Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 16, 2023 14:17 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

ewar pisze:Piękne słońce na balkonie, koty się wietrzą. Na razie balkon jeszcze nie urządzony, na to za wcześnie. Będę musiała kupić drapak, taki z budką, bo stary się zepsuł i wylądował na śmietniku.
Frodo dostaje leki, z tym problemu nie ma. Najgorzej jest z ząbkami, bo najpierw trzeba przejechać gazikiem po ząbkach, a potem podać preparat, a to niezbyt przyjemne.
Kulki nakarmione, oczywiście kocia mama się nie pokazała. Kotki jakby miały mniejszy apetyt, pozbędą się wkrótce zimowego tłuszczyku. To jeszcze nie w pełni wiosna, ale tuż, tuż..

Już ją widać. U nas dni są słoneczne, a w nocy przymrozki.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lut 16, 2023 16:42 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

U mnie na ogrodzie kwitną krokusy, przebiśniegi i oczywiście pierwiosnki więc na zachodzie chyba już wiosna.
Trzymam kciuki za wyleczenie Frodo i poglaszcz futrzaki ode mnie i moich 3 dziewczyn.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Pt lut 17, 2023 8:22 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Dziękuję :1luvu:
Koty najedzone, tak myślę. Dość ciepło dzisiaj, więc długo było otwarte okno, koty się wietrzyły. Zaraz wyjdą na balkon. Słońca nie ma, zapowiadają ulewy. Dorota zdąży chyba nakarmić Kulki przed deszczem.
Frodo ładnie łyka tabletki. Nie wiem, czy jest jakaś poprawa. Oby była, bo naprawdę spędza mi to sen z powiek. Kot jest przemiły, wyjątkowo miziasty, a tak ma wciąż pod górkę.
Zyzio u p.Izy szaleje. Ma się dobrze, je, kuwetkuje tak, jak trzeba. P.Iza jednak ma kłopot, bo Zyzio wciąż próbuje wydostać się na zewnątrz. Sprytny jest bardzo.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 17, 2023 9:57 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt lut 17, 2023 10:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Obrazek
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt lut 17, 2023 10:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Dziękuję :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Pt lut 17, 2023 12:46 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Misza w namiociku
Obrazek
Frodo miał ochotę połazić po balkonowej barierce
Obrazek
Zwykle to Adaś lubi wspinaczki, ale tym razem na parterze
Obrazek

ewar

Post » Pt lut 17, 2023 22:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Zdrowia, Frodeuszu!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob lut 18, 2023 8:16 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Dzisiaj strasznie wieje, ale jest ciepło. Chyba nie zdecyduję się jechać przez park, może być niebezpiecznie. Kulki chyba już nie potrzebują dużo jeść, czyżby traciły zimowy tłuszczyk? Dorota była u nich wczoraj rano i jeszcze po 15-ej i sporo jedzenia zostało. Na pewno potem jakieś głodne biedy tam przyjdą. Zobaczę, czy jedzenie zniknęło, podjadę tam niedługo.
Na balkonie piękne słońce, zaraz wypuszczę koty, niech się przewietrzą.

ewar

Post » Sob lut 18, 2023 8:58 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Bezia też mniej je, też mi się wydaje, że może to znak końca zimy.
Dobrze macie z balkonem… My się wietrzymy „przy pomocy okna”, już teraz może być dłużej otwarte, u nas też nieco cieplej.
No i wieje…

Edit: literówka. Bezia nie je mnie, tylko mniej… :)
Ostatnio edytowano Sob lut 18, 2023 15:11 przez Nul, łącznie edytowano 1 raz
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob lut 18, 2023 8:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Frodo nieco lepiej, skoro wycieczki po wysokosciach robi?
Za zdrowie, spokoj i wiosne, podeslalalbym krokusow, przebisniegow i zonkili.
Tulipany tez juz niesmialo zaczynaja wygladac.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Sob lut 18, 2023 11:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Istny armagedon dzisiaj :evil: Byłam u Kulek i się przeraziłam. Płyty osłaniające domek leżały na ziemi, miski porozrzucane, obraz nędzy i rozpaczy. Sreberko i Lila czekały na posiłek, zjadły szybko i gdzieś pobiegły. Nie było Jagódki ani kociej mamy. Posprzątałam, co się dało i odjechałam. Zajrzałam tam jeszcze po jakimś czasie i znowu jedna płyta była na ziemi. Wietrzysko straszne, nie jechałam przez park, bo się bałam naprawdę.
Domowe koty na balkonie, Frodo wygrzewa się na zewnętrznym parapecie, jest naprawdę ciepło. Frodo jest bardzo spokojnym kotem, więc trudno stwierdzić, czy tak ma, czy jest apatyczny. Zaraz będę go dręczyć, bo muszę przejechać gazikiem po ząbkach i podać preparat. To przykry zabieg dla kota, ale wyjścia nie ma.
Nie wiem jak długo uda mi się pisać na forum, bo mój komputer dogorywa :evil: , trzeba będzie kupić nowy. I tak narzekać nie mogę, bo nieźle się i tak trzymał.

ewar

Post » Sob lut 18, 2023 12:09 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lut 18, 2023 14:51 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

ewar

Post » Sob lut 18, 2023 16:45 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.Jest kocia mama!

ewar pisze:Istny armagedon dzisiaj :evil: Byłam u Kulek i się przeraziłam. Płyty osłaniające domek leżały na ziemi, miski porozrzucane, obraz nędzy i rozpaczy. Sreberko i Lila czekały na posiłek, zjadły szybko i gdzieś pobiegły. Nie było Jagódki ani kociej mamy. Posprzątałam, co się dało i odjechałam. Zajrzałam tam jeszcze po jakimś czasie i znowu jedna płyta była na ziemi. Wietrzysko straszne, nie jechałam przez park, bo się bałam naprawdę.
Domowe koty na balkonie, Frodo wygrzewa się na zewnętrznym parapecie, jest naprawdę ciepło. Frodo jest bardzo spokojnym kotem, więc trudno stwierdzić, czy tak ma, czy jest apatyczny. Zaraz będę go dręczyć, bo muszę przejechać gazikiem po ząbkach i podać preparat. To przykry zabieg dla kota, ale wyjścia nie ma.
Nie wiem jak długo uda mi się pisać na forum, bo mój komputer dogorywa :evil: , trzeba będzie kupić nowy. I tak narzekać nie mogę, bo nieźle się i tak trzymał.

Tak u Was wiało? 8O
u nas, a przynajmniej tam gdzie mieszkam, nie było źle, wiatr nie był mocny, choć ostrzegali
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]