koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 01, 2022 17:59 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Nie wywlekam prywatnych sporów-którego z mojej strony nie było.To Ty mi wtedy wysłałaś dwa pw .Nie pisze tutaj o czym i w jaki sposób pisałaś .

Pisze o tych pw odnośnie Twojego zatroskania o dobro kotów i przetrwanie najgorszego okresu.Nie można jednocześnie martwic się o koty i mieć taki stosunek do osoby -która to robi.Przepraszam -ale to jedno wyklucza drugie.Zawsze podczas sporów na Forum- zwykle tracą koty-bo ludzie rezygnują z pomocy osobie A czy B.

Wcale nie jest moim celem wybielanie a jedynie pokazanie że Twój stosunek do mnie i do tego co robię.Dlatego doskonale rozumiem -dlaczego zamiast pw-gdybym go nie odebrała- to byłby agrument-wybrałaś taką drogę.

Ani Cię nie obchodzi uszanowanie spokoju jednego dnia w roku ani to ze mamy ostatnio śmiertelność i chciałam tutaj pożegnać kociaka.Twoje zawsze musi być górą i na wierzchu.Ponieważ ja nie daję Ci się ugiąć po Twojemu i mam swoje racje- których będę się trzymać- jest to co jest.

I tak uważam że trzeba nie mieć taktu żeby wyskakiwać z takimi rewelacjami jak popcorn i całe to pisanie w takim dniu.

Pieniądze przeleje tak jak obiecałam do dnia 15 grudnia tego roku.Z tego samego konta co poprzednio-pisze to na wszelki wypadek.To jest nasze konto wspólne.
Ostatnio edytowano Śro lis 02, 2022 8:49 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto lis 01, 2022 19:09 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

iza71koty pisze:Nie pisałam wczoraj- choć ma złą wiadomość. :( Wieczorem po karmieniu kotów pojechałam z Mężem posprzątać grób Taty i zajrzeć do Mamy zapalić znicz.

Marnie ten grób Taty niestety wygląda.Ciągle sobie obiecuje ze jakoś to ogarnę i ciągle nie ma jak.I wcale nie myślę tutaj o jakimś wystawnym pomniku.Ponieważ było ciężko ze środkami- już trzy dni wcześniej-kupiłam w Netto te palące się 52 godziny znicze- przecenione o połowę ceny.Dzisiaj nie chcę jechać - dlatego też zależało mi aby znicze paliły się długo.Kupiłam też doniczkę chryzantemy w Lidlu za 15 zł i Damian zrobił mi bardzo ładny stroik.Myślę ze za taki przy obecnych cenach trzeba by było ze stówkę spokojnie dać.

W sumie mnie kosztował 14 zł tyle dałam za łodyżkę z kępką różowych róż.Kilka sztucznych kwiatów dostałam od Sąsiadki a Damian zorganizował świeże gałązki choinki i zrobił resztę - kiedy byłam po kocie zakupy.

Niestety wczoraj odszedł nam kolejny kociaczek z miotu.To jest bardzo słaby miot.Według mnie tylko jeden kociaczek tak naprawdę rokuje jakieś szanse.Jest największy,najmocniejszy.Prawie połowę większy od rodzeństwa.

Żegnaj Yuppi..... :cry: :cry: :cry: .

Biedactwo *
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Wto lis 01, 2022 19:10 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Nie zamierzam pytać o pozwolenie do napisania czegoś na forum. Ani w ten dzień, ani w żaden inny. Piszę wtedy, kiedy mam na to czas i/albo wtedy, kiedy jest to dla mnie istotne. Nie będę tłumaczyć, dlaczego akurat teraz poruszam kwestię zwrotu zaległej raty, bo nie potrzebuję usprawiedliwienia.
Ale ponieważ tak lubisz manipulować, to teraz dam Ci próbkę innej manipulacji: przez to, że zalegasz ze spłatą, nie mogę zacząć diagnostyki kota z dusznościami. Wizytę u wet zamierzałam umówić na 16.11.2022 r., a nie mogę tego zrobić, ponieważ brakuje mi pieniędzy.
Czy teraz, gdy wiesz, że przez Ciebie mój tymczas będzie czekał na diagnostykę duszności, czujesz się lepiej?

