Adasiem bawi się pięknie, bo reszta kotów bardzo zabawowa nie jest.

ewar

Post » Śro lut 22, 2023 16:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Dzisiaj Dorota karmiła Kulki, były trzy kotki, jak zwykle. Były głodne, ładnie jadły. Jutro mój dyżur.
Teraz kilka razy dziennie muszę podawać leki, trzeba pilnować, żeby były podawane o określonej porze, zwłaszcza antybiotyk. Najgorzej jest z zakrapianiem uszek Lucy, kotka bardzo protestuje. Poza tym, wszystko idzie gładko, Frodo jest wspaniałym pacjentem, naprawdę.
Zaniosłam dzisiaj Zyziowi między innymi drapak. Może go zainteresuje, ale on z przyzwyczajenia chyba , sam znajduje sobie "zabawki" :wink: To tak jak Bratek. Fajne jest opakowanie po przysmaczkach, na przykład :mrgreen: A zabawek u mnie mnóstwo, muszę pochować gdzieś, bo na podłodze już nie ma miejsca. Za jakiś czas którąś zabawkę wyciągnę i stanie się wtedy atrakcyjna. Koty są czasem jak dzieci.

ewar

Post » Czw lut 23, 2023 7:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

maczkowa, dziękuję za uzupełnienie kociej skarpetki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zapowiada się ciepły dzień, mam nadzieję, że Kulki będą w komplecie. Podobno już w weekend zima ma zaatakować. Nic na to nie poradzimy.
Domowe koty najedzone, Bratek z Adasiem szaleją, ale zaraz je wypuszczę na balkon, wywietrzą się i pójdą spać. Reszta już drzemie. Leki podane, znowu Lucy protestowała przy zakrapianiu uszek. Oczko lepsze, zniknęły te czerwone kalafiory, ale oczko jest zamglone. Boję się, że ona już na nie nie widzi, albo tylko trochę :cry: W przyszłym tygodniu wizyta kontrolna, może dowiem się czegoś więcej. Frodo też odwiedzi lecznicę.

ewar

[poprzednia][następna]