Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 05, 2023 8:03 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję za komplementy pod adresem Zyzia :1luvu: On jest cały rudy, nawet oczka ma w tym kolorze, tylko nosek różowy. Zyzio jest takim samodzielnym kotkiem, że się tak wyrażę. Sam znajduje sobie zabawki, potrafi upomnieć się o jedzenie, radzi sobie świetnie, jest grzeczny, nie boi się obcych, nie chowa się.
waanka pisze:Już martwię się tą nieobecnością Kociej Mamy.

To już miesiąc od kiedy jej nie ma :cry: Obawiam się, że już nie przyjdzie. Z tego, co usłyszałam, to ona od kilkunastu lat tam była, początkowo "mieszkała" pod olbrzymią tują, zanim znalazła sobie inne, bezpieczne schronienie. Nic nie wskazywało na to, że jest chora, ładnie wyglądała, była grubiutka, ale ....Z Sową pod hutą też tak było. Miała 13 lat, wyglądała na zdrową, a pewnego dnia zniknęła i więcej się nie pojawiła. Z Jadzią było inaczej, ona była bardzo chora :cry:
Dzisiaj ja karmię Kulki. Zawiozę im też jakieś zabawki. To może wydawać się dziwne, ale Lila i Jagódka lubią się bawić.Wędki nie zostawię, to niebezpieczne, ale może spodobają im się szeleszczące piłeczki. To też ulubiona zabawka Adasia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 05, 2023 9:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

No właśnie, taka delikatna koteczka, na zdjęciach wyglądała ładnie, ja w ogóle nie posądzałabym ją o taki wiek. Ale co zrobić. Szkoda mi jej bardzo.

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw sty 05, 2023 9:46 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:No i nakarmiła. Nie było tylko Sreberka, oczywiście kociej mamy też nie. To już miesiąc odkąd jej nie ma :cry: Koty nakarmione, wybawione. Po drodze Dorota wstąpiła do kotów obok jej bloku, które podkarmia. Była kotka i ów czarny łobuz, ale dzisiaj był bardzo grzeczny. Dostały surowe i gotowane mięso, wsuwały, aż miło.
Byłam u Zyzia, podcięłam mu pazurki. Nie podobało mu się to, ale bez problemu wykonałam manicure i pedicure :lol: Tabletkę na robaki łyknął koncertowo. Dostał zieloną, stylonową budkę i szeleszczące piłeczki, co mu przypadło do gustu. Zabawki na baterie, takiej z wyskakującą myszką się bał 8O Zrobiłam parę zdjęć, wkleję później. Takie sobie wyszły, bo kot nie miał ochoty pozować.
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kotek-pięknotek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ale ja wiadomo jestem nie obiektywna....bo rude jest piękne
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sty 05, 2023 10:03 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Szkoda bardzo Kociej mamy :placz:
Nie wiesz gdzie miała schronienie ?
Przecież powinien być jakiś ślad, nie rozpłynęła się, powinny być gdzieś zwłoki. :placz:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw sty 05, 2023 11:32 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw sty 05, 2023 12:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Gosiagosia pisze:Szkoda bardzo Kociej mamy :placz:
Nie wiesz gdzie miała schronienie ?
Przecież powinien być jakiś ślad, nie rozpłynęła się, powinny być gdzieś zwłoki. :placz:

Nie, Gosiu. Bardzo trudno znaleźć kocie zwłoki, koty odchodzą w samotności, szukają odosobnionego miejsca. Teren, gdzie ona bytowała jest ogromny, to dwa parki, las...itd. Kilkanaście lat temu odszedł kot p.Izy, Miki. Wcześniej przyprowadził Tino i zaraz potem wyszedł z domu i już nie wrócił. Szukałyśmy go wszędzie, nawet po śmietnikach i nic. Wydaje mi się, że on czuł, że odchodzi, nie chciał, by p.Iza została sama i dlatego przyprowadził Tino. Może to głupie, co piszę, ale takie odniosłam wrażenie. Miki nie był zdrowy, p.Iza nosiła go do weta, leczyła, ale był słabego zdrowia. To był krówek, z przewagą czarnego i miał nieco dłuższe futerko.
Byłam u Kulek, obie siostry się zjawiły, wymiziałam, wybawiłam się z nimi. Smakowało im surowe mięso najbardziej, ale mokrą karmę też jadły. Sreberka nie było, Dorota tam później podjechała, ale też kotki nie spotkała.
Dałam kotkom szeleszczącą piłeczkę, Jagódka parę razy ją pacnęła i tyle. Wędka zdecydowanie lepsza :lol:
W domu cisza, spokój, koty śpią najedzone i wywietrzone na balkonie. Zapowiadają powrót zimy, ma padać śnieg, ale chyba już takich opadów nie będzie. Oby.

