Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 16, 2022 20:15 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Teraz. Chodzi mi o wyniki, na podstawie których zalecono kroplówki.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Nie paź 16, 2022 20:40 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

czitka pisze:No i zakończyłam szpitaliki Pasia :( . Wczoraj wszystko było dobrze, cukier, Pasio, obiadek, wszystko.
Dzisiaj odebrałam Pasia wprawdzie po kroplówce, ale z cukrem mierzonym 3 razy: 500, 550, ponad 600 o trzeciej :( . I nic nie jadł :( .
Strzęp kota po prostu.
Nigdy więcej dożylnych kroplówek, nigdy. I żadnych szpitalików. Stres Pasia dzisiaj wykończył. Zabrałam do domu, do ogrodu, wyjęłam wenflon, zjadł i to dużo natychmiast po powrocie, cukier spadał i spadł ostatecznie do 300 przed insuliną o dwudziestej.
Jestem rozżalona i zmartwiona. Nie dam męczyć Pasia. Nikomu. Nigdy.

Mądrzy ludzie mówią żeby leczyć kota...nie wyniki
Rób to co dla niego najlepsze !
Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie paź 16, 2022 21:12 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

czitka pisze:...
Pasio od jutra przez trzy dni będzie w szpitaliku na dożylnych kroplówkach, zbijamy mocznik, który jest norma razy 4 :roll: . Oczywiście będzie kilka godzin, a potem zabieram z wenflonem w łapce do domu.
Zaczynamy walkę. Trzymajcie kciuki. Damy radę.

ana, tak pisała czitka w piątek 14go.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Nie paź 16, 2022 21:42 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

ana pisze:Teraz. Chodzi mi o wyniki, na podstawie których zalecono kroplówki.

Kreatynina 291 przy normie do 168, mocznik 43 przy normie do 11.3
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie paź 16, 2022 21:48 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Właśnie zwymiotowała Czitusia. Praktycznie wymiotuje codziennie raz.
Pasio i Bratu mają pchły.
Obrazek

czitka

Post » Nie paź 16, 2022 21:48 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Ojjjjjjjj, jazda bez trzymanki

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie paź 16, 2022 22:16 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Stres podbija cukier, niestety.
Sama pewnie kroplowek nie dasz rady zrobic - nic trudnego ale trzeba sie przemoc, by skluc kota taka duza igla (bo podskorne, nie dozylne. Tu chyba dali dozylne dla wiekszej efektywnosci?). Mopik nie przepadal za kroplowkami zdecydowanie ale pozwalal sobie robic, choc czasem probowal nawiewac z igla wbita pod skora.
No ale one mu pomagaly.

Ciekawe jak teraz nerkowe wyniki Pasia.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon paź 17, 2022 1:48 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Ojej, zmartwiłam się... Ze względu na Pasia, ale też ze względu na Usię, która ma spędzić w szpitaliku fundacji ok. 10 dni, kiedy będę w szpitalu. No bo kto jej w domu zrobi zastrzyki z insuliny i będzie sprawdzał cukier, wszystko 2x dziennie przez 10 dni... Jeśli Usia też tak stresowo zareaguje, a nie będzie przecież wracała wieczorem do domu... Nie wiem, może to zły pomysł z tym pobytem w fundacji. Ale nikt mi Usi nie zrobi tych zastrzyków i nie zmierzy cukru, w dodatku 2x dziennie. :( :( :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon paź 17, 2022 7:47 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

jolabuk5 pisze:Ojej, zmartwiłam się... Ze względu na Pasia, ale też ze względu na Usię, która ma spędzić w szpitaliku fundacji ok. 10 dni, kiedy będę w szpitalu. No bo kto jej w domu zrobi zastrzyki z insuliny i będzie sprawdzał cukier, wszystko 2x dziennie przez 10 dni... Jeśli Usia też tak stresowo zareaguje, a nie będzie przecież wracała wieczorem do domu... Nie wiem, może to zły pomysł z tym pobytem w fundacji. Ale nikt mi Usi nie zrobi tych zastrzyków i nie zmierzy cukru, w dodatku 2x dziennie. :( :( :(

