Brak apetytu u kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 15, 2023 20:26 Re: Brak apetytu u kota

Kotka ma 2,5 roku. Dostała zastrzyk z Solensii 10 dni temu, ale że nie podziałał, to 5 dni temu dostała Diazepam, który zaczął działać po 2 dniach i paraliże ustąpiły. Wcześniej nie miała problemu z apetytem, nigdy nie miała biegunki, sikała też normalnie i piła wodę normalnie, a nie tak dużo jak teraz. Jutro jadę do weta z rana. Przy takiej ilości wypitej wody powinna chyba chodzić częściej do kuwety, a tak nie jest. Już nie wiem czy te zastrzyki jej nie zaszkodziły i pogorszyły jej stan. Czy kotka powinna dostać kroplówkę na wzmocnienie? Pytam was bo może ktoś miał podobne doświadczenia, a wiem że weterynarze potrafią walić leki bez zastanowienia. Rok temu jak byłam z nią u innego weta bo dostała zaparcia weterynarz dała jej kroplówkę z glukozą po której dostała wstrząsu i 3 dni nie mogła się otrząsnąć. Latała po domu jak opętana i nas nie poznawała. Już jestem wystraszona. Boję się że nic z tego nie będzie i nie uda się jej uratować.
Już kiedyś przeżyłam coś podobnego z kotem, który nagle dostał ostrej biegunki i zaczął sikać pod siebie. Poszłam do weterynarki, a ta nadawała mu jakiś zastrzyków wzmacniających i kot zdechł mi w drodze do domu.

Luna1992

Od: Nie sty 08, 2023 21:29

Post » Pon sty 16, 2023 1:17 Re: Brak apetytu u kota

Luna, dziewczyny juz tu pisały. Jeśli Twoje wpisy dotyczą jednej kotki, załóż jej jeden wątek (jesli 2 koty - 2 wątki), przeklej do niego wpisy z innych wątków, żeby jej stan był opisany w jednym miejscu. Kota nie da się diagnozować na podstawie pojedynczego objawu, trzeba mieć ogląd całości. Dopisz tam ogólne dane - wiek, waga. Wtedy forumowiczkom, które się znają na diagnostyce będzie łatwiej coś doradzić. W tej chwili opisy są w 4 wątkach, pytania i odpowiedzi się powtarzają.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia]