tylko choinki nie mam
Moderator: Estraven
Patmol pisze:macie jakieś doświadczenie z olejem konopnym/nasionami konopi itd?
ana pisze:Patmol pisze:macie jakieś doświadczenie z olejem konopnym/nasionami konopi itd?
Dorzucałam nasiona konopi do zielonych koktajli (miksowałam je z resztą składników), bo ponoć są bardzo dobrym źródłem białka.
Wrażeń jakichś specjalnych nie mam. Po prostu pożywny składnik, bez specjalnego smaku.
maczkowa pisze:
U psów nie stosowałam, ale u kotów działa
ana pisze:Nie wiem, czy psychicznie czułam się po tym lepiej, bo generalnie psychicznie czuję się całkiem nieźle.![]()
Nasiona, które kupowałam, miały dość twarde łupinki, więc nie wiem, jak by wpływały na perystaltykę u psów. Pewnie warto by je wstępnie rozdrobnić. Niemniej uważam, że zawsze lepiej używać produktów jak najmniej przetworzonych (tu: nasiona) niż z nich wyciągów.
O, widzę, że ten hemidiol zawiera kurkumę. Kurkuma ma silne działanie przeciwzapalne, może to głownie ona leczy problem ze stawami Sweetie? U ludzi sprawdza się wyśmienicie.
Swoją drogą 150 zł za 30 kapsułek (sprawdziłam tutaj: https://www.kalinowa.pl/pl/stawy-i-mies ... ps-livisto) z suplementami, które można za grosze kupić w sklepie spożywczym (kurkuma), aptece (tran=omega-3 i wit. E) i sklepie ze zdrową żywnością (konopie) uważam za skandal.
ana pisze:Mąka konopna to pewnie zmielone wytłoki z nasion - odpad po wyciskaniu oleju.
Patmol pisze:maczkowa pisze:
U psów nie stosowałam, ale u kotów działa
który olej kupowałaś?
tak konkretnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: AgaLidka, ewar, Google [Bot], kasiek1510 i 146 gości