ewar pisze:Ale się zrobiło zimnoW nocy padało. Koty śpią, bo pogoda pościelowa, że się tak wyrażę. Bratkowi odeszła ochota ( odpukać!!!) na łażenie po meblach. On dzisiaj kończy rok, tak ma zapisane w książeczce. Gucia też sierpniowa, ale dokładnej daty urodzin nie znam, oczywiście.
Wątek zrobił się już bardzo długi, trzeba pomyśleć o nowym, ale póki co jeszcze go pociągnę.
, wydoroślej kocie
ewar pisze:W imieniu Bratka dziękuję![]()
Dorota nakarmiła już Kulki. Kocia mama była sama, ale chwyciła taki spory kawał mięsa i pobiegła chyba nakarmić dziecko. Sreberka nie było, ale Dorota zostawiła tam jedzenie. Koniecznie musimy wymienić ścinki polarowe w domku, bo domek jest używany, świadczą o tym wyrzucone na zewnątrz ścinki. Nie wiem, czy mam się bać o koty, bo Dorota spotkała znajomego, który tam pracuje i powiedział jej, że będą wyłożone trutki na szczury

mir.ka pisze:Te obecne trutki są bardzo niebezpieczne, bo działają z opóźnieniem, gryzoń nie pada od razu tylko po kilku dniach, kot złapie takiego będzie nieszczęście

ewar pisze:Wczoraj ok.22-iej odebrałam telefon od sąsiadów Reni ( pirulasińska), że zdjęli z drzewa wrzeszczącego kociaka. Co mają z nim zrobić? Ustaliliśmy, że przetrzymają go przez noc, a ja raniutko po niego przyjdę. Tak też się stało. Kociak to ok. 3miesięczny pingwinek. Wygląda na zdrowego, ale w uszach ma chyba świerzb. Noc spędził w łóżku sąsiada, sąsiad zamknął się w pokoju z kociakiem, bo bał się o psa, na którego kociak reagował nerwowo.Kot dostał jeść, pić, ale się nie załatwił. Rano pokazałam mu kuwetę w kuchni Reni i kociak natychmiast zrobił siusiu i ładną kupkę, porządnie zagrzebał urobek. Głodny nie był, nie interesowały go miski, ale zabawki owszem. Kiedy wychodziłam, to bawił się takim "tortem" z piłeczkami. Zaniosę mu mały drapak, jakieś inne zabawki również i zobaczymy, co dalej. Wizyta u weta konieczna. Kociak ewidentnie domowy, bardzo miły. Jest szczuplutki, ale on jest akurat w fazie intensywnego wzrostu, więc to normalne.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości