Anna2016 pisze:Usiu, Czarnidełko![]()
![]()
![]()
No właśnie, a jak poprawić perystaltykę u starszego kota? Mam pod opieką około 17 letnią bezdomną kotkę, okresowo ma spadki apetytu bardzo mocne.
Jest Gasprid, ale jak sie zacznie, to trzeba stale podawac.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anna2016 pisze:Usiu, Czarnidełko![]()
![]()
![]()
No właśnie, a jak poprawić perystaltykę u starszego kota? Mam pod opieką około 17 letnią bezdomną kotkę, okresowo ma spadki apetytu bardzo mocne.
Anna2016 pisze:Dobrze, że takie rozmrożone mięsko można samemu zjeść![]()
![]()
![]()
Dobrego dnia i zdrowego
jolabuk5 pisze:Anna2016 pisze:Dobrze, że takie rozmrożone mięsko można samemu zjeść![]()
![]()
![]()
Dobrego dnia i zdrowego
Własciwie nie wiem, czy się da ugotować, ani jak się do tego zabrać. Ale warto spróbować... Może ktos ma pomysł, jak przyrządzić surowe, mielone mięso z kurczaka, żeby było jadalne?
madrugada pisze:jolabuk5 pisze:Anna2016 pisze:Dobrze, że takie rozmrożone mięsko można samemu zjeść![]()
![]()
![]()
Dobrego dnia i zdrowego
Własciwie nie wiem, czy się da ugotować, ani jak się do tego zabrać. Ale warto spróbować... Może ktos ma pomysł, jak przyrządzić surowe, mielone mięso z kurczaka, żeby było jadalne?
Dodać jajko, ewentualnie cebulę, pieczarki i zrobić kotlety mielone
mziel52 pisze:Przy mielonych do mięsa dodajemy całe jajko i trochę rozmoczonej bułki (w wodzie lub mleku), oraz sól i pieprz, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, przypłaszczamy i nadajemy kształt nożem i już.
W jajku obtacza się najpierw sznycle lub schabowe, a potem w bułce. Zamiast tego można je obtoczyć w mące, wtedy mniej chłoną tłuszcz.
Anna2016 pisze:jajko skleja, bez jajka rozleciałyby się na patelni![]()
takie uformowane ręcznie kotleciki, obtoczone w bułce tartej, lekko spłaszczone (żeby wyglądały jak kotlety a nie jak pulpety) wrzucamy na rozgrzaną patelnię (polaną odrobiną oleju) i pięknie smażymy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 73 gości