ewar

Post » Czw sty 05, 2023 13:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Bratek z nową zabawką. Inne koty też ją lubią.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kocham dawać kotom nowe zabawki, bo naprawdę się nimi interesują :lol:
https://www.empik.com/frolicat-interakt ... -i-ogrod-p 8O 8O 8O Ale cena 8O

ewar

Post » Pt sty 06, 2023 10:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Pt sty 06, 2023 10:58 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ponury dzień dzisiaj. Nie pada, ale jest jakoś nieprzyjemnie. Dałam jak zwykle ziarno gołębiom, a potem podjechałam do Kulek. Spotkałyśmy się tam z Dorotą. Sreberko już czekała na drzewie koło domku, zjadła tylko trochę mięsa i pobiegła do siebie. Nie wiem, gdzie mieszka, oczywiście. Obie siostry jadły łapczywie, potem się z nimi chwilę pobawiłyśmy. Nie przypuszczałam, że Lila, w końcu dorosła kotka będzie się bawiła jak kociak :lol: , bo Jagódka to wiadomo. Obie są na razie tłuściutkie, zaczną tracić tłuszczyk na wiosnę.
Ugotowałam dobre skrzydełka, ale z domowych kotów tylko Frodo zjadł sporo ze smakiem. Lucy popiła trochę rosołku i na tym koniec. Teraz wszystkie śpią smacznie.

ewar

Post » Sob sty 07, 2023 7:31 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Chyba już koniec świąt, do Wielkanocy. Wolę taką normalność. Kulki dzisiaj nie dostaną mięsa, tylko gotową karmę. Będą mieć dzień bezmięsny. :mrgreen: Weekendowe zakupy zrobię po powrocie od moich bezdomniaczków.
Domowe koty już nakarmione, czekają aż otworzę okno i balkon na wietrzenie. Stado mi się podzieliło. Starsze koty są spokojne, właściwie całe dnie przesypiają, młode muszą się wyszaleć. Takie ich prawo. Dobrze, że mieszkanie poniżej stoi najczęściej puste, bo tupot kocich łapek mógłby być denerwujący dla sąsiadów. Na szczęście jakoś się wszystkie ze sobą dogadują, inaczej byłoby koszmarnie. Przyjaźni może nie ma, ale jest spokój. Tylko Misza klei się do innych kotów, głównie Mimka. Kochany kotek z niego, łagodny olbrzym.

ewar

Post » Sob sty 07, 2023 8:26 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Sob sty 07, 2023 11:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Bezdomniaki ogarnięte. Były tylko dwie siostry, Sreberko nie pojawiła się. Wie jednak, gdzie jest jedzenie, będzie głodna, to przyjdzie. Rano wszystkie miski są puste, co tam przychodzi na jedzenie? Nie wiem, ale pewno głodne, więc na zdrowie.
Postaram się złapać Sreberko, ale to będzie trudne, obawiam się. Jakby się udało, to stado byłoby zrobione. Stado, to może za dużo powiedziane, bo to tylko trzy kotki i niechby tak pozostało.

ewar

Post » Sob sty 07, 2023 11:39 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Będę tradycyjnie trzymać kciuki za łapanie srebrnej kotki :201461
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob sty 07, 2023 12:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

I ja potrzymam za Sreberko :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Sob sty 07, 2023 17:03 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Na razie jeszcze jej nie będę łapać, musi być nieco cieplej.
Dzisiaj zauważyłam przemiłą scenkę :lol: Koty leżały na kanapie i Frodo zbliżył się do śpiącego Adasia i zaczął go wylizywać po główce. Dotąd wydawało mi się, że Frodo nie przepada za innymi kotami, Adaś tak samo. Okazuje się, że trzeba czasu, aby móc coś powiedzieć o charakterze kotów. Ale się cieszę :lol:

ewar

[poprzednia][następna]