[Edit: Tu był fragment dotyczący naszych wiadomości]
Zamierzam zamieścić screeny moich wiadomości. Czy mogę też Twoich?
Ostatnio edytowano Wto lis 01, 2022 23:26 przez Stomachari, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Wto lis 01, 2022 19:31 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Stomachari pisze: [..] Zamierzam zamieścić screeny moich wiadomości. Czy mogę też Twoich?

Nie musisz pytać o zgodę. W świetle polskiego prawa (o tej kwestii traktuje art. 82 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych) jedynym dysponentem treści otrzymanej korespondencji jest jej adresat, czyli Ty, a 20 lat po jego śmierci - jego rodzina. Adresata.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Wto lis 01, 2022 19:50 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Zostawiłaś sobie to na sam koniec a wystarczyło od tego zacząć.Wysłać pw ze pilnie potrzebujesz kasy na leczenie.Po co te insynuacje.Zauważyłaś może że odszedł mi kociak i ludzie chcieliby go pożegnać.

Zrobiłam Ci przelew.Proszę jutro o sprawdzenie konta.
Ostatnio edytowano Śro lis 02, 2022 11:47 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2022 20:29 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

ana pisze:
Stomachari pisze: [..] Zamierzam zamieścić screeny moich wiadomości. Czy mogę też Twoich?

Nie musisz pytać o zgodę. W świetle polskiego prawa (o tej kwestii traktuje art. 82 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych) jedynym dysponentem treści otrzymanej korespondencji jest jej adresat, czyli Ty, a 20 lat po jego śmierci - jego rodzina. Adresata.

Dzięki, ana :) Nie wiedziałam, chociaż nawet wiedząc, uważam, że wypadało zapytać.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Wto lis 01, 2022 20:30 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Nie widzę żadnego powodu, dla którego mam uzasadniać swoje żądanie zwrotu pieniędzy.

Sprawę pożyczki uznam za zakończoną, gdy tylko potwierdzę jutro otrzymanie raty.

Natomiast mam prawo do obrony swojego imienia. [Edit: Tu był fragment dotyczący naszych wiadomości]
Zaznaczę jednak, że nie mam potrzeby ciągnięcia tej sprawy i jeżeli posty, w których powołujesz się na naszą konwersację, zostaną edytowane i usuniesz z nich wszystkie insynuacje pod moim adresem, to nie widzę potrzeby upubliczniania tych wiadomości.
Ostatnio edytowano Wto lis 01, 2022 23:25 przez Stomachari, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Wto lis 01, 2022 20:51 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Stomachari pisze:Nie widzę żadnego powodu, dla którego mam uzasadniać swoje żądanie zwrotu pieniędzy.

Sprawę pożyczki uznam za zakończoną, gdy tylko potwierdzę jutro otrzymanie raty.

Natomiast mam prawo do obrony swojego imienia. Oczerniłaś mnie kilkakrotnie, twierdząc, że Cię obraziłam a także – jak to ujęłaś – zeszmaciłam. Oczekuję zmiany treści tych postów, podobnie jak tych, w których sugerujesz, że kłamię i próbuję wyłudzić pieniądze.
Zaznaczę jednak, że nie mam potrzeby ciągnięcia tej sprawy i jeżeli posty, w których powołujesz się na naszą konwersację, zostaną edytowane i usuniesz z nich wszystkie insynuacje pod moim adresem, to nie widzę potrzeby upubliczniania tych wiadomości.

Zapytałam na pw czego oczekujesz.Jak dla mnie te posty niczemu i tak nie służą.Było to zupełnie niepotrzebne- tutaj.Można to było załatwić na pw .Nikt nie lubi kiedy jego watek służący dużo ważniejszym celom -staje się plotkarskim blogiem- na który wchodzą sobie ludzie żądni sensacji.Są pewne zasady w tym wiadomości prywatne.Ciągnięcie tego tematu uważam za bezcelowe.Każda z nas powinna się zająć tym co jest dużo ważniejsze.Tracenie energii tutaj niczemu i nikomu nie służy.

