Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 ["Cat pictures, please"]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 31, 2022 16:22 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Obrazek
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob gru 31, 2022 18:22 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Udanego Sylwestra i Dobrego Nowego Roku!!!

Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sty 01, 2023 14:29 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

No i Kropkowa sesja AD 2022/3

Łapek i Kicia oczywiście nawet nie mieli zamiaru wziąć udziału w sesji, Mopika już nie ma, został Kropson. Ten zawsze chętnie pozuje, choć na ostatniej fotce się nabzdyczył, bo nie pozwoliłem mu wcisnąć się za wazon, co zapewne zakończyłoby się jego strąceniem....

Tak poza tym strzelano umiarkowanie, więc koty zniosły to całkiem nieźle, bardziej zestresowała je wizyta gości z półroczną dziewczynką, która najwyraźniej lubi koty, bo próbowała do nich raczkować. W efekcie Łapek i Kicia wleźli pod szafę, gdzie zresztą siedzili boczek w boczek i chyba się im to podobało. Ale nawet atencjusz Kropek wolal się oddalić.

Poza tym mamy wiosnę - 17 stopni, otwarty balkon, koty grzeją się na słońcu. No i dzień teoretycznie dłuższy, choć na razie tego za diabła nie widać.

A Kropkowi się podoba pod naszą nową choinką, bo teraz jest tam mniejsce, żeby mógł wleźć i się tam uwalić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sty 01, 2023 18:05 przez Lifter, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Nie sty 01, 2023 14:36 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Sesja zdjęciowa Kropka - nadzwyczaj udana :1luvu:
Bo i piękny model! :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sty 01, 2023 17:13 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Ładnie :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie sty 01, 2023 18:20 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Piękny Kropek!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie sty 01, 2023 21:38 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

jolabuk5 pisze:Sesja zdjęciowa Kropka - nadzwyczaj udana :1luvu:
Bo i piękny model! :201461

Oj tak :1luvu: model wyszedł cudnie :1luvu:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie sty 01, 2023 22:19 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter, przesadzasz, na zdjęciach piękny i szczupły kotek, taki w sam raz :ok: ! Top model! :P
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie sty 01, 2023 22:29 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

On ma niesamowity nosek :D .
Mam nadzieję, że najmłodszy gość nie wyżerał kotkom z miseczek? U mnie się taka sytuacja zdarzyła. Raczkujący maluch wyjadał kotom chrupki 8O . Nie zauważyliśmy ... usłyszeliśmy :D.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon sty 02, 2023 14:13 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

czitka pisze:Lifter, przesadzasz, na zdjęciach piękny i szczupły kotek, taki w sam raz :ok: ! Top model! :P

Bo tak kadrowalem, by nie widac bylo jak jest okrutnie spasiony... On wazy jakies 12 kg :strach: :oops: I mam wyrzuty sumienia, ze go do takiego stanu doprowadzilismy.

Swoja droga dzisiaj tez rano zaczal rzygac, cztery razy (bo on nie moze jak normalny kot rzygnac w jednym miejscu, tylko chodzi po mieszkaniu i to tu, to tam, tak z parominutowymi przerwami, tak po prostu ma). To juz drugi raz od 31.12 - ale ze w miedzyczasie przeciez jadl i nie rzygal, to nie zakladam, ze cos mu jest (bo i nie wyglada) a po prostu moze juz wiek, zbyt lapczywe jedzenie (bo dosc swieza karme zwrocil) etc.

Coz, jak to mówią buddyści "zła karma".
Obrazek

Lifter

Post » Pon sty 02, 2023 15:13 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter zrób coś z tą wagą bo to się bardzo żle skończy dla Kropeczka :evil: :twisted:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon sty 02, 2023 16:23 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Lifter pisze:
czitka pisze:Lifter, przesadzasz, na zdjęciach piękny i szczupły kotek, taki w sam raz :ok: ! Top model! :P

Bo tak kadrowalem, by nie widac bylo jak jest okrutnie spasiony... On wazy jakies 12 kg :strach: :oops: I mam wyrzuty sumienia, ze go do takiego stanu doprowadzilismy.

Swoja droga dzisiaj tez rano zaczal rzygac, cztery razy (bo on nie moze jak normalny kot rzygnac w jednym miejscu, tylko chodzi po mieszkaniu i to tu, to tam, tak z parominutowymi przerwami, tak po prostu ma). To juz drugi raz od 31.12 - ale ze w miedzyczasie przeciez jadl i nie rzygal, to nie zakladam, ze cos mu jest (bo i nie wyglada) a po prostu moze juz wiek, zbyt lapczywe jedzenie (bo dosc swieza karme zwrocil) etc.

Coz, jak to mówią buddyści "zła karma".

Ja wiem, że zdjęcia przekłamują, ale aż tak?
Od kilku lat obserwuję Kropka i nic. Musisz mi dać lekcję kadrowania, koniecznie :)

Co do rzygania to chyba osobnicze jest. Jak zaczynał rzygać Druś, to się zawsze kończyło u weta bo nie mógł przestać. Nigdy nie rzygał jak normalny kot. Cerenia (teraz prevomax) i problem idzie precz, bo mam nadzieję, że to nic poważnego
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pon sty 02, 2023 19:15 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Katarzynka01 pisze:Ja wiem, że zdjęcia przekłamują, ale aż tak?
Od kilku lat obserwuję Kropka i nic. Musisz mi dać lekcję kadrowania, koniecznie :)

Mam pewną praktykę w fotografii, że tak powiem. Umiem tak kadrowac by ukryc wady modela a wyeksponowac zalety. Ale daleko nie sięgając... Akurat Lapek dla kontrastu jest kotkiem drobnym z natury i szczuplym...

Obrazek

Co do rzygania to chyba osobnicze jest. Jak zaczynał rzygać Druś, to się zawsze kończyło u weta bo nie mógł przestać. Nigdy nie rzygał jak normalny kot. Cerenia (teraz prevomax) i problem idzie precz, bo mam nadzieję, że to nic poważnego

Kiedyś tego nie miał, ale chyba jednak powoli się starzeje, może żołądek już nie ten? Mopik miał podobnie, w młodości nic, a wraz z wiekiem się zaczęło rzyganko. A rok przed śmiercią rzygał już regularnie niemal codziennie, a nikt, żaden wet, nie potrafił odkryć dlaczego. Zaczęło się zaraz po tym jak wyszedł z ostrego zapalenia trzustki. Po powrocie do domu sprawdzalem tylko gdzie naszczal (co bylo proste bo mial ulubione miejsca) i gdzie narzygal.
Obrazek

Lifter

Post » Pon sty 02, 2023 20:15 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Ojej, coś mi się źle kliknęło, nawet nie wiem, przy którym poście i wyskoczyło mi, że Ten post został juz zgloszony do moderacji. Nie mam pojecia, jak to "odkliknać", bo nie powiedzieli, że zgłosiłam i najgorsze, że nie wiem, ktory to post - z tabletu piszę, cos dotknęłam niechcący. Bardzo przepraszam :oops: mam nadzieję, ze to nie będzie miało zadnych konsekwencji! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A moje koty tez rzygają po trochu, w kilku miejscach.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon sty 02, 2023 20:20 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Mija rok z Łapkiem]

Jakos to przetrwamy :)
Obrazek

Lifter

[poprzednia][następna]