Petycja o przywrócenie casicy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 30, 2022 13:00 Re: Petycja o przywrócenie casicy

Witajcie :)
Zmieniłam link w moim poście bo ktoś mi zwrócił uwagę, że nie działa. Już skopiowałam właściwie adres
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pt gru 30, 2022 13:17 Re: Petycja o przywrócenie casicy

Katarzynka01 pisze:Ponieważ tytuł wątku stosowny, wstawiam mój post i tutaj Do tzw wiadomości :)

Pogryzając czipsy poczytuję z wypiekami na twarzy oba wątki polityczne. Oczętom mym cudnym nie wierzę, zresztą nie widzę chyba wyraźnie bo zalewa je ocean hipokryzji.
To ja, casica, odzywam się bo nie sposób przejść do porządku dziennego nad tym, co tu się dzieje. Czytam i zastanawiam się za co ja zostałam wyrzucona z miau i śmiech mnie ogarnia.
Takie było uzasadnienie pierwszego długiego, trzymiesięcznego bana
viewtopic.php?p=11821358#p11821358
„Decyzją Zespołu Moderatorskiego casica otrzymała bana na 3 miesiące za permanentne obrażanie, wyszydzanie, poniżanie użytkowników, chamstwo, podsycanie konfliktów i trollowanie w wątkach.
Kolejne naruszenie regulaminu będzie skutkowało banem stałym.”
doprawdy?
Zwłaszcza trolling jest dość zabawny. Wróg publiczny numer 1, samo „zuo” i co tylko komu przyniesie ślina na język. Widać gołym okiem? Widać. Poprzednie bany nie były za to co mi nieprawdziwie zarzucano. Strasznie weszłam komuś na odcisk zwalczając zbieractwo oraz zwykłą nieuczciwość, w tym brak rozliczeń ze strony DT czy fundacji. To wszystko jest gdzieś w czeluściach forum (tylko niektóre posty zostały usunięte), każdy może sobie z nudów sprawdzić. Nie opowiadajcie więc bajek o zasłużonych banach i niewykorzystanych szansach. Szansach na co? Na wspieranie nierzetelności i pokrętnych rozliczeń oraz prywatnych schronisk w małych mieszkaniach, garażach wypełnionych klatkami kenelowymi itp.? Faktycznie, takich „szans” nie wykorzystałam.
W zacytowanym poście pojawia się zapowiedź bana stałego. I już było wiadomo, a pytanie nie brzmiało „czy” ale „kiedy”. I faktycznie, stało się, dotychczas nie rozumiem za co.
Tzn doskonale wiem – za nic. A prosiłam – uzasadnijcie to uczciwie i zgodnie z prawdą, czyli „bo cię ku..wa nie lubię”, nie szukajcie pretekstów. Najwyraźniej komuś puściły nerwy, ktoś już nie mógł się doczekać jak kania dżdżu i podyktował bana stałego. Czy napisałam coś faktycznie potwornego?
Sami oceńcie.
viewtopic.php?p=11956028#p11956028
Ten zacytowany wątek, poza wszystkim, ma też wartość edukacyjną a nawet może jest odrobinę profetyczny – a propos wątku „Przegląd mediów prawicowych”

