spot on odrobaczenie

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 23, 2022 11:08 Re: spot on odrobaczenie

To popros właścicielke, żeby stosowała cos przeciwko pchłom u psów. Albo sama im cos kup i zapodaj na kark. Jesli właścicielka nie będzie chciała. ja oczywiście jak mam pieniądze, to tak robię z kocurem sąsiada, bo inaczej kleszcze by go zjadły.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Nie paź 23, 2022 11:14 Re: spot on odrobaczenie

Czy te psy są bardzo zapchlone?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 23, 2022 11:30 Re: spot on odrobaczenie

Nie mam pojecia. Napewno dba o psy. Ale wlascicielka jest wolontariusze w schronisku wiec ma ciagle kontakt z innymi psamj wiec moze cos przyniesc.

ttiot

Od: Pt lut 18, 2022 14:07

Post » Nie paź 23, 2022 13:20 Re: spot on odrobaczenie

Nie można tak myśleć. Moim zdaniem niepotrzebnie fundujesz kotom odpchlacze, że się tak wyrażę. Bardziej chyba im szkodzisz, niż jest to potrzebne. Czasami nadgorliwość jest gorsza od opieszałości, pomyśl o tym.

ewar

Post » Nie paź 23, 2022 14:19 Re: spot on odrobaczenie

Poprostu chce dbac o mojego kota tak dobrze jak to tylko mozliwe. Bo ma i tak inne problemy. Ale skoro mowicie ze niepotrzebnie kota mecze to ok.

ttiot

Post » Nie paź 23, 2022 15:49 Re: spot on odrobaczenie

Nikt Ci nie zarzuca, że nie dbasz o kota, może nawet aż za bardzo, sama się niepotrzebnie stresujesz. O diecie nic nie napiszę, bo się nie znam, nie miałam takich problemów.

ewar

Post » Nie paź 23, 2022 21:20 Re: spot on odrobaczenie

Dziewczyny jeszcze jest taka kwestia ze na dole w domu wszyscy wchodza w butach. Caly korytarz i kuchnia czasem jest w piachu. Czy to cos zmienia?

ttiot

Post » Nie paź 23, 2022 22:08 Re: spot on odrobaczenie

Według mnie NIC.
:ok:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pon paź 24, 2022 0:50 Re: spot on odrobaczenie

ok .. to się nazywa paranoja- i piszę serio a nie czepiam się czy ubliżam. Trzeba to jakoś ogarnąć zanim poważnie któremuś zwierzakowi stanie się krzywda.
Są dwa bieguny- osoby, które zaniedbują zwierzęta i te które przesadnie o nie dbają . Tak jak głodzenie psa/kota (czy swojego dziecka) jest złe, tak i karmienie aż ważyć zaczyna dwa razy tyle co powinno jest nie mniejszą krzywdą- tylko inaczej postrzeganą przez społeczeństwo. To samo analogicznie z leczeniem , profilaktyką, czy izolacją byle tylko coś się nie wydarzyło.
Ja na Twoim miejscu poprosiła bym kogoś z bliskich o dodatkową kontrolę tego co dzieje się przy Twoich zwierzakach. Konsultowała większość nowych pomysłów- albo z kimś z doświadczeniem ze zwierzętami, albo z dobrym , zaufanym i nieustępliwym weterynarzem.

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Pon paź 24, 2022 9:52 Re: spot on odrobaczenie

Przypominam ze profilaktyczne odrobaczanie i odpchlanie kotow i psow zalecane jest przez weterynarzy. Jeden mowil co pol roku a drugi ze powinnam swojego odrobacZac co 3 mce. Podobna opinie maja nt odpchlenia. Mimo ze jestescie anonimowymi osobami to cenie sobie jednak wasze zdanie i chetnie tu zagladam. Dzieki wam dowiedzialam sie o clostridium i zrobilam swojemu kotu badaniabw tym kierunku dzieki czemu poznalam przyczyne umazanego qpa kociego tylka. Ale ciezko zebym nie brala pod uwage opinii kogos kto ma tytul doktora weterynarii. Szczegolnie ze u was na forum tez pojawiaja sie bardzo skrajne opinie nt kotow. Nie mowcie mi ze to paranoja. Przeciez jak jestem klinice wet to slysze ze ludzie przyjezdzaja po leki na odrobaczenie dla swoich zwierzakow. Na stronach typu zooart itp tez sa takie informacje aby odrobaczac koty profilaktycznie.

Moja siostra po technikum weterynaryjnym odrobacza swoje psy regularnie. A ze z nimi spi to i siebie.

ttiot

Post » Pon paź 24, 2022 10:18 Re: spot on odrobaczenie

Ależ ja też swoje koty odrobaczam, chociaż nie wychodzą. Nie przejmuję się tak szczepieniami, jak właśnie odrobaczeniem, naprawdę. Uważam jednak, że dawanie kotu trucizny w końcu co 3 miesiące jest przesadą. Nie musisz skorzystać z mojej rady, piszę, co myślę.
Jeżeli chodzi o wetów, to na przykład często polecają karmy RC, z wiadomych powodów. Całe lecznice oblepione są reklamami tej firmy. Weci to też ludzie, mają prawo czegoś nie wiedzieć, nie mieć pomysłu na sposób leczenia. Miałam koty z toksoplazmozą. Moja wetka to rozpoznała, ale na forum było kilka kotów z podejrzeniem FIP, a to była właśnie toxo i dzięki forum koty żyją i mają się dobrze. Wet koleżanki prosił ją o informację na ten temat, jakie były objawy i czym kociaki były leczone, nigdy bowiem z tym się nie spotkał, przyznał to. Tak samo jest z lekarzami. Moją siostrę uratował lekarz rodzinny, który przyjechał z wizytą. Potrzebna była operacja ratująca życie, a chirurg nie rozpoznał problemu.

ewar

Post » Pon paź 24, 2022 10:48 Re: spot on odrobaczenie

Ale ja nie daje kotu trucizny co 3 mce. Odrobaczalam co pol roku. A teraz to chyba z rok nie stosowalam zadnego preparatu..
Co do szczepien to planuje teraz na jesieni zaszczepic bo zbliza sie termin. Niestety zdarzylo sie ze kot mi uciekl na podworko i od razu na drzewo.

ttiot

Post » Pon paź 24, 2022 11:26 Re: spot on odrobaczenie

Powiem tak nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Weci nie zawsze sie znają (przykład moich, sa mniej obeznani niz niektóre osoby na watku), bedzie chciał sprzedać preparat to ci go wcisnie, a Ty kupisz, nie zwracając uwagi ,że kot się żle czuł po nim kilka razy . Jak dal mnie to nie jest zrozumiałe., ale to Twój kot, rób jak uważasz.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Pon paź 24, 2022 11:42 Re: spot on odrobaczenie

Ale ja wlasnie zwracam uwage ze kot sie zle po nim czul i nie chce go dawac.

ttiot

Post » Pon paź 24, 2022 12:22 Re: spot on odrobaczenie

Kto pyta mniej błądzi
Mam inne zdanie na temat leczenia ,odrobaczania i pcheł
Wszystko musisz obserwować , pisać ,analizować
A jak pcheł ci najdzie to nie będziesz wiedziała gdzie łapki wsadzić
I ile czasu trzeba żeby to Likwidować
Ale obserwacja
Nie to ze odrobaczany dwa razy do roku
Sprawdzaj i jak potrzeba działaj
Zależy dużo na jakim terenie mieszkasz
Tam gdzie mokro ,wilgotno w chwili podniesienia temperatury będzie szybko ich duzo

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

[poprzednia][następna]