koty 2023r- wątek stada nr.2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 14, 2022 18:13 Re: koty jesień 2022 robimy budki

Stolik nr. 2 skończony. wygląda trochę pokracznie, bo nie da się tam kopać- korzenie i zakopane dywany, ale jest bardzo mocny i koty już sprawdzały co to za konstrukcja w ich terenie.

Obrazek Obrazek

Na filmiku Lusia

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Pon paź 17, 2022 15:05 Re: koty jesień 2022 robimy budki

Padniecie 8O :strach: ale to niestety prawda.Udało sie uratować jedzenie przed dzikami. :roll: Dziki chyba wkurzone :roll: za to koty zadowolone ale.......dzisiaj jedzenie kotom wyjadał.....Bezdomny.Serio.

Nie pisaliśmy wczoraj bo było duzo roboty.Choc niedziela powinnismy odpoczać :roll: ale u nas niestety nie ma kiedy i jak.Zrobilismy komórkę kotom z drugiego watku i .....no mieliśmy nie targać -ale jednak.kOTY W ALTANCE DOSTAŁY NASZĄ SOFE TRZYOSOBOWA.Uprosilismy P.Jarka dałam na flaszke-taką wiekszą flaszke -bo to były dwa kursy.Kanapa ciezka a potem jeszcze oparcia i nie dało rady zabrać wózeczkiem za jednym razem.Tak wiec -dwa kursy.A ona lekka nie jest pewnie ok 60-70 kg.Ale-kupiłam to dwa lata temu uzywane za 100 zł.W komplecie z duzą KWADRATOWA PUFA I DRUGĄ DŁUGA PUFĄ PROSTOKĄTNĄ.Te dwie pozostałe zostają w domu na razie.

Najpierw było ok ale ostatnio co poscieliłam czysciutkie -Igor wchodził i oszczywał posłanie.Powiedziałam dosć.Koniec.Nie pasi-nie będzie.Oddamy innym co sie uciesza i skorzystają jak należy-mam nadzieję.I Zeby to był materiał -to bym wywaliła- ale to gruba porzadnia skóra.Wyniesione na dwór -wyprałam płynem-wyszorowałam gąbką kawałeczek po kawałeczku no i koty dostały.

Moze dzisiaj uda sie ją zaścielić -bo odebrałam koc z paczkomatu.Tak czy inaczej robi sie fajnie.Ta czarna lekka sofka- poszła do kuchni -a ta wczorajsza do pokoju.Mam nadzieję ze potem Damian ogarnie jakieś zdjecia podczas karmienia.I jak juz tam ogarnie w srodku bo trzeba zmontować zagłówki.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon paź 17, 2022 18:18 Re: koty jesień 2022 robimy budki

Stoliki się sprawdzają i koty są dość zadowolone.

Dzisiaj zrobiony został stolik nr.3- prawie skończony:
Obrazek

A tak teraz koty maja w altance. Już 3 kanapy :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

iza71koty

Post » Pon paź 17, 2022 20:34 Re: koty jesień 2022 robimy budki

Coraz fajniej tak to wszystko wygląda. Odwalone huk roboty!

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro paź 26, 2022 10:50 Re: koty jesień 2022 robimy budki

Dostaliśmy wpłate 50 zł od Józef.K :1luvu: na kocyki. :201461 Wpłata została wczoraj wydana bo babka dołożyła na olx wielki bardzo gruby koc typu elway za 40 zł.Razem z kosztami operacyjnymi 48 zł.Ten ostatni co miałam był przeznaczony dla kotów przy Homie.Mamy tam duzą podwójną styropianowa budke duza drewnianą i mniejsza drewnianą.Jeden duży gruby koc pokrył by te potrzeby -ale niestety.Pociełam go przed chwilka na 4 części.Dwie zabrał Damian-Musi wyscielic nimi duzą drewnianą budke -którą dezynfekował pare dni temu po martwym kociaku.Dwie części muszę zabrać ja żeby uzupełnic budki które ja dezynfekowałam po Czarnulce.

Oprócz tego Dałam troche jedzenia dla kotów- bo mieso sie na razie gotuje i duży wełniany cieplutki koc zakupiony wczesniej na olx.Ma ten koc poscielic na tej naszej sofie w altance.Na tym wczesniej położonym wełniaku z wełny owczej.Oprócz tego napali kotom i sprawdzi dach bo chyba w jednym miejscu koty rozdrapały plandeke.

iza71koty

Post » Śro paź 26, 2022 10:57 Re: koty jesień 2022 robimy budki

iza71koty pisze:Dostaliśmy wpłate 50 zł od Józef.K :1luvu: na kocyki. :201461 Wpłata została wczoraj wydana bo babka dołożyła na olx wielki bardzo gruby koc typu elway za 40 zł.Razem z kosztami operacyjnymi 48 zł.Ten ostatni co miałam był przeznaczony dla kotów przy Homie.Mamy tam duzą podwójną styropianowa budke duza drewnianą i mniejsza drewnianą.Jeden duży gruby koc pokrył by te potrzeby -ale niestety.Pociełam go przed chwilka na 4 części.Dwie zabrał Damian-Musi wyscielic nimi duzą drewnianą budke -którą dezynfekował pare dni temu po martwym kociaku.Dwie części muszę zabrać ja żeby uzupełnic budki które ja dezynfekowałam po Czarnulce.

