Chiara pisze:[
A co Inżynier chciał przekazać ? No, ja nie skojarzyłam tej 6 z 666. A to czarny kot w końcu... Nie wiem, nie wiem...
Wiesz, ja mam już piątego czarnego kota i wszyscy mi mówią: "Uważaj na szatanistów ! Uważaj na szatanistów !" Może ktoś wie, jak rozpoznać szatanistę

Może pocą mu się ręce i ma rozbiegany wzrok

Albo może się miło przedstawi mówiąc:"Witam. Będąc szatanistą szukam czarnego kotka." I jak tylko widzę kogoś zainteresowanego to zaraz go rozpatruję pod kontem ewentualnego szatanizmu ale boleśnie odczuwam brak wzorca osobowego

A co martwicy w tym sezonie to aż słów szkoda

Może najlepiej od wejścia potencjalnego właściciela machnąć mu przed nosem napierw krzyżem, a potem czosnkiem. Jak drgnie, albo nie daj Boże odskoczy to może być ON - satanista

( bądź wampir, tych też nie obsługujemy

).
Albo zamiast ustaleń dot. domku najpierw zapytać człowieka - a jak tam u pana (pani) z przekonaniami religijnymi
Albo od razu na zasadzie prowokacji powiedziec tak: ja jestem satanistką

- a pan ( [pani )

- jak uciekną - jesteśmy spokojni - to nie był ( a ) satanistka

.
A poważnie:
Myśle, że to można wyczuć, ja zresztą mam jakoś tak, że zgłaszaja się do mnie ludzie pow. 35 lat.,
Natomiast problem czarnych kotów to także zagrożenie ze strony handlarzy skórkami - najbardziej cenia sobie własnie czarne skórki. Tu uważaj - ja już parokrotnie takich pogoniłam. Muszę wyczuć, że człowiek jest naprawdę zainteresowany kotem, A NIE WZIĘCIEM KOTA