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2022 20:53 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Jeśli pożyczamy pieniądze to zawiązujemy umowę z osobą, która udziela nam pożyczki na wspólnie obgadanych warunkach - osoba otrzymująca pieniądze zobowiązuje się je zwrócić w jasno określonym czasie. Czasem i tak bywa, że nie potrafi zebrać pieniędzy w tym czasie więc renegocjuje umowę i okres ten ulega zmianie za wspólną zgodą, najciężej jeśli okres ten mija i osoba nie zwraca nam pieniędzy i co gorsza, unika tematu...bywałam w takiej sytuacji i wiem że bywa stresująca i nerwowa, bywa że czujemy się oszukani, dlatego rozumiem Stomachari , czasami czekamy, czekamy, czekamy a potem raptem korek emocji wystrzela i dzieje się to, co ma obecnie miejsce w tym wątku. Powiem tak - gdybym ja, jak Iza pożyczyła pieniądze i nie oddała a następnie by mi to wytknięto to niezwłocznie przeprosiłabym za całą sytuację i poprosiła o możliwy termin zwrotu pożyczki, przecież Stomachari kiedyś pożyczając pieniądze pomogła Izie a kwota 500 zł. nadal nie jest mała a teraz upominając się o własne pieniądze daleko po terminie jest zła ? Nie rozumiem całego ataku na nią , szczerze to myślę że to nie jej posty mogą odstraszyć ewentualnym darczyńców jak tu pisano ale to, w jaki sposób jest obecnie grillowana przez Izę - ewentualny darczyńca może mieć jasny sygnał - czy też tak zostanę potraktowany jeśli powiem coś niepopularnego na wątku ? Myślę że warto czasem przeprosić, każdemu przecież może się zdarzyć taka sytuacja i zachować twarz, nie padło by wtedy kilka niepotrzebnych postów z obu stron.

KotSib

Od: Nie cze 24, 2018 13:39

Post » Wto lis 01, 2022 21:09 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Nie wiem czy dobrze rozumiesz sytuację.Nie jestem zła.Zaskoczył mnie sposób załatwienia tej sprawy.Wcale nie musiało się to odbyć w taki sposób.W dodatku w tak trudnym emocjonalnie dla nas czasie.

Zwrotowi podlegała nie kwota 500 zł a 250 zł którą przelałam.

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2022 23:21 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Doszłyśmy z Izą do porozumienia: Iza usunie z postów odniesienia do wymiany wiadomości prywatnych i ja też to zrobię, oraz bardzo silną pewność co do zrobienia drugiej raty przelewu a ja te fragmenty, które bezpośrednio na to odpowiadają.
Reszta zostanie, aby osoby czytające wiedziały, skąd się wzięły pewne elementy konfliktu.
Mam nadzieję, że Iza nie zmieni postów za bardzo, bo inaczej wszystko straci sens ;)

Myślę, że na tym możemy poprzestać.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Śro lis 02, 2022 9:35 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

W uzgodnieniu ze Stomachari edytowałam swoje posty i usunęłam tekst wskazany mi na pw.

Jest mi bardzo przykro że taka sytuacja miała miejsce na wątku.

Ponieważ i koty i my mamy dość duże kłopoty zdrowotne-Damian jest w trakcie leczenia-ja prawdopodobnie zrobię też test po 15 listopada- chciałabym Wszystkich przeprosić - jeśli teraz nasza obecność na wątku dużo bardziej się ograniczy.

iza71koty

Post » Śro lis 02, 2022 9:37 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

zdrowiejcie :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lis 02, 2022 10:14 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Już listopad. Chciałabym zamówić 2 worki Josery Catelux 10 kg, czyli razem 20 kg
cena na allegro i na bitiba na dzień dzisiejszy to 172 zł za worek. Czyli za zamówienie to 344 zł
Ja zapłacę za jeden worek. A kto się dołoży do drugiego?
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Śro lis 02, 2022 11:50 Re: koty Jesień 2022 robimy budki

Przelew dotarł.
Dziękuję.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

[poprzednia][następna]