Jolu, trudna sytuacja, nie bardzo wiem co poradzić :( . Ale jeżeli to dobra fundacja, to przecież w takim szpitaliku są opiekunki dwa razy dziennie...Usia obsługowa? Kiedy ten szpital? Nie jest powiedziane, że Usia zareaguje stresem jak Pasio, u mnie i Cosia i Czitka parę miesięcy temu były w szpitalu codziennie na kilka godzin przez 10 dni chyba i zniosły to ładnie, tyle, że to nie cukrzyca...
A tak dla spokoju może daj Usię na dwa dni teraz do szpitalika i zobacz jak zareaguje? :roll: Będziesz spokojniejsza gdy się okażę, że dają radę...
Mimo wszystko Twoje zdrowie jest absolutnie najważniejsze!
Obrazek

czitka

Post » Pon paź 17, 2022 7:52 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Za pół godziny jadę z Pasiem na kroplówkę podskórną (lecznica jeszcze nie wie, ze wyjęłam wenflon i nie damy już nic dożylnie), dostanie też B12, która ewidentnie na neuropatię pomaga.
Mam zapchlone wszystkie koty jednak, nie tylko Paś i Bratu. Coś może mi w lecznicy dadzą na te pchły, tylko co z Mami? Chyba przyniosłam je do domu od Foresta i się namnożyły, trudno. Całe mieszkanie do wyprania i odpchlenia, super jest. Dobrze, że słońce świeci, przynajmniej będzie schło.
Jaki teraz Pasio ma mocznik i kreatyninę to nikt nie będzie wiedział, podobno taki pomiar to za kilka dni będzie wiarygodny.
Ja niestety nie ogarniam już tej kuwety w każdym z możliwych aspektów :( .
Obrazek

czitka

Post » Pon paź 17, 2022 7:56 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Oleńko, rób tylko to, co niezbędne i nie zadręczaj się! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon paź 17, 2022 8:02 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Ktoś potrafi znaleźć gdzie we Wrocławiu kupię Flee? Tak od ręki, nie zamawiane przez Allegro, czas mnie goni, pchły się rozłażą po mieszkaniu...
Obrazek

czitka

Post » Pon paź 17, 2022 10:02 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

czitka, dla Mami spróbuj credelio, ona jest smakowa i zanim swojego podblokowego oswoiłam na tyle, by dawać coś do paszczki bezpośrednio, dostawał to i chetnie tą tabletkę jadł. Moja psica tez bardzo lubi credelio psie z kolei.
Chyba credelio.... :roll: sprawdzę i napiszę.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pon paź 17, 2022 10:19 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

Maczkowa, dzięki, czekamy.
Wróciłam już z Pasiem, ringera dostał, 100, po 50 na boczek ze strzykawki i B12 na poduszeczkę, żeby nie szczypało.
Kupiłam dla wszystkich Advocate, zawsze to Mami mogę oddać, tak już myslałam, że może ją jak śpi w nocy z zaskoczenia, ale mogę nie trafić i wszystko wyliże, coś dopyszcznie oczywiście lepsze by było.
Pasio w ogrodzie z Bratu, luzik, zero stresu, cukru jednak wolę nie mierzyć.
Zostawiam wszystkich i lecę załatwiać milion własnych zaległości.
Obrazek

czitka

Post » Pon paź 17, 2022 11:51 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. Akcja"Forest".

tak, to była credelio i Kocie bardzo chetnie jadł ją i jeszcze w gratisie w lecznicy, w której ja kupowałam, miała przyzwoitą cenę

a tu jest flee spray, deklarują, że jak zakup nastąpi do 16.30 to następnego dnia paczka będzie- tak pokazuje i w przypadku przesyłki paczkomatem, jak i kurierem
https://allegro.pl/oferta/flee-400ml-pc ... 4875369083
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

[poprzednia][następna]