A teraz chciałabym wrócić na forum, pisać pod własnym nickiem. Bo niby dlaczego nie, przecież jest przyzwolenie na takie zachowania jak (podobno) moje. A moim nawet najostrzejszym wpisom daleko do aktualnego i miłościwie panującego obecnie wzorca.
I tak się zastanawiam co definiuje to forum (patrząc głównie z perspektywy KŁ, ale nie tylko) i czy nadal są to koty. Nie wydaje mi się.
Taki przykład, bardzo przykry. Gdy ciężko chorował i umierał Dżygit, Izka53 (dziękuję Ci bardzo) poprosiła bez uzgodnienia ze mną o przywrócenie mnie na forum. Gdy się o tym dowiedziałam, ucieszyłam się bo miałam nadzieję, że może jakaś burza mózgów, może cokolwiek pomoże. I nawet wtedy znalazły się osoby, którym nienawiść do mnie przesłoniła problem, problem umierającego kota. Kim trzeba być, jakim trzeba być człowiekiem, żeby się tak zachować? Na, o ironio, kocim forum, na forum miłośników kotów. To też nic nowego, od lat obserwuję, że są koty lepsze i gorsze, jakość tych kotów bowiem liczy się sympatią/antypatią do ich opiekunów, same koty są kwestią drugorzędną. A czy ktoś tutaj może szczerze i uczciwie powiedzieć, że kiedyś odmówiłam pomocy (w różnej formie) kotu, którego opiekuna nie lubiłam? Bo jeśli tak, to faktycznie nie zasługuję na uczestnictwie w kocim forum.
Tak więc pytanie nadal aktualne – co definiuje to forum?
I jak na wstępie - proszę o przywrócenie mnie na forum, nie widzę powodu wydalenia mnie poza osobistą niechęcią grupki osób.

casica w punkt :ok: :ok:

Proszę o przywrócenie casicy na Forum Miau
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pt gru 30, 2022 13:37 Re: Petycja o przywrócenie casicy

Kolejny raz głosuję za przywróceniem casicy

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt gru 30, 2022 20:24 Re: Petycja o przywrócenie casicy

I ja jestem za przywróceniem. Im więcej piszących osób na Kotach i Naszych Kotach, osób, które są zawsze pomocne, dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem, tym lepiej dla kotów. Naszych, kochanych, zadbanych i tych, które potrzebują pomocy, niczyich, biednych, porzuconych. I taką osobą z pewnością casica była zawsze i jest. Proszę o zdjęcie tego dziwnego dozgonnego bana :roll: . Koty proszą :201494 .
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2022 20:31 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt gru 30, 2022 20:31 Re: Petycja o przywrócenie casicy

czitka pisze:I ja jestem za przywróceniem. Im więcej piszących osób na Kotach i Naszych Kotach, osób, które są zawsze pomocne, dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem, tym lepiej dla kotów. Naszych, kochanych, zadbanych i tych, które potrzebują pomocy, niczyich, biednych, porzuconych. I taką osobą z pewnością Casica była zawsze i jest. Proszę o zdjęcie tego dziwnego dozgonnego bana :roll: . Koty proszą :201494 .

I ja proszę.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt gru 30, 2022 20:44 Re: Petycja o przywrócenie casicy

Już to pisałam, ale powtórzę - dożywotni ban to kara za dręczenie zwierząt, za zabicie kota, za jakieś okropne prześladowanie naszych Braci Mniejszych. A casica zawsze pomagała kotom.
Proszę o przywrócenie casicy na forum!!!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt gru 30, 2022 21:28 Re: Petycja o przywrócenie casicy

lrafal pisze: ... Nie zamyka to dyskusji odnośnie wycofania bana, ale to musicie przekonać forumowiczów, którzy czuli się "niekomfortowo" napotykając na forum wypowiedzi Casicy (nie wiem jak to najdelikatniej ująć)

Forumowicze, którym Casica nie wadzi :D :

01 - GosiaGosia;
02 - Lifter;
03 - meg11;
04 - ewkkrem;
05 - mziel52;
06 - MaryLux;
07 - mir.ka;
08 - Kazia;
09 - jolabuk;
10 - MAU;
11 - jozefina1970;
12 - czitka.

Doba pierwsza:
12 : 0

Kochany Adminie, kogo mamy przekonywać?
Pewnie pojawią się głosy "przeciw". Czy mamy przekonać "ich wszystkich"? A może wystarczy wola większości?
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pt gru 30, 2022 21:35 Re: Petycja o przywrócenie casicy

13:0
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt gru 30, 2022 21:43 Re: Petycja o przywrócenie casicy

Szczerze nie pojmuję, jak można chcieć na forum kogoś kto latał jak z pieprzem po wątkach i jątrzył.
Potem zaś wylewał na fb pomyje jakie to forum beznadziejne, dno i wodorosty.