Oprócz tego Dałam troche jedzenia dla kotów- bo mieso sie na razie gotuje i duży wełniany cieplutki koc zakupiony wczesniej na olx.Ma ten koc poscielic na tej naszej sofie w altance.Na tym wczesniej położonym wełniaku z wełny owczej.Oprócz tego napali kotom i sprawdzi dach bo chyba w jednym miejscu koty rozdrapały plandeke.

Palicie juz kotom?, w sumie jeszcze ciepło jest, nie lepiej zostawic sobie opał na chłodniejsze dni, tak tylko mówię,bo nie wiadomo jaka ta zima bedzie,
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Śro paź 26, 2022 11:24 Re: koty jesień 2022 robimy budki

Przepalamy co kilka dni.Tam jest duża wilgotność.To bagnisty teren.Przy porażających kosztach wszystkiego wiadomo ze nie będziemy kupować tym kotom specjalnie opału.Jest naciete drzewo w kuchni- które schnie.Ostatnio musiałam kupic dwie zgrzewki brykietu za 50 zł.Drzewo musi jeszcze przeschnąć dlatego trzeba najpierw dać na spód cos co da żar i temperature.

Nie wiem jaka jest u Was odczuwalna temperatura w nocy i czy klimat jest suchy.U nas noce są bardzo wilgotne.To potęguje chłod.Leżymy tuż przy wielkim jeziorze.Zalew, masa kanałów.

iza71koty

Post » Śro paź 26, 2022 13:45 Re: koty jesień 2022 robimy budki

iza71koty pisze:Przepalamy co kilka dni.Tam jest duża wilgotność.To bagnisty teren.Przy porażających kosztach wszystkiego wiadomo ze nie będziemy kupować tym kotom specjalnie opału.Jest naciete drzewo w kuchni- które schnie.Ostatnio musiałam kupic dwie zgrzewki brykietu za 50 zł.Drzewo musi jeszcze przeschnąć dlatego trzeba najpierw dać na spód cos co da żar i temperature.

Nie wiem jaka jest u Was odczuwalna temperatura w nocy i czy klimat jest suchy.U nas noce są bardzo wilgotne.To potęguje chłod.Leżymy tuż przy wielkim jeziorze.Zalew, masa kanałów.

U nas w dzień ciepło, ale jak tylko słońce zachodzi od razu zaczyna sie robić chłodno
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro paź 26, 2022 15:49 Re: koty jesień 2022 robimy budki

mir.ka pisze:
iza71koty pisze:Przepalamy co kilka dni.Tam jest duża wilgotność.To bagnisty teren.Przy porażających kosztach wszystkiego wiadomo ze nie będziemy kupować tym kotom specjalnie opału.Jest naciete drzewo w kuchni- które schnie.Ostatnio musiałam kupic dwie zgrzewki brykietu za 50 zł.Drzewo musi jeszcze przeschnąć dlatego trzeba najpierw dać na spód cos co da żar i temperature.

U nas w dzień ciepło, ale jak tylko słońce zachodzi od razu zaczyna sie robić chłodno

U nas to samo.O ile jest to słońce w ciągu dnia.Dzisiaj było ale bardzo często ostatnio pada.Duży chłód zaczyna być już odczuwalny ok.21.00 i praktycznie do rana.I ogromna wilgoć.

iza71koty

Post » Pt paź 28, 2022 17:22 Re: koty jesień 2022 robimy budki

iza71koty pisze:Damian dzisiaj zrobił w 1 miejscu stolik dla kotów. Miska jest przykręcona na stałe, ale da się bez problemu ją przecierać. Z tylu jest szeroka deska tak, aby koty mogły wchodzić, ale bez problemu wskoczą, bo nie jest zbyt wysoko.
Obrazek

Żeby chronić jedzenie i oczekujące koty przed deszczem( i zimą przed śniegiem) zdecydowaliśmy, ze będziemy robić na tych stolikach daszki. Na to co widać niżej jutro damy plandekę( zostało nam kilka kawałków z materiału, który wykorzystaliśmy na przykrycie dachu na działce ROD).
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Pt paź 28, 2022 17:50 Re: koty jesień 2022 robimy budki

Jestem pełna podziwu!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob paź 29, 2022 9:14 Re: koty jesień 2022 robimy budki

ja też
:1luvu: :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob paź 29, 2022 9:54 Re: koty jesień 2022 robimy budki

mir.ka pisze:ja też
:1luvu: :1luvu:

I ja :1luvu:
Naprawdę super pomysł miałaś, gratulacje. :201494

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob paź 29, 2022 11:10 Re: koty jesień 2022 robimy budki

To jest genialne! Szczerze podziwiam.

Damian- iza71koty pisze: Obrazek
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Sob paź 29, 2022 11:19 Re: koty jesień 2022 robimy budki

Szymkowa pisze:To jest genialne! Szczerze podziwiam.

Damian- iza71koty pisze: Obrazek

Teraz to już jest tak:
:D

Obrazek Obrazek Obrazek

iza71koty

[poprzednia][następna]