I po coś ktoś taki chce wracać? Co, na fb brakuje publiki? Przyklaskiwaczek?

Nie musicie liczyć mojego nie. Mam tylko nadzieję że admin nie zapomniał tamtego zachowania i nie tylko zbanuje bezczelnego klona ale i nie pozwoli na powrót kogoś takiego.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt gru 30, 2022 21:59 Re: Petycja o przywrócenie casicy

14 za.

Nie znam tej historii, nie było mnie na forum, a i nie mam czasu i chęci, by grzebać.
Ale widzę co teraz się tu dzieje, jak niewiele jest osób, które chcą pomagac kotom, pomagają ludziom, którzy przychodzą pytać i kwestie medyczne, behawioralne i jak często zostają bez odpowiedzi.
Jeśli casica do takich osób należała- powinna tu być.
Widzę też, że casica pojawia się w informacjach osób prowadzących DT, czy dokarmiających, jako osoba wspierająca.
Nie wiem, co musiała zrobić, by zostać wykluczona ze społeczności, która ma działać głownie na rzecz kotów.
Mogę się mylić, bo..patrz zdanie pierwsze. Ale decyzję zawsze można zmienić, jeśli okaze się niewypałem.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt gru 30, 2022 22:10 Re: Petycja o przywrócenie casicy

14:1
zuza, ja nie zauważyłam jątrzenia, za to zauważyłam konkretną pomoc - ja też takową dostałam

MaryLux

Post » Pt gru 30, 2022 22:13 Re: Petycja o przywrócenie casicy

zuza pisze:Szczerze nie pojmuję, jak można chcieć na forum kogoś kto latał jak z pieprzem po wątkach i jątrzył.

Nie musicie liczyć mojego nie. Mam tylko nadzieję że admin nie zapomniał tamtego zachowania i nie tylko zbanuje bezczelnego klona ale i nie pozwoli na powrót kogoś takiego.

zuza postaraj się nie obrażać ludzi.
Średnio brzmi te Przyklaskiwaczek.
Przypominam że FB nie ma nic wspólnego z miau.
Daruj sobie określenie bezczelny klon.
Informuje też że bycie klonem oznacza że ktoś identyczny był już na tym forum.
IDENTYCZNY czyli o takim min nicku.
Obraziłaś użytkowniczki, które mają inne zdanie niż Ty.
Daruj sobie.
Dlaczego nie napisałaś że Kasia bardzo dużo pomagała i wiedzą i finansowo.
Zapomniałaś czy specjalnie "zapomniałaś"
:evil:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt gru 30, 2022 22:14 Re: Petycja o przywrócenie casicy

meg11 pisze:
zuza pisze:Szczerze nie pojmuję, jak można chcieć na forum kogoś kto latał jak z pieprzem po wątkach i jątrzył.

zuza postaraj się nie obrażać ludzi.
Średnio brzmi te Przyklaskiwaczek.
Przypominam że FB nie ma nic wspólnego z miau.
Daruj sobie określenie bezczelny klon.
Informuje też że bycie klonem oznacza że ktoś identyczny był już na tym forum.
IDENTYCZNY czyli o takim min nicku.
Obraziłaś użytkowniczki, które mają inne zdanie niż Ty.
Daruj sobie.
Dlaczego nie napisałaś że Kasia bardzo dużo pomagała i wiedzą i finansowo.
Zapomniałaś czy specjalnie "zapomniałaś"
:evil:

w punkt

MaryLux

Post » Pt gru 30, 2022 22:37 Re: Petycja o przywrócenie casicy

Nie za pomaganie kotom ta osoba wyleciała.

Widać jednak niezbyt to bylo wazne skoro mimo kolejnych ostrzeżeń ani na jotę swojego zachowania nie zmieniła.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt gru 30, 2022 22:42 Re: Petycja o przywrócenie casicy

powtarzam z uporem maniaka: dla mnie liczy się to, co casica robi dla ludzi i kotów - a temu przecież służy forum.miau

MaryLux

[poprzednia][następna]